کدخبر :3389 پرینت
09 مرداد 1391 - 12:09

دکتر یزدانیان: تضعیف ساختارهای موجود در حوزه‎ی ICT تبعات سنگینی به همراه دارد

متن خبر

اشخاصی که از صحبت‎های بی پایه و اساس در حوزه ICT ابراز شادمانی می کنند باید مطلع باشند که تضعیف ساختارهای موجود لطمه‎ای سنگین و تبعات منفی را به دیگر بخش های جامعه وارد می کند.

 

به گزارش سیتنا، دکتر "وحید یزدانیان" کارشناس فناوری اطلاعات و ارتباطات و عضو انجمن ICT کشور در گفتگو با خبرنگار دانش باشگاه خبرنگاران گفت: بعد از پیشنهاد مقام معظم رهبری مبنی بر تشکیل شورای عالی فضای مجازی کشور ابهاماتی از سوی عده ای مطرح شده که با تشکیل این شورا بقیه نهادهای حوزه فعالیت فناوری اطلاعات تعطیل و بودجه هایی که برای تحقیقات در این حوزه اختصاص داده شده در شورای عالی فضای مجازی مصرف خواهد شد؛ ولی اگر با دقت متن ابلاغیه مقام معظم رهبری را بخوانیم می بینیم که در ابلاغیه ایشان وظیفه سیاستگذاری کلان و بخصوص ایجاد هماهنگی را بر عهده شورای عالی فضای مجازی گذاشته و یکی از فرازهای مهم سخنان ایشان ایجاد هماهنگی است و این وقتی تحقق پیدا می کند که ما تعدد و تکثر داشته باشیم.

وی افزود: برداشت من از ابلاغیه مقام معظم رهبری ایجاد همدلی و همکاری بین ساختارهای مختلف فعال در حوزه ICT است و در ابلاغیه ایشان موردی مبنی بر تعطیلی سایر حوزه های فناوری اطلاعات که قبل از تشکیل شورای عالی فضای مجازی در حال فعالیت بوده اند وجود ندارد.

وی ادامه داد: مراکز تحقیقاتی و انجمن ها باید تقویت شوند و حتی در برهه های زمانی و بر اساس اقتضائات زمانی حتی می توانیم ساختارهای جدیدی را در این حوزه ایجاد کنیم.

فناوری اطلاعات ظرفیت بالایی در ایجاد اشتغال در کشور دارد

دکتر یزدانیان در ادامه گفت: با توجه به روح حاکم برنامه پنجم توسعه کشور، حوزه ICT اهمیت خیلی مهمی در تحقق اهداف این برنامه دارد؛ زیرا این حوزه ظرفیت بالایی در ایجاد اشتغال در کشور داشته و به عنوان تسهیل کننده فرآیندهای صنعتی و تجاری محسوب می شود و با توجه به ماهیت مجازی خود ارزش افزوده بسیار بالایی در کشور ایجاد می کند. به همین دلیل باید در اظهار نظرها و تصمیم گیری ها در حوزه ICT با دقت نظر عمل کنیم.

وی افزود: وقتی به کارنامه توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور نگاه می کنیم با یک سری شاخص های امیدوار کننده ای همچون رشد 4/7 برابری پهنای باند بین المللی در طی دو سال اخیر و یا 21/8 برابر شدن ظرفیت ارتباطات داخل کشور روبرو می شویم و این در حالی است که طی سه سال پیش پائین بودن رشد کمی حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات مورد انتقاد فراوان بود.

رشد 76 درصدی کاربران اینترنتی طی 2 سال اخیر

دکتر یزدانیان در ادامه با اشاره به مسائل امنیتی حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات گفت: زمانی کشور ما در حوزه ICT خیلی آسیب پذیر بود ولی امروزه به راحتی با ویروس‎های مختلف و بد افزارهای گوناگون مثل اکستاکس نت و یا FLAME مبارزه می کنیم و این رشد و پویایی تلاش همه متخصصان بخش ICT است؛ هم در بخش دولتی و هم در بخش خصوصی و دانشگاه ها و صنایع.

وی به نقش وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پرداخت و یاد آور شد: پیشران حرکت ICT در کشور وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است و این وزارتخانه با ایجاد تحرک در لایه های مختلف این حوزه از فعالان آن حمایت می کند. نباید یک شبه و بدون انجام بررسی های کارشناسی با اظهارنظرهای ناپخته و ساده انگارانه وظایف این وزارتخانه را زیر سوال ببریم و بعضی وظایف این وزارتخانه را از هم جدا کنیم.

بالاترین لایه حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات ارتباط با مردم است

دکتر یزدانیان اظهار داشت: حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات از لایه های مختلف تشکیل شده است که بالاترین آن نقطه ی تماس با مردم است و همه مردم با سرویس های این حوزه سروکار دارند و پشت سر این سرویس‎ها یک تفکر کارشناسی و فنی ICT وجود دارد بنابراین هر کسی که می خواهد در زمینه قلب و مرکز این لایه اظهار نظر کند باید تجربه و تخصص فناوری اطلاعات و ارتباطات را داشته باشد و به عنوان یک کارشناس حوزه ICT توصیه می کنم که دوستان این حوزه اظهار نظرهایشان کاربردی و تخصصی و دلسوزانه باشد.

وی یاد آور شد: اشخاصی که از صحبتهای بی پایه و اساس در حوزه ICT ابراز شادمانی می کنند باید مطلع باشند که تضعیف ساختارهای موجود یک لطمه سنگین و تبعات منفی را به دیگر بخش های جامعه وارد می کند و اگر ما یک موسسه ای را مثل موسسه تحقیقات و ارتباطات تضعیف کنیم باید متوجه باشیم که داریم کل مجموعه تحقیقات و آموزش عالی کشور را تحت تاثیر قرار می دهیم و یا اگر ساختارهای موجود در فناوری اطلاعات در کشور اعم از سازمان فن آوری اطلاعات ایران و یا انجمن های علمی و تحقیقاتی را تضعیف کنیم به طور عملی کشورمان را در قبال چالش های فناوری اطلاعات و ارتباطات آسیب پذیر می کنیم.

دکتر یزدانیان در خاتمه خاطر نشان کرد: توسعه ICT در کشور دو بال دارد که مهمترین آن تقویت ساختارهای قانونی موجود و حمایت از آنها به خصوص وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و بدنه های آن است و بال دیگر آن هماهنگی است و اگر این دو بال وجود داشته باشد حوزه ICT در کشور توسعه پیدا می کند و ما به اهدافمان در سند چشم انداز کشور خواهیم رسید.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.