وقتی مسوولان خطرناک بودن آنتنهای موبایل را منکر میشوند!
از همان روزی که موبایل به جز جدایی ناپذیر زندگی ایرانیان تبدیل شد زمان زیادی نمی گذرد اما درهمین مدت اندک تمام لوازم جانبی این پدیده عصر مدرن درهمه جای شهر خودنمایی می کند.تمام شهروندان ایرانی هرروزمجبورند غول های سربه فلک کشیده ای را تماشا کنند که قرار است امواج موبایل را تقویت کنند.
به گزارش سیتنا به نقل از جماران، غول های آهنی که از همان ابتدا قرار بود امواج موبایل را تقویت کنند به بلای جان شهروندان تبدیل شده اند دیگر کسی از دست این غول ها در امان نیست و هرچند وقت یک بار اخباری شنیده می شود که اگر این دکل ها در فاصله مناسب حداقل شش متری از خانه ها قرار نگیرند می تواند سرطان را به دلیل تشعشات غیر مجاز خود برای شهروندان به ارمغان بیاورد.
این شایعات آنقدر گسترش یافت که صابر فیضی مدیر عامل وقت مخابرات برای آنکه نشان بدهد «BTSیا همان دکل ها» ها بی ضرر هستند دستور داد تا یک دکل مخابراتی در حیاط خانه آنها نصب شود تا بدین ترتیب به شایعات پایان دهد. هر چند متولیان امر تلاش داشتند تا خطر ناک بودن این دکل ها را رد کنند اما واقعیت این است که تمام کارشناسان قویا بر تششعات غیرمجاز و احتمال سرطان زا بودن این دکل ها تاکید داشتند.
نگرانی از افزایش روز افزون دکل ها موجب شد تا شورای شهر راسا وارد عمل شود معصومه ابتکارعضو شورای شهر با بیان اینکه تهران به شهر دوربین ها و دکل ها تبدیل شده است؛ خواستار سازماندهی دکل های مخابراتی شد.
مشاور زیست محیطی شهرداری تهران نیز ازجمله کسانی است که بر تاثیرات منفی تشعشات دکل ها تاکید دارد. محمدهادی حیدرزاده در خصوص تاثیرات منفی این دکلها بر سلامت شهروندان می گوید:«طول امواج دکلها و آنتن های مخابراتی قطعا بر سلامت افراد تاثیرگذار است. ایجاد سردردهای موضعی و سایر موارد مشابه و برخی از بیماری خاص را از حداقل عوارض های ناشی از وجود دکلها و آنتن های مخابراتی در شهر است. نصب بی رویه این آنتن های مخابراتی در کلانشهر تهران سبب کوچ پرندگان از پایتخت شده و نیمی از پرندگان از تهران مهاجرت کرده اند و یقیناً این امواج بر تمام بخشهای محیط زیست و جامعه پیرامون آن تأثیرات منفی به جا می گذارد. قرار گرفتن در معرض این امواج در درازمدت مشکلات مختلفی از جمله سردرد، سرگیجه، مشکلات و تحریکات عصبی و... برای فرد ایجاد خواهد کرد.»
وجود 14 هزار دکل مخابراتی موجب شد که چمران رئیس شورای شهر تهران نیز هر گونه محافظه کاری را کنار گذاشته و در گفتگو با مهر خواهان ساماندهی دکل ها شود. وی با بیان اینکه شرکت ها باید مجوز نصب دکل را دریافت کنند، اظهار داشت:«ستگاهها و شرکتها بدون هرگونه هماهنگی با شهرداری به نصب دکلها در وسط جاده یا کنار بیمارستان اقدام می کردند که حال بایستی براساس مصوبه شورای شهر تهران، نصب و ایجاد هر گونه دکل یا تاسیسات مخابراتی باید با صدور پروانه از سوی شهرداری تهران باشد همانگونه که برای هر گونه ساخت و ساز در شهر پروانه ساخت از سوی شهرداری صادر می شود باید برای دکلها نیز چنین روندی طی شود.»
محمدجواد نظری مهریکی از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جماران به صف منتقدان از آنتن های مخابراتی پیوست و گفت:«ضعیف سیستم دفاعی بدن، افزایش ناباروری مردان، ابتلا به بیماریهای آلزایمر و پارکینسون، اختلالات عصبی، چشم و سر درد و کماشتهایی تنها گوشهای از عوارض این امواج به شمار میآید.»
امواجی بی خطر
هر چند متولیان سلامت بارها تاکید کرده اند که این امواج سلامت شهروندان را به طور جدی تهدید می کند اما وزارت ارتباطات همچنان بر مواضع خود پا فشاری کرده و تصریح دارد که این تشعشات سلامت شهروندان را تهدید نمی کند. این در حالی است که پیش از اینگرشاسب جمشیدنژاد مدیر کل نظارت بر سرویسهای رادیویی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از رعایت استاندارد تشعشعات آنتنهای BTS خبر داد و به مهر گفته بود:«در بررسیهای انجام پذیرفته شده از آنتنهای BTS هیچگونه موردی مبنی بر عدم رعایت استاندارد تشعشعی این تجهیزات مشاهده نشده است. در سه ماهه سوم سال 89 حدود 29 درخواست بررسی تشعشعات آنتنهای BTS منصوبه بر روی دکلهای شبکه های ارتباطات سیار به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ارسال شد که پس از اندازه گیریهای لازم توسط ادارات کل مناطق رادیوئی هیچگونه موردی مبنی بر عدم رعایت استاندارد تشعشعی تجهیزات مشاهده نشده است.»
سید حسن سید موسوی مدیرکل دفتر تحقیقات و مطالعات راهبردی شرکت ارتباطات سیار نیز بر بی خطر بودن امواج تاکید کرد و گفت: «در تشریح امواج الکترومغناطیسی و حدود آستانه مجاز تابش آنها تاکید کرد که امواج ناشی از گوشیهای موبایل و همچنین سایتهای BTS در زمره امواج فرکانسهای رادیویی RF قرار دارند که به هیچ وجه اثر تخریبی روی بافتهای زنده نداشته و تنها باعث افزایش دمای ناحیه ای از بدن می شوند که در معرض تابش قرار گرفته است.»
با این حال هنوز معلوم نیست که دعوای بین شورای شهر و شرکت های نصب کننده دکل ها به کجا خواهد انجامید آیا اندکی به سلامت شهروندان توجه خواهد شد یا اینکه همچنان مسئولان شرکت ها تلاش دارند تا مردم را توجیه کنند که این دکل ها بی خطر هستند.
انتهای پیام
دیدگاهها
افزودن دیدگاه جدید