کدخبر :15200 پرینت
27 خرداد 1393 - 15:11

در آرزوی خوردن سیبی که دنیای فناوری را متحول کرد/ اپل در ایران گاز خورد؟

متن خبر

سیتنا - علی آزاد/ چندی پیش در حال گشت و گذار در یکی از شبکه‌های اجتماعی بودم که پستی ناگهان  توجه من را به خود جلب کرد "باور نمی‌کنم یعنی اپل بصورت رسمی وارد ایران شد؟" با دیدن این جمله هیجان زده شدم، اما کمی نگذشته بود که  یادم آمد قبلا شرکت‌های دیگری نیز چنین ادعاهایی را کرده بودند، اما بعدها مشخص شد که این ادعاها چیز جز یک توهم ساده نیست.

به گزارش سیتنا، "علی آزاد" در ادامه نوشت: برای اینکه از موضوع اطمینان حاصل کنم سری به سایت مرکزی شرکت اپل زدم اما متاسفانه هیچ اثری از نام ایران در قسمت همکاران، فروشندگان و نمایندگان اصلی اپل در سایت این شرکت وجود نداشت. از طرف دیگر ایمیل‌هایی به شرکت مرکزی زدم و این موضوع را جویا شدم که آیا اپل در ایران نمایندگی دارد یا نه اما روابط عمومی شرکت مرکزی به هیچکدام از این ایمیل‌ها پاسخ نداد.

 

بعد از ارتباط با یکی از دوستانم که در صنف آی تی مشغول به فعالیت است توانستم شماره مدیرعامل شرکتی که ادعا کرده نمایندگی اپل در ایران است را پیدا کنم. جالب اینجا بود که مدیر عامل این شرکت قبلا عضو هیئت مدیره شرکتی بوده که خود را نمایندگی رسمی آیفون معرفی کرده است. بعد از پیگیری‌های مکرر بالاخره توانستم با وی صحبت کنم.

از طریق فردی آمریکایی نمایندگی را گرفتیم

مهدی عبقری مدیر عامل شرکتی که ادعای نمایندگی رسمی اپل در ایران را دارد دررابطه با چگونگی اخذ نمایندگی از اپل که یک شرکت آمریکایی است عنوان کرد: شرکت اپل از سال 2012 قصه فروش خود را در رابطه با نمایندگی‌های خود تغییر داد. در قدیم اپل محصولات خود را به صورت اپل پریمیر ریسلر به فروش می‌رساند اما در حال حاضر به صورت ریسلر‌ نیز به فروش می‌رساند. یعنی شرکت می تواند نمایندگی داشته باشد که محصولات خود را خرید در خرید تهیه کند. ما تا تاریخ 30 می 2013 در دسته بندی کشورهایی قرار می گرفتیم که اپل به آن هیچ خدماتی ارائه نمی‌کرد. بعد ازاین تاریخ اپل نام ایران را از فهرست کشورهای تحریمی حذف کرد و بنا بر قانونی که خزانه‌داری ایالات متحده اعلام کرده بود لایسنس دی را به ایران تعلق گرفت.

وی همچنین با اشاره به چنین اتفاق مشابه برای کشور ترکیه افزود: قبلا هم چنین اتفاقی برای کشور ترکیه در چند سال اخیر افتاده بود که برطرف شد. بنا بر جزییاتی که در لایسنس دی قید شده باید یک شخص آمریکایی و یا شخصی که ایالات متحده او را از لحاظ حقوقی قبول داشته باشد اجناس را به ایران صادر کند ما طبق اسنادی که داریم با چنین فردی در رابطه هستیم. ما برای این که بتوانیم با ایالات متحده ارتباط مالی داشته باشیم دست نگه داشته و فروشگاه خود را رونمایی نکردیم. با استفاده از لایسنس دی و این فرد ما می توانیم با آمریکا نقل و انتقال پولی خود را انجام دهیم.

 

داشتن نمایندگی اپل در ایران به ذهن بعید می‌آید

 

شاید نگاه به نظر فردی که در این بین با قوانین آشناتر باشد، بتواند دید بهتری در رابطه با این موضوع که اپل در ایران نمایندگی دارد یا نه در مخاطب ایجاد کند.

به گزارش سیتنا، محمد علی اسفنانی سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی در رابطه با نمایندگی اپل در ایران معتد است: داشتن نمایندگی اپل در ایران به ذهن بعید می‌آید ولی از آنجایی که بارها به گوش رسیده که شرکت‌های آمریکا مشتاق فعالیت در ایران هستند و بارها نیز شنیده شدهکه این ارتباط بصورت پنهای برقرار شده است می‌توان آن را امکان پذیر نیز تلقی کرد.

احتمال اینکه این شرکت بوسیله واسطه ایجاد ارتباط کرده نیز وجود دارد ولی باید موضوع را بصورت دقیق بررسی کرد اما با توجه به بحث تحریم‌ها باور این موضوع که خود اپل به ایران آمده کمی سخت است. باید این موضوع را به خاطر داشت که اگر شرکتی ادعای نمایندگی رسمی می‌کند باید نام ایران را در سایت خود قرار دهد.

 

پای یک شرکت هنگ کنگی در میان است

 

جالب اینجاست که شنیده‌های رییس مجمع واردات دررابطه با این شرکت حاکی از این است که نمایندگی به واسطه یک شرکت هنگ کنگی به نام مسترفون اینترنشنال کمپانی لیمیتد اخذ شده است.

محمد حسین برخوردار در مورد نمایندگی اپل در ایران گفت: به نظر من ما هنوز در تحریم هستیم و شرکت اپل به نمایندگی نخواهد داد. طبق قانون شرکت‌هایی که ادعای نمایندگی رسمی دارند باید در امرکز اصناف ثبت نام کنند. این شرکت‌ها باید دو شرایط داشته باشند. اول اینکه از شرکت مرکزی نامه بیاورند که نمایندگی آن‌ها را تایید کند و دوم اینکه باید امکانات سرویس دهی آن در ایران کاملا مشخص باشد. شنیده‌های من این گونه بوده که این شرکت از یک واسطه در هنگ کنگ نامه را ارائه کرده است نمی‌شود به چنین نامه‌ای تکیه کرد چراکه چنین شرکتی نمایندگی منطقه‌ای نیست که بتوان به آن استناد کرد. به علاوه امکان دارد شرکت مادر که در آمریکا قرار گرفته بعد از آگاه شدن از این موضوع به این شرکت دوم که نامه را ارائه داده ایراد بگیرد.

 

چه کسی مدارک این شرکت را تایید کرده است؟

 

با تمام این اوصاف شرکت وقایع گستر فارس توسط وزارت صنعت معدن و تجارت به عنوان نمایندگی اپل در ایران تایید شد. این تاییدیه توسط محمدحسن نکویی مهر رییس مرکز اصناف وزارت صنعت، معدن و تجارت مورد تایید قرار گرفته است.

به گزارش سیتنا، نکویی مهر در رابطه با اینکه مدارک این شرکت به چه شرحی بوده پاسخ داد: ما برای دادن نمایندگی به یک شرکت شرایطی داریم. گسی گه می‌خواهد نمایندگی را اخذ کند باید از شرکت مرکزی یا از شرکتی که شرکت مرکزی آن را به عنوان واسطه قبول دارد نامه داشته باشد. به علاوه باید تعهد نامه از آن شرکت ارائه شود که تامین قطعات برای بحث گارانتی صورت می‌گیرد. حالاحتما لازم نیست که این نامه از آمریکا آمده باشد بلکه شرکت‌های واسط معتبر نیز برای ما کفایت می‌کنند. این شرکت نیز با توجه به این موضوعات تمامی این مدارک را ارائه کرده و ما نیز آن‌ها را تایید کرده‌ایم.

 

رییس مرکز اصناف وزارت صنعت، معدن و تجارت در رابطه با این موضوع که چرا نامی از ایران در سایت مرکزی شرکت اپل دیده نمی‌شود گفت: ببینید حال ممکن است به دلیل مباحث تحریم‌ها سیاسیت یک شرکت اجازه فعالیت در کشور را بصورت مستقیم ندهد. من نمی‌دانم گفتن چنین مطالبی در روزنامه چه اهمیتی دارد نیاز نیست مردم از تمامی این موضوعات مطلع باشند. به هرحال تمامی این مدارک توسط مستندات بررسی و تایید شده است. هرکسی دیگری نیز بتواند چنین شرایطی را به وجود آورد از نظر ما می‌تواند فعالیت داشته و مانعی وجود ندارد.

 

ساکت! هیچکس جز ما نباید اپل بفروشد

 

به تازگی شرکتی که مدعی شده نماینده رسمی اپل در ایران است به همراه مامور به واحدهای صنفی مراجعه کرده و گفته همه باید کالا خود را از این شرکت تهیه کنند در غیراینصورت کالای مغازه قاچاق به حساب می‌آید.

مهدی میر مهدی رییس صنف فناوران رایانه تهران در رابطه با این موضوع اعلام کرد.بازخورد بازار برای ما از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. دوستان بازاری اعتقاد دارند که موضوعی که وقایع گستر فارس در رابطه با آن صحبت می‌کنند صحت ندارد. البته ما مرجع رسمی نیستیم و نمی‌توانیم صحت و درستی یک مطلب را مشخص کنیم. البته مدارک چون به تایید وزارت صنعت معدن و تجارت رسیده و ما زیر مجموعه این ارگان هستیم مدارک برای ما نیز مورد تایید است. ما چیزی که می‌بینیم را اعلام می‌کنیم حال اگر پشت پردها چیز دیگر باشد ما برای آن صحبتی نداریم. به نظر من باید صحت مدارک توسط خود شرکت هم برای صنف فناوری اطلاعات و هم برای بازاری‌ها مشخص شود. به من اطلاع داده شده که نماینده‌ای از شرکت وقایع گستر فارس به همراه یک مامور از تعزیرات به چند واحده صنفی مراجعه و اعلام کرده که شما حق ندارید به غیر از کالایی که از طریق این شرکت وارد کشور می‌شود محصولی از اپل را به فروش رسانید. هیچ نماینده رسمی حق ندارد کسی را که به صورت قانونی جنس به کشور وارد می‌کند را مورد تنبیه و محکومیت قرار دهد. اگر از فردی در صنف که بصورت قانونی درحال فعالیت است شکایت شود این حرکت قانونی نبوده و نباید صورت بگیرد. سایر نمایندگی‌های رسمی نیز چنین حرکاتی را انجام دادند ولی این موضوع در ارتباط با تقلبی بودن جنس بوده نه واردات آن.

 

وی با محکوم کردن این حرکت عنوان کرد:  اگر شرکتی حتی نماینده رسمی در ارتباط با کسی که کالا را به صورت قانونی وارد کشور کرده و موظف به ارائه خدمت شده شکایتی بکند خود اتحادیه وارد عمل می‌شود، برخورد می‌کند و نمی‌گذارد نماینده مورد نظر موی دماغ همکاران صنفی شود. البته اگر کالایی تقلبی باشد ما نیز شرکت مورد نظر را در این امر کمک می‌کنیم در غیر اینصورت این حرکت از طرف ما محکوم خواهد شد.

 

اپل در ایران نمایندگی ندارد؟

 

سال گذشته نیز در آبان ماه ۹۲ کت مکنزی از معاونین دستیاران اجرایی اپل در پاسخ به اینکه آیا اپل در ایران فعالیت دارد یا نه گفته بود: در حال حاضر اپل در حال بازنگری تصمیم گیری های قانون گذاران ایالات متحده است و هنوز در موقعیت ورود به همکاری با شرکا یا خرده فروشان احتمالی قرار ندارد. در این مورد چنانچه تغییری صورت گرفت و تصمیم اپل به حرکت رو به جلو بود، مایکل کولومب مدیر منطقه ای برای ایران است و بلافاصله بعد از اخذ تصمیم به ایران خواهد آمد.

به گزارش سیتنا، با این اوصاف خبری از مایکل کولومب و اعلام رسمی اپل مبنی بر حضور این شرکت بصورت مستقیم در ایران نیست. به علاوه طی پیگیریهای به عمل آمده یکی از اعضای تیم ارتباط با مشتریان اپل با جست و جوی نام شرکت وقایع گستر فارس  در دایرکتوری اپل این نام را پیدا نکرد و گفت: نام این شرکت در دایرکتوری اپل یافت نشد. با توجه به اطلاعاتی که روی سایت اپل قرار دارد باید بگوییم که درحال حاضر ما در ایران نمایندگی رسمی، همکار و یا فروشنده نداریم.

البته مدیر عامل شرکتی که اداعای نمایندگی رسمی اپل در ایران را دارد این موضوع را مرتبط با تحریم‌ها می‌داند و می‌گویید: در حال حاضر چیزی درحدود 15 شرکت در زمینه تلفن همراه در کشور فعالیت می‌کنند در این بین اگر به برندهای کره‌ای ایمیل بزنید و یا از ْآن‌ها استعلام بگیرید که با ایران ارتباط دارند یا نه، به دلیل تحریم‌های اقتصادی این موضوع را تکذیب خواهند کرد.

به هرحال باید منتظر ماند تا سر و کله سیب بزرگ پیدا شود، طبیعی است تنها منبعی که می‌تواند صحت این موضوع را تایید و یا آن را بصورت رسمی تکذیب کند خود شرکت اپل است.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.