کدخبر :6615 پرینت
24 فروردین 1392 - 06:32

معمای قطع دسترسی به وایبر، اووو و اسکایپ در ایران

متن خبر

هفت صبح نوشت: مدتی است دسترسی کاربران اینترنتی به برنامه محبوبی مانند وایبر، اووو، اسکایپ و ... قطع شده و کاربران بی شمار این برنامه ها از دلایل این اتفاق بی خبر هستند.

به گزارش سیتنا، نکته جالب اینجاست که محدودیت دسترسی به این سرویس ها در همه شرکت های عرضه کننده خدمات اینترنتی یکسان نیست. مثلا ممکن است کسی که از سرویس پارس آنلاین استفاده می کند امکان دسترسی به سرویس وایبر را نداشته باشد؛ ولی کاربران اینترنت مخابرات بدون هیچ مشکلی از تمامی این برنامه ها استفاده می کنند.

فرضیه اولی که بین کاربران مطرح شده بود این است که برخی شرکت های خصوصی به صورت خودجوش دسترسی کاربران خود به این دست از برنامه ها را قطع کرده اند تا شاید جایگاه خود را در رنکینگ های دولتی بالا ببرند واز امکانات و موقعیت های بیشتری استفاده کنند.

برخی شرکت های خصوصی ارائه دهنده اینترنت پرسرعت اما در گفت و گو با هفت صبح این فرضیه را رد می کنند و ادعا می کنند شرکت مخابرات پورت های دسترسی کاربران به این نوع برنامه ها برای شرکت های خصوصی را بسته و در عوض پورت های خود را باز گذاشته تا کاربران این isp ها به سمت اینترنت پرسرعت مخابرات روی بیاورند.

ادعایی که مسئولان شرکت مخابرات در گفت و گو با خبرنگار ما آن را رد می کنند و شرکت زیرساخت را متولی این امر می دانند. همه این اتفاق ها درحالی است که وزیر ارتباطات بار دیگر وعده داد که «با افزایش پهنای باند و ظرفیت داخلی، در سال ۹۲ قطعی اینترنت نخواهیم داشت. محمدحسن نامی گفته: «قصد داریم با استفاده از بستر فیبر نوری و عبور یک خط بین المللی اینترنت از کشور پهنای باند را افزایش دهیم تاظ رفیت داخلی و سرعت اینترنت افزایش یابد.»

مسئولان وزارت ارتباطات قبلا هم از این جنس قول ها به مردم داده بودند. در عین حال چندین بار اینترنت کشور دچار قطعی و اختلال شد. در مقاطعی هم دسترسی به برخی سایت ها مثل گوگل، سرویس جیمیل و یاهو قطع شد.

جدیدترین مشکل کاربران اینترنت داخل کشور هم قطع شدن دسترسی به ابزارهایی مثل وایبر، اوو، اسکایپ و ... است. در پرونده امروز در گفت و گو با مسئولان مخابرات، زیرساخت و شرکت های مختلف دنبال یافتن پاسخی برای این اختلا ل جدید و عجیب در سرویس های اینترنت هستیم.

ریشه مشکل کجاست؟

برای پیدا کردن کلید حل معمای محدودیت دسترسی به برخی سرویس ها با چند شرکت مطرح ارائه دهنده خدمات اینترنتی تماس گرفتیم. شرکت پارس آنلاین یکی از این شرکت هاست که از چند ماه پیش کاربران آن حق دسترسی به سرویس های اوو، اسکایپ، وایبر، واتز اپ ندارند.

مسئولان فنی این شرکت اعلام کردند این مشکل خارج از کنترل شرکت پارس آنلاین و یک اختلال مخابراتی است: «ما در حال مذاکره در این مورد هستیم چون از مخابرات این محدودیت اعمال شده است ولی مشخص نیست چه زمانی این مشکل حل شود.»

برای اطلاع بیشتر از ماجرا به عنوان یک کاربر عادی با اپراتور شرکت آسیا تک تماس گرفتیم. اپراتور این شرکت هم مشکلات به وجود آمده را از جانب مخابرات می داند و می گوید این شرکت های خصوصی هیچگونه تغییری در دسترسی پورت های کاربران ایجاد نمی کنند.

