«تولید؛ دانش بنیان و اشتغال آفرین» از منظر سیاستهای کلی نظام
مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در گزارشی به بررسی «تولید؛ دانش بنیان و اشتغال آفرین» به عنوان شعار سال 1401 از منظر سیاستهای کلی نظام پرداخته است که حاکی از اولویت تولید دانش بنیان در نظام اقتصادی کشور و جایگاه و نقش توسعه فناوری در اقتصاد و ایجاد اشتغال است.
به گزارش سیتنا به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، دفتر مطالعات حقوقی این مرکز در گزارشی با عنوان ««تولید؛ دانش بنیان و اشتغال آفرین» از منظر سیاستهای کلی نظام» آورده است که «تولید؛ دانش بنیان و اشتغال آفرین» به عنوان شعار سال 1401، حاکی از اولویت تولید دانش بنیان در نظام اقتصادی کشور و جایگاه و نقش توسعه فناوری در اقتصاد و ایجاد اشتغال است. سیاست های کلی نظام به عنوان مجموعه ای از بایسته های معتبر حقوقی و لازم الاجرا، در این زمینه دارای ایده ها و راهبردهای خاصی است. ارائه راهکارها و راهبردهای جزئی مرتبط با شعار مزبور در مفاد سیاست های کلی نظام، اهمیت تحقق موضوع تولید دانش بنیان را دوچندان میکند.
در واقع، وجود چنین احکامی در سیاستهای کلی نظام ضرورت اجرای شعار سال را برای نهادهای مسئول بیشتر می کند و امکان مطالبه و پیگیری در این خصوص را به لحاظ حقوقی فراهم میآورد.
به همین دلیل در نوشتار پیش رو، با روش توصیفی- تحلیلی و با مراجعه به سیاستهای کلی نظام سعی شده است تا به صورت جامع، سیاستهای مرتبط با حوزه تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین، احصا، دسته بندی و مورد تحلیل قرار گیرد.
در این گزارش، سؤال اصلی این است که شعار سال از منظر سیاستهای کلی نظام چگونه تعریف، توصیف و تبیین میشود. به همین منظور در این نوشتار، چند بخش شامل معنا و مفهوم، اهمیت و جایگاه، زمینه ها و ظرفیتها و راهبردهای حمایت از تولید دانش بنیان از منظر سیاستهای کلی نظام بیان خواهند شد.
این گزارش می افزاید که زمینه های حمایت از تولید دانش بنیان در بخشهای کشاورزی و غذایی، نفت و گاز، پزشکی، دفاعی-امنیتی، ساختمان و مسکن، فناوری ارتباطات و زیست محیطی مورد تبیین قرار میگیرد و راهبردها نیز در دو دسته راهبردهای عام و خاص شامل مواردی همچون مرتبط سازی آموزش و پژوهش با صنعت، ارتقای جایگاه شرکتهای دانش بنیان بیان میشود.
متن کامل گزارش را در فایل پیوست بخوانید.
افزودن دیدگاه جدید