کدخبر :279902 پرینت
10 اردیبهشت 1402 - 10:08

مدیرکل ارتباطات استان اصفهان در گفت‌وگو با سیتنا: پیشبرد پروژه‌ی فیبرنوری، نیازمند همکاری و نقش‌آفرینی شهرداری‌هاست

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان اصفهان، گفت: اجرای پروژه فیبرنوری نیازمند همکاری، نقش‌آفرینی و انجام وظیفه شهرداری‌هاست؛ چراکه بر اساس ابلاغیه وزارت کشور، شهرداری‌ها موظف هستند مجوز استفاده از مسیرهای زمینی و زیرزمینی و یا حفاری برای نصب داکت/ ساب‌‌داکت/ میکروداکت و فیبرنوری که شامل حفاری و ترمیم معبر یا محل حفاری است را مطابق با تعرفه و ضوابط مصوبه شماره 2-339 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، برای اپراتورهای مجری طرح صادر نمایند و پیچیدگی فرآیندهای اداری در ادارات شهرداری مانع چابک سازی و تسریع اجرای پروژه توسط دارندگان پروانه در بسیاری از نقاط شده است.

متن خبر

مهندس جعفر مطلب زاده، مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان اصفهان، در گفت‌وگو با خبرنگار سیتنا پیرامون آخرین وضعیت پروژه فیبرنوری در این استان، اظهار کرد: شهرهای فولادشهر، بهارستان (توسط شرکت توسعه فناوری ارتباطات پاسارگاد آریان - فناپ تلکام)، اصفهان (توسط شرکت مخابرات ایران)، گوگد، گلشهر، گلپایگان و خوانسار (توسط شرکت انتقال داده های آسیاتک) تحت پوشش فیبرنوری قرار گرفته‌اند.

وی، ادامه داد: در مجموع 128.441 خانوار تحت پوشش شبکه فیبر قرار گرفته‌اند که از بین این تعداد خانوار 32.617 خانوار به شبکه فیبر نوری متصل شده‌اند.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان اصفهان پیرامون برنامه این سازمان برای توسعه شبکه فیبرنوری در سال 1402 به خبرنگار سیتنا، گفت: هدف از طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات ایجاد پوشش با سرعت متوسط 25 مگابیت بر ثانیه برای 80 درصد خانوارها و ایجاد پوشش برای 20 میلیون خانوار جهت دسترسی مبتنی بر فیبرنوری به شبکه در سطح کشور تا پایان سال 1404است. توسعه شبکه دسترسی مبتنی بر فیبرنوری در استان اصفهان نیز بر اساس همین اهداف برنامه ریزی و پیگیری خواهد شد.

مطلب زاده پیرامون موانع اجرای پروژه فیبرنوری، افزود: در حال حاضر اجرای طرح نیازمند همکاری، نقش‌آفرینی و انجام وظیفه شهرداری‌هاست. بر اساس ابلاغیه وزارت کشور، شهرداری‌ها موظف هستند مجوز استفاده از مسیرهای زمینی و زیرزمینی و یا حفاری برای نصب داکت/ ساب‌‌داکت/ میکروداکت و فیبرنوری که شامل حفاری و ترمیم معبر یا محل حفاری است را مطابق با تعرفه و ضوابط مصوبه شماره 2-339 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، برای اپراتورهای مجری طرح صادر نمایند و پیچیدگی فرآیندهای اداری در ادارات شهرداری مانع چابک سازی و تسریع اجرای پروژه توسط دارندگان پروانه در بسیاری از نقاط شده است.

وی خاطرنشان کرد: افزایش تعامل میان دستگاه های اجرایی اعم از استانداری‌ها، فرمانداری ها و شهرداری ها با دارندگان پروانه مجری طرح و نگرش غیر اقتصادی و توسعه ملی به موضوع توسعه شبکه دسترسی مبتنی بر فیبرنوری در شهرهای استان اصفهان برای توسعه فیبرنوری موثر خواهد بود.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان اصفهان، تاکید کرد: پروژه خدمات عمومی اجباریی روستایی (USO) برای اتصال روستاهای بالای 20 خانوار به شبکه ملی اطلاعات برنامه ریزی شده است؛ به این صورت که روستاهایی که فاقد اتصال به اینترنت هستند مشمول این طرح می شوند و بعد از جلسات کارشناسی دقیق با واحدهای طراحی اپراتورهای تلفن همراه برای نحوه اتصال روستاها تصمیم گیری و از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بودجه تخصیص و به اپراتور مربوطه اجرای پروژه ابلاغ می شود.

مطلب زاده، بیان کرد: در دولت سیزدهم برای استان اصفهان تا کنون 169 روستا برای اجرا توسط اپراتور ابلاغ شده و تا کنون 80 روستا متصل شده اند و درصد پوشش روستایی استان از 84 درصد به 93 درصد رسیده است.

وی، اشاره کرد: برای اتصال صد درصدی روستاهای استان 71 روستای دیگر باقی مانده که مقرر شده طی سال آینده توسط اپراتورهای همراه اول و ایرانسل به اتمام برسد و اکنون درصد پوشش روستایی شهرستان‌های استان اصفهان در شهرستان های برخوار(71 درصد)، چادگان (78 درصد)، فریدونشهر(78 درصد) و سمیرم (78 درصد) کمترین پوشش را دارند و پوشش روستایی در مابقی شهرستان ها یا 100 درصد یا بالای 86 درصد هستند و برای رسیدن به پوشش 93 درصدی روستایی در استان تا کنون 17 سایت تلفن همراه احداث و 88 سایت به نسل های 3G/4G  ارتقاء یافته است.

انتهای پیام

گفت‌وگو از فرزانه احمدی منش

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.