مراقب باشید! خودروی شما هم هک میشود
دو کارشناس امنیتی که یک سال پیش شیوههای هک کردن خودروهای «تویوتا پریوس» و «فورد اسکیپ» را افشا کردند میگویند به فناوری «محافظت از خودرو در برابر حملات سایبری» دستیافتهاند.
به گزارش سرویس بین الملل سیتنا به نقل از خبرگزاری رویترز، این دو پژوهشگر - که «کریس والاسِک» و «چارلی میلِر» نام دارند - در جریان کنفرانس «دِف کان»، همایش تخصصی هک در لاسوگاس، چند روش انجام حملات خطرناک اینترنتی را برای حاضران شرح دادند. از جمله این قبیل حملات خطرناک میتوان به نفوذ هکری به سامانه ترمز خودروهای پریوس و اسکیپ از شرکتهای تویوتا و فورد اشاره کرد.
کریس والاسک در گفت و گو با رویترز گفت که به همراه چارلی میلر قصد دارد نمونه «دستگاه پیشگیری از دستبرد» خودرو را در کنفرانس ویژه حملات هکری «بلک هت» در لاسوگاس به نمایش بگذارد.
این دو قطعههای الکترونیک مورد نیاز برای ساخت دستگاه فوق را با هزینهای «حدود ۱۵۰ دلار» تهیه کردند اما - آنطور که خود میگویند - جانمایه اصلی کار «مجموعهای از الگوریتمهای رایانهای» است که با بررسی ترافیک شبکه خودرو بر صحت کار کُل مجموعه نظارت میکند. به گفته والاسک به هنگام دستبرد به سامانه هدایتی خودرو دستگاه ابداعی یادشده بینظمیهای شبکه را شناسایی کرده و جلوی فعالیتهای خارج از روال را خواهد گرفت.
این دو کارشناس معروف علوم رایانه میگویند انگیزهشان از ساخت دستگاه امنیتی جدید کمک به خودروسازان در شناسایی و محافظت در برابر آسیبپذیریهای امنیتی بوده است.
والاسک در ادامه توضیحات خود درباره دستگاه محافظ امنیتی خودرو گفت: «برای من زیاد مهم نیست که مرورگر رایانه یا کارت اعتباریام هک شود، اما تصادف ماشین برایم حکم زندگی یا مرگ دارد. خیلی مسأله بااهمیتی است. میخواستیم به نوبه خود بخشی از این مشکل را حل کنیم.»
برپایه گزارش پژوهش انجام شده توسط والاسک و میلر این دو محقق آزمایشهای خود را بر روی خودروهای فورد و تویوتا انجام دادهاند.
اینک با انتشار گزارش اخیر به علاوه آزمایشهای مشابهی که در گذشته انجام شده بود عدهای میگویند نگران آن هستند که کسانی تصمیم بگیرند روزی با استفاده از نتایج این آزمایشها خودروها را در شرایط زندگی واقعی و خارج از آزمایشگاه مورد حمله قرار دهند.
یا این همه، اداره ملی امنیت ترافیک بزرگراههای ایالات متحده آمریکا در بیانهای اعلام کرد که هیچ گزارشی مبنی بر دستبرد به سامانههای هدایتی خودروهای شخصی را دریافت نکرده است.
صنعت خودروسازی به تازگی تلاشها برای مواجهه با خطر حملات سایبری را افزایش داده است.
به گفته جک پوکرزیوا، از مدیران «اساِیای اینترنشنال»، گروه نمایندگی مهندسان صنعت خودروسازی، امنیت سایبری دغدغهای جهانی و «خطری فزاینده در مقابل همه صنعتها، از جمله صنعت خودروسازی» است.
پوکرزیوا با امتناع از اعلام نظر درباره ابداع والاسک و میلر تنها به ذکر این نکته بسنده کرد که «هرگونه راهحلی که خطر حملات سایبری را کاهش دهد یک گام در راهی درست است».
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید