کدخبر :286549 پرینت
01 آبان 1402 - 14:16

تزریق سرمایه به حوزه فناوری با تشکیل صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک با بانک‌ها

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: در صندوق نوآوری به دنبال آن هستیم که با تشکیل صندوق‌های سرمایه‌گذاری، سرمایه 15 همتی برای سرمایه‌گذاری بر فناوری تزریق کنیم تا این حوزه با جهشی بزرگ روبه‌رو شود.

متن خبر

به گزارش سیتنا، نشست مشترک صندوق نوآوری و بانک قرض‌الحسنه رسالت صبح امروز دوشنبه یکم آبان 1402 برگزار شد.

 در این نشست دکتر محمدصادق خیاطیان، رییس صندوق نوآوری گفت: بانک رسالت در سال‌های گذشته در حوزه ارائه خدمات به شرکت‌های دانش‌بنیان و تیم‌های فناور از جمله مجموعه‌های خوش‌نام بوده است. تیم بانک رسالت نسبت به حوزه تامین مالی فناوری هم صاحب دانش است و هم تجربه خوبی در این زمینه دارد. روحیه نوآوری در تیم رسالت باعث شده که مجموعه این بانک مجموعه‌ای خوشنام و فراگیر در کشور باشد. 
وی در ادامه حوزه دانش‌بنیان را یک حوزه سازنده برای آینده کشور توصیف کرد و گفت: اگر امروز صحبت از گذار از خام فروشی می‌کنیم باید بدانیم که دانش‌بنیان‌ها پیشران این حرکت هستند و می‌توانند ما را از اقتصاد نفتی رهایی بخشند. این شرکت‌های دانش‌بنیان هستند که می‌توانند در صادرات گسترده پیش‌قدم شوند. فناوری عامل اقتدار همه کشورهاست. 

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی تصریح کرد: ما فرهنگی نفتی داریم که گذرکردن از آن خیلی سخت است.  با این حال به دنبال توسعه نوآوری هستیم و این اتفاقی است که با شرکت‌‌های دانش‌بنیان رقم می‌خورد. در بیش از یک دهه‌ای که از اقتصاد دانش‌بنیان حمایت می‌کنیم تفاوت‌های محسوسی ایجاد شده و امروز همگان، گفتمان دانش‌بنیان را دنبال می‌کنند و شرکت‌های دانش‌بنیان نیز به حق در این سال‌ها خوش درخشیدند.

خیاطیان ادامه داد: این شرکت‌ها در حوزه کرونا نقش بسیار پررنگی ایفا کردند و اگر نبودند، کشور در دوره کرونا آسیب بیشتری را متحمل می‌شد، بنابراین سعی ما در صندوق نوآوری بر این بوده است که بتوانیم تا جای ممکن اسباب حمایت از این شرکت‌ها و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان را فراهم کنیم. 

وی تاکید کرد: موضوع بسیار مهمی که با آن مواجهیم موضوع رشد تولید و اشتغال است. از سال‌های گذشته تاکنون نیروهای تحصیلکرده دائما در معرض مهاجرت بوده‌اند و کشورهای همسایه ما نیز برای نیروی متخصص و تحصیلکرده کشور فرش قرمز پهن کرده‌اند. از سوی دیگر بیشترین آمار بیکاری در میان قشر فارغ‌التحصیلان دانشگاهی است. شرکت‌های دانش‌بنیان جایی هستند که می‌توانند نیروی تحصیلکرده را به عنوان نیروی کار جذب کنند. 

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی افزود: آمارها نشان می‌دهد که در حدود 80 درصد نیروهای شاغل در شرکت‌های دانش‌بنیان مدرک فوق‌ لیسانس یا دکترا دارند. بخشی از تسهیلاتی که با معرفی ما به  شبکه بانکی و از جمله بانک قرض‌الحسنه رسالت به شرکت‌های دانش‌بنیان اعطا می‌شود در راستای توسعه اشتغال در این شرکت‌ها است.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی در ادامه‌ با بیان اینکه این صندوق به دنبال تشکیل صندوق‌های سرمایه‌گذاری برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان هستیم، گفت: قانون جهش تولید دانش‌ دانش‌بنیان به شبکه بانکی کشور اجازه داده است که با مشارکت صندوق نوآوری، شرکت‌های سرمایه‌گذاری بر فناوری ایجاد کنند و بانک‌های عامل نیز بسیار علاقه‌مند به این همکاری هستند اما عدد سرمایه‌ صندوق‌ها قدری نیست که بتواند تحول بزرگی در حوزه سرمایه‌گذاری بر فناوری ایجاد کند. 

وی افزود: بنابراین ما در صندوق به دنبال آن هستیم که با تشکیل این صندوق‌ها، سرمایه 15 همتی برای سرمایه‌گذاری بر فناوری تزریق کنیم تا این حوزه با جهشی بزرگ روبه‌رو شود.

