کدخبر :286971 پرینت
12 آبان 1402 - 13:44

آیا اتحادیه بین‌المللی مخابرات می‌تواند استارلینک را به تغییر رفتار در ایران مجبور کند؟

اگرچه به استناد مصوبه اخیر اتحادیه بین‌المللی مخابرات، غیرفعال کردن پایانه‌های استارلینک در ایران که منابع غیررسمی از فعال بودن حداکثر ۱۵۰۰ دستگاه آن در ایران خبر می‌دهند، برای تضمین رقابت عادلانه در ارائه خدمات اینترنتی اقدامی ضروری است، اما این اتحادیه قدرت اعمال تحریم‌ یا مجازات‌ به دلیل پایبند نبودن را ندارد و به کانال‌های دیپلماتیک و منافع متقابل کشورهای عضو متکی است.

متن خبر

به گزارش سیتنا، طی روزهای اخیر و همزمان با اعلام وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات که «هیات مقررات رادیویی اتحادیه بین‌المللی مخابرات (RRB)» شرکت SpaceX را مکلف به رعایت قوانین و مقررات کشورمان در ارائه خدمات اینترنت ماهواره‌ای خود کرد، تنظیم‌کنندگان مقررات بین‌المللی هم از آمریکا و نروژ خواستند تا برای غیرفعال کردن ترمینال‌های استارلینک که در داخل خاک ایران فعالیت می‌کنند، اقدامات فوری انجام دهند.

عیسی زارع پور در حاشیه جلسه هیات دولت روز چهارشنبه (دهم آبان ماه)، گفت: ما در گذشته نیز چندین بار اعلام کردیم که از فعالیت هر اپراتور و پلتفرمی که قواعد سرزمینی ما را بپذیرد استقبال می کنیم و این مسئله شامل شرکت اسپِیس‌ایکس هم که اینترنت ماهواره ای استارلینگ را ارائه می کند نیز می شود.

وی با اشاره به مصوبه اخیر هیات مقررات رادیویی جهانی درباره فعالیت اپراتورهای اینترنت ماهواره ای افزود: بعد از برگزاری چهار جلسه در فواصل مختلف در نود و چهارمین هیات مقررات رادیویی مصوب کرد که شرکت های ارائه کننده خدمات اینترنت ماهواره ای مکلف به رعایت قواعد سرزمینی ایران هستند و بر همین اساس اگر این شرکت می خواهد در ایران سرویس ارائه کند باید با سازمان تنظیم مقررات ایران مذاکره کند.

در حالی که منابع خبری از فعال شدن بیش از ۱۰۰۰ و کمتر از ۱۵۰۰ دستگاه ماهواره استارلینک در ایران خبر می‌دهند، انجمن مقررات رادیویی اتحادیه بین‌المللی مخابرات اعلام کرد که غیرفعال کردن پایانه‌های استارلینک در ایران برای تضمین رقابت عادلانه در ارائه خدمات اینترنتی اقدامی ضروری است و استارلینک با فعالیت برخلاف این مقررات نسبت به سایر ارائه‌دهندگان خدمات در ایران برتری ناعادلانه‌ای کسب کرده است.

اتحادیه بین المللی مخابرات یک آژانس تخصصی سازمان ملل متحد است که مسئول حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات است. این سازمان با شعار بهبود دسترسی به فناوری اطلاعات و ارتباطات برای جوامع محروم در سراسر جهان فعالیت می‌کند و انجمن مقررات رادیویی این سازمان می‌گوید که استفاده عادلانه، کارآمد و اقتصادی از طیف فرکانس رادیویی جهانی را تضمین می‌کند.

این انجمن اختیار دارد در مورد تخصیص فرکانس و مدارهای ماهواره‌ای تصمیم‌گیری و اطمینان حاصل کند که این منابع به طور مسئولانه استفاده می‌شوند و تداخل مضر ایجاد نمی‌کنند. مقررات رادیویی به عنوان یک معاهده بین‌المللی کشورهای عضو را به پایبندی به مفاد آن موظف می‌کند، اما سازوکارهای اجرایی محدودی دارد و اجرای آن به همکاری کشورهای عضو وابسته است.

لذا باید گفت که اتحادیه بین المللی مخابرات قدرت اعمال تحریم‌ یا مجازات‌ به دلیل پایبند نبودن را ندارد و به کانال‌های دیپلماتیک و منافع متقابل کشورهای عضو متکی است.

امیر لاجوردی، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی پیرامون احتمال غیرفعال کردن ترمینال های استارلینک در ایران با توجه به درخواست اتحادیه جهانی مخابرات به سیتنا گفت: باید بگویم که ما مایل نیستیم که سرویس دهی قطع شود، بلکه به دنبال افزایش تعداد ترمینال ها هستیم، اما در هر صورت آنها نیز باید چارچوب های سرزمینی را رعایت کنند.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.