اعلام آمادگی رئیس پژوهشگاه فضایی برای همکاری با تشکل های صنفی به منظور افزایش کاربردپذیری صنعت فضایی
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران در دیدار با هیات رئیسه کانون هماهنگی فاوا، تاکید کرد: سرریز صنعت فضایی در زندگی آحاد جامعه و افزایش کاربردپذیری این صنعت در اولویت است، لذا تشکل های صنفی می توانند در راستای تحقق این اهداف با پژوهشگاه همکاری کنند.
به گزارش سیتنا، دکتر داوود ادیب و مهندس فرامرز رستگار، رئیس و دبیر کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار فاوا طی نشستی با دکتر وحید یزدانیان، رئیس پژوهشگاه فضایی ایران به تبادل نظر پیرامون افزایش تعاملات این پژوهشگاه با تشکل های صنفی حوزه فاوا پرداختند.
در ابتدای این نشست دکتر داوود ادیب، رئیس کانون هماهنگی فاوا و رییس هیات مدیره انجمن شرکت های فناور هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران ضمن طرح این موضوع که در سال های اخیر، در کشورهای توسعه یافته، بازتعریف جدیدی از مفهوم فضا و مرز متناسب با عصر دیجیتال شکل گرفته است، بیان کرد: امروزه ما شاهد ساختارهای ژئوپلیتیکی جدیدی هستیم که در این راستا افزایش وابستگی قدرت ها به فناوری های نوظهور و علی الخصوص هوش مصنوعی اهمیت فضا را در توسعه پذیری و مقیاس پذیری، دوچندان ساخته و سه عنصر جغرافیا، سیاست و قدرت را در هم تنیده است.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران ادامه داد: خوشبختانه ظرفیت قابل توجهی در کشور در این راستا وجود دارد که در صورتی به درستی شناسایی و مورد حمایت واقعی قرار گیرد، می توان گام های اساسی در برون رفت از مشکلات پیش روی اقتصاد و معیشت و در نهایت، توسعه برداشت.
رییس کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار فاوا ضمن اعلام آمادگی همرسانی در این کانون، تاکید کرد: این اطمینان وجود دارد که با ظرفیت قابل توجه و حمایتی که در این دوره از مدیریت در پژوهشگاه حاصل گردیده است این رویکرد را بتوانیم در یک همکاری مشترک محقق نماییم.
به گزارش سیتنا، در ادامه این نشست، مهندس فرامرز رستگار، دبیر کانون هماهنگی فاوا ابراز کرد: چنانچه رابطه پژوهشگاه با بخش تحقیق و تولید شرکتهای حوزه فاوا با رویکردهای زیر انجام شود، نتایج بهتری حاصل خواهد شد.
۱- برای امکان بهره گیری از راه حل های صنعت، بجای اعلام لیست اقلام موردنیاز به آنان، طرح سطح یک (HLD) در رابطه با نیازمندیهای کلی اعلام شود.
۲- به صنعت این فرصت داده شود که طرح سطح ۱ را به سطح ۲ (LLD) تبدیل و به پژوهشگاه ارائه دهد.
۳- با این روش توانمندی بخش صنعت بهتر نمود خواهد داشت.
۴- پس از توافق طرفین، لیست اقلام استخراج خواهد شد.
۵- پیرامون اقلامی که صرفا در بخش فضایی بکار گرفته می شود به دلیل کوچک بودن بازار، لازم است هزینه های تحقیق و ساخت نمونه از طرف دولت تامین شود.
۶- پیرامون اقلامی که علاوه بر مصرف در بخش فضایی در سایر صنایع نیز کاربرد دارد، قطعا علاقمندی بیشتری از سمت بخش خصوصی وجود خواهد داشت ولذا نیاز کمتری به تخصیص یارانه از طرف دولت خواهد داشت.
۷- با توجه به اهمیت تعامل نزدیک و استفاده موثر از قابلیت های طرفین، قبل از ارجاع سفارش، باید مسئولیت های طرفین در هر مرحله از کار در جدول مسئولیت ها توام با زمانبندی تهیه شود.
۸- برای تسریع در انجام کارهای تحقیقی و ساخت نمونه و مراحل آزمون، لازم است که هماهنگی ها به صورت مکتوب انجام شود و در مواردی که توافقاتی طی جلسات و مذاکرات انجام می شود حتما صورتجلسه شود تا پیگیری امور و مطابقت آن با برنامه میسر گردد.
رستگار در پایان تاکید کرد: این موارد به دلیل تجارب قبلی در رابطه با برون سپاری ها و ایجاد نارضایتی ها در طرفین قرارداد مورد تاکید می باشد.
در پایان این نشست، دکتر وحید یزدانیان، رئیس پژوهشگاه فضایی ایران با تاکید بر لزوم سرریز صنعت فضایی در زندگی آحاد جامعه و افزایش کاربردپذیری این صنعت، از تشکل های صنفی خواست که در این جهت با پژوهشگاه فضایی همکاری نمایند.
وی، تجاری سازی دستاوردهای پژوهشگاه و توسعه بازارهای بین المللی جهت صدور خدمات و دانش بومی فضایی را از دیگر زمینه های همکاری مشترک دانست.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید