کدخبر :316651 پرینت
19 اسفند 1403 - 16:21

چهره‌سازی زرد با استفاده فزاینده از چهره‌های مشهور شبکه‌های اجتماعی

استفاده فزاینده رسانه‌های رسمی از چهره‌های مشهور رسانه‌های اجتماعی علی الخصوص اینستاگرام برای تولید محتوا و جلب مخاطب، بدون در نظر گرفتن صلاحیت و تخصص این افراد، نه‌تنها باعث تضعیف جایگاه متخصصان واقعی شده است بلکه شاخ‌های مجازی را به الگوهایی حرفه‌ای بدل کرده که سردرگمی نسل جوان، به‌ویژه نوجوانان، در تشخیص اخبار درست و تصمیم‌گیری بر اساس اطلاعات معتبر را به همراه داشته است.

متن خبر

به گزارش سیتنا، استفاده فزاینده از چهره‌های مشهور رسانه‌های اجتماعی برای تولید محتوا و جلب مخاطب، بدون در نظر گرفتن صلاحیت و تخصص این افراد، پدیده‌ای بحث‌برانگیز در فضای رسانه‌ای ایران است. این روند، که می‌توان آن را «چهره‌سازی زرد» نامید، پیامدهای جدی و آسیب‌زایی به‌ویژه در میان نسل جوان و در عرصه‌های فرهنگی و رسانه‌ای داشته است.

شهرت اینترنتی برخی چهره‌های فضای مجازی، زمینه‌ای را فراهم کرده که بعضا انتشار اطلاعات نادرست و جعلی در شبکه‌های اجتماعی به امری عادی بدل شود. این مسئله، نه‌تنها موجب سردرگمی افکار عمومی شده، که اعتماد عمومی به منابع خبری و رسانه‌های رسمی را نیز کاهش داده است.

در این میان یکی از نگرانی‌های اصلی کارشناسان مسائل اجتماعی، نفوذ فرهنگ عامه‌پسند و سطحی در رسانه‌های جدی است. رسانه‌هایی که وظیفه اطلاع‌رسانی صحیح و ترویج سبک زندگی آگاهانه را برعهده دارند، بعضا به بستر تبلیغ چهره‌های غیرمتخصص و انتشار اطلاعات نادرست تبدیل شده‌اند. در نتیجه، به‌جای روشنگری برای انتخاب‌های آگاهانه، به گسترش محتوای زرد و اعتمادناپذیر دامن می‌زنند.

شبکه‌های اجتماعی

تبلیغات افراد غیرمتخصص در حوزه‌های تخصصی، صرفا به دلیل شهرت آنان در رسانه‌های اجتماعی، به مشکلی جدی تبدیل شده است. این روند نه‌تنها جایگاه متخصصان واقعی را تضعیف کرده، که موجب شده است «شاخ‌های مجازی» به الگوهای حرفه‌ای بدل شوند. یکی از پیامدهای مستقیم این موضوع سردرگمی نسل جوان، به‌ویژه نوجوانان، در تشخیص اخبار درست و تصمیم‌گیری براساس اطلاعات معتبر است.

طبق گزارشی که پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در سال ۱۴۰۱ منتشر کرد، سیاست تبلیغ و حمایت از چهره‌های زرد اینترنتی از دلایل اصلی کاهش اعتماد عمومی به رسانه‌های رسمی بوده است.

همچنین، استفاده از این چهره‌ها برای انتشار اخبار و اطلاعات، به رواج بیشتر اطلاعات نامعتبر و اخبار جعلی دامن زده است. این مسئله در برخی حوزه‌ها پیامدهای جبران‌ناپذیری به همراه داشته و ضرورت بازنگری در معیارهای رسانه‌های رسمی برای انتخاب چهره‌های رسانه‌ای را دوچندان کرده است.

در نهایت باید گفت که بی‌توجهی به اعتبار و تخصص افراد در تبلیغات و استفاده بی‌ضابطه از چهره‌های فضای مجازی، نه‌تنها اعتماد عمومی را خدشه‌دار کرده، که باعث بروز بحران‌های اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی در جامعه شده است.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.