پدر علم فناوری اطلاعات ایران در گفتوگو با سیتنا: هنوز قابلیتهای کیف پول الکترونیکی برای مسوولان شناخته شده نیست
نظریه پرداز موج چهارم، میگوید: همانطور که امروز استفاده از بانکداری اینترنتی و الکترونیکی رواج یافته است، با فرهنگ سازی و دادن امتیازات ویژه به دارندگان کیف پول الکترونیکی میتوان به گسترش آن یاری رساند.
دکتر "علی اکبر جلالی" در گفتوگو با خبرنگار سیتنا ضمن تاکید بر لزوم ترویج فرهنگ استفاده از کیف پول الکترونیکی در کشور، گفت: در شرایطی که هزینه چاپ هر اسکناس صد تومانی، 80 تومان است، مسلما اگر بتوانیم از کیف پول الکترونیکی به جای پول فلزی و اسکناس استفاده کنیم، درآمد سرشاری برای کشور پس انداز میشود.
وی هزینه سالانه چاپ اسکناس در کشور را بسیار بالا دانست و اذعان داشت: هزینه سالانه 80 میلیارد تومانی چاپ اسکناس را اگر صرف فرهنگسازی و توسعه زیرساختهای نرمافزاری و امنیتی کیف پول الکترونیکی کنیم، در آینده به فناوری دست خواهیم یافت که دیگر نیازی به سرمایهگذاری مجدد نیست.
دکتر جلالی خاطرنشان کرد: این کاهش هزینه از مزایای بسیار سطحی و اولیه استفاده از کیف پول الکترونیک است؛ همچنین سرقت و استفاده از آن برای افراد دیگر به آسانی امکان پذیر نیست. همواره در کیف پولهای سنتی علاوه بر پول، کارتهای شناسایی و مدارک قابل حمل مانند مدارک اتومبیل نگهداری میشود که در هنگام سرقت یا مفقود شدن، فرد با مشکلات فراوانی مواجه میگردد. در حالی که با استفاده از کیف پول الکترونیکی فرد میتواند از کارت شناسایی دیجیتالی، گواهینامه الکترونیکی و ... بهره گیرد.
این عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت، از دیگر مزایای استفاده از کیف پول الکترونیکی را حسابرسی آسان آن دانست و افزود: امتیاز دیگر استفاده از کیف پول الکترونیکی از دید حسابرسی و هزینه روزمره زندگی است. اغلب افراد کمتر هر روز تمام دخل و خرج خود را محاسبه میکنند اما با کیف پول الکترونیکی فرد تمام مخارج خود را مرتب کنترل میکند.
وی با اشاره به انتقال سریع و همیشگی پول در کیف پول الکترونیکی، خاطرنشان کرد: زمانی که فرد نیاز به پول دارد، با یک تلفن یا پیامک میتواند از بستگان یا آشنایان خود درخواست انتقال وجه کند.
جلالی تاکید کرد: بحث امنیت از مسائل مهم در حوزه کیف پول الکترونیکی است، که امکان امنسازی کیف پول الکترونیک به مراتب سهلتر و امکانپذیرتر از کیف پول سنتی است.
وی در ادامه افزود: در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا که از نظر فناوری در سطح بالایی قرار دارند، کیف پول الکترونیکی به عنوان یک موضوع عادی در زندگی روزمره جای دارد اما در کشور ما به دلیل اینکه تا کنون کارت اعتباری نداشتیم و به تازگی مورد استفاده قرار گرفته، هنوز قابلیتهای آن برای مردم و حتی مسئولین شناخته نشده است.
وی در خصوص ترویج فرهنگ استفاده از کیف پول الکترونیکی در کشور، گفت: همانطور که امروز استفاده از بانکداری اینترنتی و الکترونیکی رواج یافته است، با فرهنگ سازی و دادن امتیازات ویژه به دارندگان کیف پول الکترونیکی میتوان به گسترش آن یاری رساند.
انتهای پیام
دیدگاهها
افزودن دیدگاه جدید