خیاطیان اظهار کرد: تقاضای ما از مجموعه بانک قرض‌الحسنه رسالت این است که علیرغم همه مشکلات نگاهی ویژه به موضوع شرکت‌های دانش‌بنیان و موضوع اشتغال در این شرکت‌ها داشته باشند. صرف هر منابعی برای شرکت‌های دانش‌بنیان و حمایت از آن‌ها در نهایت بهد توسعه تولید در کشور می‌انجامد و امتیازهای بسیار برای آینده ایران دارد. 

نرخ نکول شرکت‌های دانش‌بنیان در بانک رسالت صفر است

در این نشست همچنین محمدحسین حسین‌زاده، مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه رسالت بیان کرد: تسهیلات بانک رسالت در یک مسیر طبیعی پیش می‌رفت که سبب رضایت شرکت‌های دانش‌بنیان بود اما از وقتی تکلیف و تزریق‌های دولت در قانون بودجه پیش آمد بانک قرض‌الحسنه رسالت با مشکلاتی مواجه شد.

وی با اشاره به خوش عهدی شرکت‌های دانش بنیان‌ در بازپرداخت تسهیلات بانکی، تصریح کرد: در سال‌های گذشته هیچ یک از شرکت‌های دانش‌بنیانی که با معرفی صندوق از بانک قرض‌الحسنه رسالت تسهیلات دریافت کردند، در بازپرداخت تاخیری نداشتند و نرخ نکول این شرکت‌ها در بانک رسالت صفر است. این مسئله ناشی از شناسایی و معرفی دقیق‌ شرکت‌ها از سوی صندوق نوآوری و همچنین اعتبارسنجی در بانک است.
حسین‌زاده تصریح کرد: تا اندازه‌ای که بتوانیم وام‌های تکلیفی در تبصره 16 و 18 را پرداخت می‌کنیم. برای سال جاری نیز 50 شرکت دانش‌بنیان از سوی صندوق به بانک رسالت معرفی شده‌اند و اولویت ما این خواهد بود که تسهیلات این 50 شرکت را کامل و به شکلی رضایت‌بخش ارائه دهیم. 

اعطای ۲۲۰۰ فقره تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان توسط بانک رسالت 

دکتر روح‌الله ذوالفقاری، معاون تسهیلات و تجاری‌سازی صندوق نوآوری و شکوفایی، نیز از دیگر سخنرانان این نشست بود که در سخنانی بیان کرد: صندوق نوآوری و بانک قرض‌الحسنه رسالت از سال 98 وارد فضای همکاری شدند. پس از این همکاری اتفاق خیلی خوبی در خدمات قرض‌الحسنه صندوق اتفاق افتاد و به شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه شد. تا قبل از همکاری با بانک رسالت صندوق نوآوری نزدیک به 250 فقره تسهیلات قرض‌الحسنه با ارزش نزدیک به 17 میلیارد تومان به شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه داده بود و از آغاز همکاری با بانک رسالت تا امروز، حدود 4 هزار فقره تسهیلات قرض‌الحسنه به شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه داده شده است که 60 درصد از این تسهیلات را بانک قرض‌الحسنه رسالت تامین کرده است.

وی افزود: تسهیلات بانک رسالت در چند گروه تقسیم می‌شود. اولین گروه، شتابدهنده‌ها هستند که به ازای هسته‌های فناوری که شتابدهی می‌کنند تسهیلات به آنها ارائه می‌شود. گروه تسهیلات ودیعه رهن نیز از دیگر خدمات این بانک است که تا سه سال قابلیت تمدید دارد و به شرکت‌های نوپا کمک می‌کند.

ذوالفقاری خبر داد: در این چند سال همکاری 2200 فقره تسهیلات توسط بانک رسالت به شرکت‌های دانش‌بنیان پرداخت شده که رقم آن 300 میلیارد تومان بوده که به شکل 36 ماهه پرداخت شد. با این همه سهم بانک رسالت از تسهیلات تکلیفی از محل تبصره 16 قانون بودجه 1401 هزار میلیارد تومان بوده است و صندوق بر حسب این میزان 574 فقره به بانک معرفی کرده و نهایتا حدود 70 فقره پرداخت شده است. این یعنی بانک کمی بیش از ۱۰ درصد از تسهیلات تکلیفی خود را به شرکت‌های دانش‌بنیان پرداخت کرده است. 

معاون تسهیلات و تجاری‌سازی صندوق ادامه داد: امسال هم در تبصره 18 قانون بودجه سال جاری، هزار میلیارد تومان تسهیلات تکلیفی برای بانک رسالت در نظر گرفته شده است. تاکنون 51 فقره به مبلغ 130 میلیارد تومان معرفی کردیم. امسال سقف تسهیلات نیز تا سه میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.

انتهای پیام

برچسب ها

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.