اغلب شرکت های معروف مثل شاتل، داتک، آسیاتک، مبین نت و وایمکس ایرانسل هم وضعیت مشابهی دارند. فقط با این تفاوت که در برخی از آنها با استفاده از فیلترشکن امکان دسترسی به سرویس های مورد اشاره وجود دارد. فقط سرویس اینترنت مخابرات است که هیچ محدودیتی برای دسترسی به این سرویس ها ندارد.

مخابرات؛ به ما ارتباطی ندارد

چه اتفاقی افتاده که دسترسی کاربران شرکت های خصوصی به برنامه های پرطرفدار قطع شده اما کاربران شرکت مخابرات همچنان از آنها می توانند استفاده کنند. آیا پای شرکت مخابرات در میان است؟ در همین رابطه داود زارعیان مدیرکل روابط عمومی مخابرات استان تهران پاسخ می دهد: «ارتباط ما با PAP ها ارتباط فنی و محتوایی نیست و در حد اجاره جا و فضا، سیم مسی و ... است. ما با محتوا و حجم ارائه شده به این شرکت ها کاری نداریم. این شرکت ها پهنای باند خود را از شرکت زیرساخت دریافت می کنند. بسته شدن پورت ها و فیلترینگ به عهده سازمان های نظارتی و خارج از حوزه مخابرات است.»

در همین رابطه محمدرضا بیدخام، معاون بازاریابی مدیرعامل شرکت مخابرات استان تهران اینگونه پاسخ ما را می دهد: «PAP ها از ما اینترنت نمی گیرند و اینترنت آنها از جانب شرکت زیر ساخت تامین می شود.»

از این مقام مسئول شرکت مخابرات می پرسیم آیا این امکان وجود ندارد که شرکت مخابرات با شرکت زیرساخت مذاکره کرده باشد تا پورت های کاربران آنان باز باشد؟ بید خام چنین موضوعی را به شدت رد می کند: «اصلا اصلا چنین چیزی حقیقت ندارد.»

زیرساخت: ما خدمات نمی دهیم!

پس از آنکه دومینوی پیچیده ماجرا به شرکت زیرساخت رسید و توپ در زمین آنها افتاد با مسئولان این سازمان صحبت کردیم. در همین رابطه محمدعلی آخوندزاده، مسئول ارتباط با رسانه های شرکت زیرساخت به هفت صبح می گوید: «شرکت زیرساخت به PAP ها خدمات نمی دهند و آنها از جاهای دیگری اینترنت خود را دریافت می کنند و ما مسئول چنین اتفاقی نیستیم.»

این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که پس از این شرکت های خصوصی اینترنت خود را از کجا دریافت می کنند، می گوید باید آن را از مدیرکل روابط عمومی شرکت زیرساخت بپرسیم.

دفتر آقای «مهدی خدایی» مدیرکل روابط عمومی شرکت زیرساخت هم از پاسخ سر باز زدند و ما را به کارشناسان شرکت زیرساخت ارجاع دادند. ارتباط با کارشناسان شرکت زیرساخت هم میسر نشد و تمامی سوال هایی بی پاسخ ماند.

سازمان تنظیم مقررات: بررسی می کنیم

در همین رابطه حسن رضوانی «معاون نظارت سازمان تنظیم مقررات» به هفت صبح می گوید: «اتفاقا شرکت مخابرات به ما اعتراض دارد که عکس این ماجرا در شهرستان ها اتفاق افتاده و کاربران شرکت های خصوصی می توانند از این برنامه ها استفاده کنند اما کاربران این شرکت نمی توانند به آنها دسترسی پیدا کنند. در رابطه با این موضوع فعلا نمی توانم اظهارنظر کنم و باید آن را مورد بررسی بیشتر قرار دهیم.»

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

دیدگاه‌ها

کاملا موافقم هیچ کس نه خبر دارد و نه مسوول این همه محدودیت است. ما در میان کشورهای جهان از نظر کیفیت و سرعت دسترسی به اینترنتدر میان چهار کشور آخر هستیم. به امید خدا تا مقام آخری راه زیادی نمانده.
بابا جن
مگه نه اینه که همه چیزمون باید به هم بخوره !
آره عزیزم ، باید با هم هماهنگ باشیم دیگه
مدتی است که جستجوگر گوگل و سرویس جیمیل در ساعات مختلف روز عملکرد متفاوتی دارد یعنی بعضی مواقع به سختی باز میشه یا اصلا باز نمیشه و بعضی مواقع بهتر عمل میکنه ، علت چیه؟
راست میگن..ما که تهرانی نیستیم با اینکه مخابراتی هم هستیم بازم قطعه
وقتی خود ما ایرونیا به خودمون رحم نمی کنیم و زندگی رو به همدیگه سخت و سخت تر می کنیم از بیگانه ها چه توقعی میشه داشت؟ فیلترینگ به هر نوعی باعث ازدیاد هزینه کاربر نهایی میشود و باعث کند شدن رشد و شکوفایی مملکت می شود که مغایر با شعار امسال رهبری است.پس بهتر است از امسال به بعد فیلترینگ به هر نوع که باشد رفع شود.بگذارید خود کاربر راه درست را برود.افرادی که هم تعمدا زندگی رو به مردم سخت می کنند مراقب باشند:همین مردمی که براشون گرفتاری درست کردین شاید در گوشه ای از ماشین اقتصاد دارن کاری برای بقیه خلق خدا انجام میدن.با گرفتار شدن اونا خود شمایید که از سرویس و خدمات آنها بی بهره میمانید...مثلا وقتی برای معالجه صعب العلاجی میخواین برین خارج-کسی که باید بلیط شما رو صادر کنه نتوسته بیاد سر کارش چون شب تا صبح در اینترنت تلاش میکردن با سیستم آنلاین رزرو بلیط چند جای خالی برای مشتریا پیدا کنن ولی اینترنت قطع بوده و...
خداییش اینا همش حق اناس نیست؟؟؟
جواب چند نفرو و چجوری میخوایین بدین؟
...
کاربران شرکت های خصوصی ارائه دهنده اینترنت پرسرعت با این ترفندهای مخابرات به سمت سرویس هایش نمی روند چون اعتمادی بین ما و مخابرات نیست مخابراتی دولتی که واگذار شده است به ...
نه بابا واسه کاربرای مخابرات هم قطعه داداش!
همه داریم کله های خودمون رو می تراشیم!
اسکایپ ما که مخابرات مشهدیم کار می کنه اما واتس آپ قطعه...
....
هر چه مردم کمتر بدونن برای ما بهتره!!!
همین عراق داغون سرعت اینترنتشون در مقایسه با ما باورنکردنیه، واسه دانلود 175MB سه روز معطل شدم!! بخدا توهین از این بیشتر نمیشه، فقط مواقع لازم ما جزو ملت فهیم و با بصیرت هستیم در غیر این صورت بقیه باید با فیلتر و محدودیت سرعت ما رو کنترل کنن. بازم والله ما کنار نکشیدیم. کیه که بفهمه
وقتی دولت که مسئول تنظیم روابط اقتصادی است خود در هیبت یک بنگاه وارد عرصه میشود و با بخش خصوصی رقابت مینماید، وضع بهتر از این نخواهد شد. این موضوع را در سایر بخشها از جمله خودرو هم شاهدیم
همین سایتهای معمولی هم چندین بار باید refresh‌کنیم تا بلکه باز شوند چه برسه به چیزهایی که شماها ازش صحبت میکنید!
من چطور باید به منابع علمی که نیاز دارم دسترسی داشته باشم!؟ حالا یا از داخل قطعه یا از خارج قطع میکنند برامون.
اینترنت ساده هم خرابی داره... حالا اومدن گفتن چی پی ان قانونی هم بهتون میدیم تو این سایت اما نوشته که فعلا فقط به ip static شرکتی میدیم.
لابد قیمت گوجه هم به این مسائل بی ربط نیست!
... مادرم قبلا با وايبر با خواهرم كه در مالزي درس ميخونه صحبت می کرد حالا ...
chand mahi hast ke vaghti khanevadehaye ma mikhan az iran be ma zang bezanan , viber e gushi zang mikhore, in yani dar yek .. dige, mokhaberat hazineye bargharari ertebat ro az moshtarekin migire dar halike khodesh baraye bargahrarie ertebat az viber ke majani barash tamum mishe estefade mikone. va aksesh ham sadeghe. yani vaghti ma zang mizanim bejaye shomareye ma yek shomaraye irancele nashenas ruye gushihaye dakhele iren zaher mishe va bazy vagtghta baes mishe ke tarafe moghabel be dalile nashenas budane shomare gushiro bar nadare
....
من و دوستم در حالي كه هر دو از gprs استفاده ميكرديم در يك مكان و زمان يكيمون وايبرمون كار ميكزد يكي ديگمون نه من به اين نتيجه رسيدن بعضي از گوشي ها يا كاربران با هر سرويس و دسترسي به اينترنت وايبر دارن اين دوستم كه گفتم هميشه چه با gprs و يا wifi هاي مختلف وايبر داره!
همین سرعت برای کارهای علمی و تحقیقات خیلی هم ایده آل است . . . ما نیاز به اینترنت صوتی و تصویری نداریم چون مفسده اون بیشتر از فایده است . . . نظر آقایان مرجع تقلید هم همین است
یاشما خیلی محققی یا ما بلد نیستیم کار علمی کنیم.ما نیاز به اینترنت صوتی و تصویری داریم. همچنین پرسرعت
برو ادبیاتت رو پاس کن عمو.. من برا تحقیقاتم نیاز به منبع بین المللی دارم که حجم زیادی دارن نمیتونم دان کنم ..شما جواب گویی ؟؟!!
من با23 سال سابقه تدریس در رشته برق و کامپیوتر دلسوزانه میگویم که با این اوضاع و احوال اینترنت ،مردم ایران در چنیدن سال آینده مردم درجه دوم جهان یا درجه سوم جهان خواهند بود .
همانطور که تاکنون بیش از چند ملیون شغل را جوانان ما از دست داده اند و اصلا کسی در ایران جهانی فکر نمیکند .واز بازار و اقتصاد دنیا بیگانه شده ایم
با این استدلال شما از آسانسور استفاده نکن مفسده میاره از پله استفاده کن، شما از ماشین استفاده نکن از خر و اسب استفاده کن احیانا مفسده ایجاد نکنه، شما اصلا از تکنولوژی امروزی استفاده نکن برو تو غار زندگی کن مفسده ایجاد نشه
دوست عزیز! حق با شماست. شما نیاری به اینترنت پرسرعت ندارین، چون فعالیتتون تو اینتر محدوده.
ولی من به عنوان 1 استاد دانشگاه برای کارهام اینترنت 1 مگ هم برام کمه.
کار نیکان را قیاس از خود مگیر
گرچه باشد در نوشتن شیر شیر
خدایا فقط امیدمون به توست
نجاتمون بده
من هم اسکایپ قطع شده
منم از مخابرات مشهد دارم ولی اسکایپ قطعه
بابا این مسخره بازی آآآآآآآآآآآآآآآآ چیه از زندگی افتادیم
اسکایپ منم قطه فقط نمی دونم چطور میشه نوشت ولی نمیشه تماس بر قرار کرد
یارو میگه اختتامیه المپیک تموم شده اما هنوز دانلود افتاحیه بازی هاتمتم نشده
عمر همه ما پای اینترنت تموم شده بعد اقا میگه همین اینترنت کافیه !!
ما با دانلود فیلم و موسیقی می‌تونیم به جمه کشورهای برتر علم و فناوری دنیا بپیوندیم. :-)
مگر بستگان شما استفاده نابجا کنند.
فقط بدانید که محدودیت محرومیت می اورد
به همان اندازه که محدود می کنید ده برابر ان ازهمه چیز محروم می شوید.
چرانمیگزارید خودمردم راه وچاه را انتخاب کنند.
هدف شما اگر هدایت مردم است هدایت به معنی محدودیت نیست وظیفه شما فقط راهنمای مردم شناساندن معرفی راه وچاه مردم است.
این را همابدانید که انسان را از هر چیزی که منع کندنسبت به اوحریص تر خواهد شد.
متاسفم برات
ترسم نرسی به کعبه ای اعرابی کاین ره که تو می روی به ترکستان است

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.