نقش اسنودن در ارتقاء کمپانیهای تکنولوژیک آمریکا
انتظار میرفت که افشاگریهای اسنودن درباره همکاری نزدیک غولهای تکنولوژی با آژانس امنیت ملی آمریکا آسیبهای جدی به اعتبار این کمپانیها وارد کند٬ اما تاثیر مثبت این افشاگریها بسیار بیشتر بوده است.
به گزارش سیتنا (citna.ir)، وقتی ادوارد اسنودن٬ پیمانکار پیشین آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA)، از همکاریهای گسترده کمپانیهای بزرگی نظیر گوگل٬ فیسبوک٬ مایکروسافت و اپل با این سازمان اطلاعاتی در جاسوسی روی حریم خصوصی کاربران در سراسر جهان پرده برداشت٬ به نظر میرسید این افشاگریها اعتبار این کمپانیهای پیشتاز جهان تکنولوژی را به شدت مخدوش خواهد کرد و ضررهای اقتصادی هنگفتی را برایشان به همراه خواهد داشت٬ اما در عمل آنچه رخ داد نشانگر تاثیر مثبت این افشاگریها بر کسب و کار کمپانیهای فعال در دنیای فنآوری است.
خبرگزاری رویترز با انتشار تحلیلی پیرامون پیآمدهای افشاگریهای اسنودن٬ به نقل از مدیران و متخصصان کمپانیهایی نظیر مایکروسافت و آمازون آورده است که این سرویسها آسیب مالی چندانی از این افشاگریهای بیسابقه ندیدهاند. گذشته از این٬ کمپانیهای تکنولوژیک کوچکی که سرویسهایی نظیر رمزگذاری دادهها (Encryption) و خدمات امنیت دیجیتال ارائه میکنند٬ در چنین فضایی توانستهاند رشدی بیسابقه داشته باشند و کاربران بیشتری را به خود جذب کنند.
پیشتر کمپانیهایی نظیر گوگل نسبت به پیآمدهای ویرانگر این افشاگریها هشدار داده و اعلام کرده بودند که ادامه این روند دهها میلیارد دلار ضرر به آنها و به تبع آن به اقتصاد آمریکا وارد خواهد کرد. بر همین اساس برخی از این کمپانیها با ارسال نامهای به کاخ سفید درخواست کردند که اجازه انتشار جزئیات مرتبط با همکاری آنها با آژانس امنیت ملی را بدهد٬ چون تنها از این طریق است که آنها میتوانند اعتماد از دسترفته کاربران در کشورهای گوناگون جهان را بازیابند.
اما حالا افرادی بانفوذ در مجموعه گوگل٬ مایکروسافت و آمازون به رویترز گفتهاند که کسب و کارشان در اروپا و دیگر کشورهای جهان٬ آسیب چندانی ندیده٬ اگرچه احتمالا آهنگ رشد آنها در سالهای آینده٬ نسبت به گذشته کمی کندتر خواهد شد. اما همین کندتر شدن آهنگ رشد غولها٬ میتواند خبری خوش برای کمپانیهای نوپا و نوآوریهای تأثیرگذار باشد که تازه میخواهند جای پای خود را در جهان تکنولوژی محکم کنند.
در بحبوحه افشاگریها٬ کوچ کاربران سرویسهای برجسته جهانی به سرویسهای مشابه بومی و ملی٬ بزرگترین هراس کمپانیهای عظیم دنیای تکنولوژی بود. اتفاقی که در برخی از موارد به وضوح رخ داده٬ اما در مقیاس کلان٬ تاثیر منفی افشاگریهای اسنودن در کمترین حد بوده٬ در حالی که تاثیرات مثبت آن میتواند حداکثری باشد.
حالا علاوه بر کاربرانی که برای رتق و فتق زندگی دیجیتال خود به دنبال راههای جایگزینی هستند که دستکم سرورهایشان در خارج از مرزهای آمریکا واقع شده باشد٬ تا از جاسوسی سازمانهای اطلاعاتی ایالات متحده در امان بمانند٬ بسیاری از کمپانیها هم قصد دارند سرورهای خود را به کشورهایی نظیر ایسلند یا سوئد منتقل کنند. در این صورت این کمپانیها به جای تبعیت از قوانین ایالات متحده٬ تابع قوانین سهلگیرانه آن کشورها خواهند بود و میتوانند سرویس امنتری به کاربرانشان ارائه کنند.
با اطلاعاتی که اسنودن درباره سیستم جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا منتشر کرد٬ حالا تعداد کاربرانی که به حریم خصوصی و امنیت زندگی دیجیتال خود اهمیت میدهند در سراسر جهان رشدی انفجاری داشته است. همین موضوع زمینه را برای ظهور و گسترش کمپانیهایی که میتوانند سرویسهایی مطمئنتر فراهم کنند٬ تقویت کرده است. یکی از این کمپانیهای نوظهور Silent Circle است که سرویس رمزگذاری پیامها و تماسهای تلفنی ارائه میکند. تنها در فاصله ۲ ماه مه و ژوئن٬ تعداد کاربران این کمپانی بیش از ۴ برابر افزایش یافته است.
با اینکه اسنادی که اخیرا منتشرشده نشان میدهد که NSA حتی ارتباطات رمزگذاریشده را هم رمزگشایی میکرده و محتوای پکتهای داده را میخوانده٬ آنطور که اسنودن میگوید، "رمزگذاری درست و دقیق اگر خوب انجام شود٬ هنوز هم میتواند راهی مطمئن برای ایمنسازی ارتباطات دیجیتال باشد".
هم اکنون با رقابتیتر شدن عرصه برای کمپانیهای فعال در حوزه امنیت انتظار میرود که رمزگذاری دادهها برای کاربران در سطوح مختلف هم آسانتر شود. آگاهی کاربران سراسر جهان نسبت به تهدیدهای امنیتی و اهمیت حراست از حریم خصوصی حالا به طور چشمگیری تقویت شده و بسیاری از کاربران برای امور روزمره خود هم تلاش میکنند از ارتباطات رمزگذاریشده بهره بگیرند. پیشبینی میشود گردش مالی حوزه امنیت در ادامه سال ۲۰۱۳ و نیز در سال آینده جهشی بیسابقه را تجربه کند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید