اسنودن هنوز به پیشنهاد ونزوئلا پاسخ نداده است!
الیاس خاوا، وزیر خارجه ونزوئلا گفته است که ادوارد اسنودن، افشاگر امریکایی، هنوز به پیشنهاد این کشور امریکای لاتین پاسخ نداده است و هیچ ارتباط و تماسی با کارمند سابق سازمان سیا برقرار نشده است.
به گزارش سیتنا به نقل از پرس تی وی، نیکولاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا، در پنجم جولای، پیشنهاد اعطای پناهندگی بشردوستانه به اسنودن را مطرح کرد. وی ار تاریخ ۲۳ ژوئن زمانی که برای جلوگیری از استرداد به امریکا از هنگ کنگ به روسیه رفته بود، در فرودگاه این کشور نگه داشته میشود.
مادورو با اشاره به امریکا گفت: « من به عنوان رئیس دولت میگویم که جمهوری بولیواری ونزوئلا تصمیم گرفته است که به ادوراد اسنودن جوان امریکایی، پناهندگی بدهد و او میتواند در اینجا بدون آزار و اذیت از سوی امپراتوری امریکا زندگی کند.»
در روز سهشنبه از وزیر خارجه ونزوئلا پرسیده شد که آیا این کشور پاسخ اسنودن به اقدام نیکولاس مادورو در اعطای پناهنگی را داده است یا نه و خاوا جواب داد هنوز نه.
وزرای خارجه آرژانیتن، برزیل، ونزوئلا و اوروگوئه به منظور برگزاری نشست مرکوسور، بازار تجارت آزاد امریکای جنوبی در مونته ویدئو پایتخت اوروگوئه، جمع شدهاند. سران این اتحادیه در روز جمعه با یکدیگر دیدار خواهند کرد.
خاوا که در حاشیه این کنفرانس صحبت میکرد، اظهار داشت، دولت ونزولا نمیتواند با اسنودن تماس برقرار کند.
الکسی پوشکوف، یکی از اعضای پارلمان روسیه در نهم جولای یک سردرگمی ایجاد کرد. وی در آن روز در توئیتر خود نوشت که این فراری امریکایی، پیشنهاد پناهندگی ونزوئلا را پذیرفته است، اما وی یک ساعت و نیم بعد، این موضوع را از روی توئیتر خود حذف کرد.
امریکا، گذرنامه اسنودن ۳۰ ساله را لغو کرده است، ضمن این که جن پساکی، سخنگوی وزارت خارجه امریکا، گفته است که نباید به این خلافکار اجازه داده شود بیشتر از این سفر بینالمللی داشته باشد و ضروری است که هر چه سریعتر به امریکا بازگردانده شود.
سنودن، کارمند سابق سازمان سیا، دو برنامه فوق جاسوسی دولت امریکا را فاش کرد. این دو برنامه که مجری آن سازمان امنیت ملی امریکا A و دفتر تحقیقات فدرال FBI بودند، میلیونها مکالمه تلفنی در امریکا و اروپا و اطلاعات اینترنتی صدها شرکت اصلی اینترنتی نظیر فیس بوک، گوگل، اپل و مایکروسافت را استراق سمع میکردند.
اسنودن در نهم ژوئن، نقش خود را در نشت اطلاعات در یک ویدئوی دوازده دقیقهای منتشر شده توسط روزنامه انگلیسی گاردین پذیرفت.
او در یک مصاحبه، آنچه را که به عنوان نظارت سیستماتیک شهروندان بیگناه امریکایی نامیده، محکوم کرده و گفته است که تنها انگیزهاش برای به اطلاع رساندن این مساله به عموم مردم، این است که آنها بدانند که با نام آنها چه کاری انجام میشود و چه کارهایی علیه آنها انجام میشود.
رسوایی آژانس امنیت ملی امریکا زمانی ابعاد گستردهتری یافت که اسنودن اطلاعاتی در مورد فعالیتهای جاسوسی امریکا علیه کشورهای دوست و متحدش فاش کرد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید