دوربین مخفی ای که داوطلبانه حمل میکنیم!
هر کسی که یک گوشی هوشمند در جیب خود دارد، به احتمال زیاد به طور منظم هم به اینترنت وصل میشود. با هر بار سرک کشیدن در اینترنت، یک بستهی اطلاعاتی تازه به جمع متادیتا ها افزوده می شود. در آن میان، مکانی که کاربر در آن به سر میبرد هم به چشم میخورد.
به گزارش سرویس بین الملل سیتنا، ادوارد اسنودن در ادامهی افشاگریهایش در گفتوگو با گاردین میگوید: «آژانس امنیت ملی آمریکا زیرساختی تدارک دیده که تقریبا همه ارتباطات انسانی را به صورت اتوماتیک ذخیره میکند. با استفاده از این سیستم میتوانستم ایمیلهای هر کسی را ببینم٬ مکالمات تلفنیاش را شنود کنم و رمزهای عبور شخصیترین اکانتهای هر کاربری را به دست بیاورم.»
کارشناسان حوزه امنیت دادهها به کاربران هشدار میدهند که با ضبط پیوستهی ردپای دیجیتالشان، گوشی موبایل آنها به یک دوربین مخفی کوچک تبدیل شده است که خود آن را روشن میکنند. با نرم افزارهای مخصوص آنالیز این گونه دادهها میتوان به راحتی پروفایل حرکتی کاربر را ترسیم کرد.
برای این که کاربر از ابعاد دادههای خود که بهراحتی در اختیار کنسرنهای بزرگ قرار می دهد، تصویری داشته باشد، یکی از سیاستمداران آلمانی به نام مالته اشپیتس، گوشهای از ابردادههای خود را که از شرکت مخابرات آلمان طلب کرده بود، به دادگاه ارائه کرد. البته برای دریافت این دادهها مجبور شد از این شرکت یعنی "تله کم" شکایت کند.
اشپیتس اما نتیجهی پیگیری هایش را در اینترنت منتشر کرد. هر کاربری میتواند ببیند که اشلپیتش از اوت ۲۰۰۹ تا فوریه۲۰۱۰ لحظه به لحظه کجا بوده است!
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید