ارتباط تعداد دوستان فیس بوکی با میزان ماده ی خاکستری در مغز
اخیرا محققان انگلیسی به این نتیجه دست یافتهاند که ساختار مغزی کسانی که در شبکه اجتماعی فیسبوک با طیف گستردهای از افراد در ارتباط هستند با کسانی که تعداد دوستانشان محدود است فرق دارد.
به گزارش سازمان خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (سیتنا)، ظاهرا اندازه بخشی از مغز نشان میدهد که آیا ما در فیسبوک دوستان زیادی داریم یا اینکه فهرست دوستانمان محدود به عدهی کمی از اطرافیانمان است.
محققان مشاهده کردهاند که کاربرانی که دارای دوستان مجازی زیادی هستند نسبت به کاربران با ارتباطات محدودتر دارای میزان بیشتری ماده خاکستری در مغز خود هستند. این نتایج اخیرا در مجله علمی «Proceedings of the Royal Society B» منتشر شده است.
ضخامت لایه تشکیل شده از ماده خاکستری به ویژه در سه بخشی از مغز مشاهده شده که ارتباط تنگاتنگی با برداشت اجتماعی انسان و حافظه او در بخاطر سپردن افراد دارد. این سه بخش با بخشهایی از مغز که هنگام ارتباط با دیگران در دنیای واقعی فعال میشوند، فرق دارند.
در همین راستا دویچه وله نوشت که در پژوهشهای پیشین محققان شواهدی پیدا کرده بودند که نشان میداد ارتباط احتمالی بین ساختار مغزی افراد و ارتباطات آنها در دنیای واقعی وجود دارد. یکی از محققان از کالج دانشگاهی لندن UCL در این مورد میگوید: «ما حدس میزنیم که حجم مغز میتواند نشان دهد که فرد توانایی ارتباط برقرار کردن با چند نفر را دارد.»
اما اینکه از ساختار مغز میتوان حتی شمار دوستان افراد در دنیای مجازی را نیز فهمید تا به حال ثابت نشده بود. در جریان این پژوهش ۱۲۵ دانشجو که همگی در فیسبوک عضو هستند، مورد بررسی قرار گرفتهاند. دانشمندان با کمک ام.آر.آی حجم و تراکم مغز داوطلبان را اندازگیری کردهاند.
یکی از بخشهای مغز که ارتباط مستقیمی با تعداد دوستان فیسبوکی دارد، مسوول شناسایی و بخاطر سپردن چهره و نام افراد است.
این پژوهش همچنین نشان داد که فعالیت مغز در مورد پردازش ارتباطات در دنیای مجازی و دنیای واقعی تفاوتهای بارزی دارد. دانشمندان به این نکته اشاره کردهاند که مغز، ارتباط با دوستان مجازی و واقعی را به روشهای مختلفی پردازش میکند.
فعالیت مغزی در افرادی که ارتباطات وسیعی در دنیای مجازی دارند بیشتر در سه بخش از مغز متمرکز است. در حالی که در افرادی که دوستان زیادی در دنیای واقعی دارند بخش آمیگدالا در مغز بزرگ است. آمیگدالا مسئول دریافت و مهار احساسات است.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید