کدخبر :311879 پرینت
19 آذر 1403 - 11:58

لزوم انسجام در فرآیندهای تحول دیجیتال

دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات اعلام کرد که طرح‌های هوشمندسازی باید تمام ابعاد دولت، از تصمیم‌سازی و خط‌مشی‌گذاری تا ارائه خدمات و تسهیل‌گری را شامل شود.

متن خبر

به گزارش خبرنگار سیتنا، احسان کیانخواه امروز در نشست تحول دیجیتال با اشاره به ضرورت ایجاد تغییرات ماهوی در ساختارهای اداری و حکمرانی، بر اهمیت برنامه‌ریزی منسجم برای دستیابی به اهداف تحول دیجیتال تأکید کرد.

وی با بیان این نکته که تحول دیجیتال نباید به افزودن فناوری به سازمان‌های موجود محدود شود، گفت: تحول دیجیتال باید مانند کرمی که به پروانه تبدیل می‌شود، تغییری بنیادین و ماهوی ایجاد کند. سازمان‌ها باید با زیرساخت‌ها، فرآیندها، اهداف و انگاره‌های جدید خلق شوند.

وی در ادامه با اشاره به نقش برنامه هفتم توسعه در جهت‌دهی به این تغییرات، افزود: تحول بدون غایت معنا ندارد. لازم است تصویر روشنی از آینده داشته باشیم که در عین شوق‌برانگیز بودن، حرکت ما را در مسیر اهداف برنامه هدایت کند.

ضرورت انسجام در فرآیند تحول دیجیتال

دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات بر انسجام در طرح‌های هوشمندسازی تأکید کرد و شش لایه اصلی این طرح‌ها را شامل زیرساخت، داده، فرآیندها، سرمایه انسانی، حکمرانی و انگاره‌ها دانست.

وی خاطرنشان کرد: طرح‌های هوشمندسازی باید تمام ابعاد دولت را شامل شود، از تصمیم‌سازی و خط‌مشی‌گذاری تا ارائه خدمات و تسهیل‌گری.

کیانخواه با معرفی سه محور راهبردی برنامه هفتم توسعه در راستای تحول دیجیتال گفت: قانون مدیریت داده و اطلاعات محور انسجام‌بخش برنامه است که امکان اصلاح معماری داده‌ها و تسهیل فرآیندهای هوشمندسازی را فراهم می‌کند. بند (الف) ماده ۱۰۰ به پالایش و تنقیح سامانه‌های موازی در دستگاه‌های اجرایی اشاره دارد. بند (الف) ماده ۸۰: این بند به پروژه‌های پیشران در حوزه تحول دیجیتال اختصاص دارد.

توانمندسازی نیروی انسانی و اصلاح فرآیندها

وی بر اهمیت توانمندسازی نیروی انسانی در بندهای ۱۰۱ و ۱۲۹ برنامه هفتم تأکید کرد و اصلاح فرآیندها را لازمه تحقق اهداف تحول دیجیتال دانست.

دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات همچنین به برنامه‌های مرتبط با ارتقاء فنی پنجره ملی خدمات دولت و هماهنگی آن با پنجره‌های دستگاهی اشاره کرد.

کیانخواه در بخش پایانی سخنان خود به عدم انسجام در فصل ۲۳ برنامه هفتم توسعه پرداخت و گفت: برای تحقق اهداف اصلاح نظام اداری، باید هماهنگی میان نهادهای مختلف، از شورای عالی اداری تا بخش خصوصی، تقویت شود. تنها از طریق همکاری و یکپارچگی در مسیر هوشمندسازی و توانمندسازی دولت می‌توان به این اهداف دست یافت.

وی در پایان از حاضران قدردانی کرد و ابراز امیدواری کرد که با همکاری همه دستگاه‌ها، شاهد تحقق تحولی بنیادین در نظام اداری و حکمرانی کشور باشیم.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.