کدخبر :314769 پرینت
14 بهمن 1403 - 10:50

بهره گیری از ظرفیت صنعت فضایی کشور برای مدیریت سرزمینی و منابع آبی

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: استفاده از ظرفیت صنعت فضایی در صنایع مختلف حائز اهمیت است و تهیه نقشه های پوششی مورد تایید رئیس جمهور است؛ چراکه مدیریت سرزمین را با این نقشه ها انجام می دهیم و تغییر غیرمجاز کاربری در حوزه کشاورزی با استفاده از صنعت فضایی می تواند راهگشا باشد.

متن خبر

به گزارش خبرنگار سیتنا، سید ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم روز ملی فناوری فضایی، اظهار کرد: در برنامه های ما مشخص شده که جایگاه خود را در مدار ژئو و 36 هزار کیلومتر حفظ کنیم.

وی ادامه داد: شاهد توفیقات ارزشمند در صنعت فضایی هستیم که از همدلی و کار تیمی بین حوزه های مختلف به ثمر نشسته است. فعالین مختلفی منظومه وار کنار هم قرار می گیرند و این موفقیت ها را رقم می زنند.

وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: از بخش خصوصی تا حوزه های لشگری و کشوری و وزارتخانه های مختلف که از صنعت فضایی استفاده می کنند به دلایل مختلف حمایت کنیم.

وی گفت: بخش خصوصی می تواند دستاوردهای حاصل شده را شتاب بخشد و از ظرفیت های بی نظیر و توانمند نیروی انسانی در کشور استفاده کند.

به گزارش سیتنا، هاشمی ادامه داد: بخش خصوصی نگاه به استفاده بهینه از منابع دارد که بهره وری است و طبیعتا بخش خصوصی می تواند در تعاملات بین المللی مشارکت و ورود موثرتری داشته باشد.

وی گفت: باور ما این است که بهره وری یکی از موضوعاتی است که می تواند ما را به سمت رشد اقتصادی هشت درصدی رهنمود کند و لذا باید فضا را برای بخش خصوصی مهیا کنیم.

وزیر ارتباطات در ادامه خاطرنشان کرد: استفاده از ظرفیت صنعت فضایی در صنایع مختلف حائز اهمیت است و تهیه نقشه های پوششی مورد تایید رئیس جمهور است؛ چراکه مدیریت سرزمین را با این نقشه ها انجام می دهیم و تغییر غیرمجاز کاربری در حوزه کشاورزی با نگاه بهره وری استفاده از صنعت فضایی می تواند راهگشا باشد.

وی ادامه داد: نکته بعدی که شرایط اقلیمی کشور ایجاب می کند بحث پیکره آبی کشور است و استفاده از ظرفیت های سنجشی می تواند برای منابع آبی کشور کمک شایانی داشته باشد.

وی گفت: کارکرد دیگر بحث شناسایی کانون های ریزگرد است که بخش عمده کشور از این موضوع رنج می برد.

به گزارش سیتنا، هاشمی در ادامه گفت: برنامه های متنوعی در دستور کار وزارت ارتباطات و ارتباط سازنده ای  با مجموعه هوافضا و وزارت دفاع وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: نکته اول که مورد تایید رهبر معظم انقلاب است دسترسی به مدار ژئو است و در بازدید ایشان از نمایشگاه پیشرفت، ایشان بر این نکته تاکید کردند و این امر افق روشنی را در صنعت فضایی کشور ایجاد می کند و زیست بوم جدیدی فراهم می کند.

وی ادامه داد: تکمیل پایگاه فضایی چابهار نیز در دست است که در راستای راهبردهای دولت چهاردهم و سواحل مکران است و اگر در بحث ماهواره و ماهواره بر توفیقی داشتیم باید زیرساخت های لازم در دریافت تصاویر و دسترسی به مناطق صعب العبور داشته باشیم و در سلماس و چناران برنامه ریزی کردیم.

وی گفت: برنامه دیگر منظومه شهید سلیمانی است که بسیاری از این اقدامات با نگاه دسترسی به منظوره مخابراتی با نگاهی جدید است.

هاشمی گفت: سه ماهواره ای که با زحمات شبانه روزی همکاران در زمینه های مختلف رونمایی می شود، ماهواره نمونه ارتقا یافته پارس 1 است که ماهواره سنجشی با دقت تصویربرداری 15 متر است که در پژوهشگاه فضایی ساخته شده است. ماهواره دیگر پارس 2 است که سنجشی با دقت چهار متر سیاه و سفید و هشت متری رنگی است که با کمک وزارت دفاع و صاایران ساخته شده است.

هاشمی تاکید کرد: ماهواه ناوک هم مخابراتی است که برای تست و آزمون در ارتفاع بالا طراحی شده که با همت پژوهشگاه فضایی به نتیجه رسیده است که با استفاده از ظرفیت این ماهواره و ماهواره برها در میان مدت به ماهواره های دیگر دسترسی پیدا می کنیم.

انتهای پیام

خبرنگار: زهرا طاهری

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.