امکان فیلترینگ با نرم افزار هوشمند همهکاره، ادعایی گزاف است!
بسیج دانشجویی دانشکدهی کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تاکید دارد که این ادعا که بتوان از طریق یک نرمافزار یک صفحه مشخص را بررسی و خوب و بد آن را در طرفة العینی تشخیص داد، ادعائی بس گزاف است که قطعاً طرح کنندگان آن از علم رایانه و هوش مصنوعی چیزی نمیدانند.
به گزارش سیتنا، در بخشی از گزارش تحلیلی بسیج دانشجویی دانشکدهی کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر (لینک) دربارهی مشکلات عرصهی فناوری ارتباطات کشور با اشاره به ساختار فعلی سامانهی فیلترینگ کشور، آمده است: "سامانۀ فیلترینگ فعلی، از روباتهای هوشمند نرمافزاری بهره میگیرد که بر اساس منطق روشنی کار میکنند. این روباتها که به صورت خودکار در صفحات اینترنتی به مرور صفحات اینترنتی و تحلیل محتویات آنها میپردازند. به لحاظ آماری بخش اعظم سایتهائی که کلمات نامناسب بسیاری در محتوا و آدرس صفحات خود دارند، سایتهای مبتذل و مستهجن هستند و این سایتها اگر تازه یافت شده باشند، به فهرست فیلترینگ اضافه میشوند".
در ادامه آمده است: "سایتهائی که در حد مرزی قرار دارند توسط انسان مورد بررسی قرار میگیرند. علاوه بر این، از گزارشات مردمی و بررسی انسانی برای رفع خطاهای محتمل، فیلترینگ اشتباه یا یافتن برخی سایتها که از دید روبات مخفی میمانند کمک گرفته میشود. بنابراین با وجود تمامی اشکالات، سامانهای واقعی و عملیاتی است که البته باید در بهبود آن اهتمام ورزید".
در بخشی دیگر از این گزارش دربارهی فیلترینگ با نرم افزار هوشمند همهکاره، تاکید شده است: "اما این ادعا که بتوان از طریق یک نرمافزار یک صفحه مشخص را بررسی و خوب و بد آن را در طرفة العینی تشخیص داد، ادعائی بس گزاف است که قطعاً طرح کنندگان آن از علم رایانه و هوش مصنوعی چیزی نمیدانند، چون به این نکتۀ واضح بیتوجهاند حتی انسان برای درک خوب و بد محتوای یک صفحه به دانش پسزمینهای متکی است و نمیتواند بدون دانش لازم و کافی به طور قطعی دربارۀ یک صفحه نظر بدهد، که اگر اینگونه قضاوت خودکار خود ممکن بود، قوۀ قضائیه به جای قضات، روبات استخدام میکرد!"
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید