کدخبر :265723 پرینت
10 بهمن 1400 - 09:26

مقابله با فساد در فضای مجازی با تکمیل شبکه ملی اطلاعات

تحقق شبکه ملی اطلاعات به منظور ایجاد محیط مساعد برای رشد فضایل اخلاقی، مبارزه با فساد و تباهی، محو هرگونه استبداد و تقویت امنیت و بنیه دفاعی کشور در جامعه از مهمترین وظایف دولت جمهوری اسلامی ایران است.

متن خبر

به گزارش سیتنا به نقل از تسنیم، یکی از الزامات مهم در حکمرانی فضای مجازی که کشورهای متعدد دنیا به خصوص کشورهای پیشرفته از آن بهره مند هستند، شبکه ملی اطلاعات است.

از فواید و مزیت های شبکه ملی اطلاعات حفظ حاکمیت ملی و رشد فضایل اخلاقی در جامعه و سالم سازی فضای مجازی است که مبانی حقوقی این مساله را می توان در اصول مختلف قانون اساسی مورد بررسی و تحلیل قرار داد که یکی از این اصول، اصل سوم قانون اساسی(یک) است.

طبق این اصل می توان گفت، تحقق شبکه ملی اطلاعات به منظور ایجاد محیط مساعد برای رشد فضایل اخلاقی، مبارزه با فساد و تباهی،  محو هرگونه استبداد و تقویت امنیت و بنیه دفاعی کشور در جامعه از مهمترین وظایف دولت جمهوری اسلامی ایران است که برای دستیابی به آن، دولت موظف است همه امکانات خود را بکار گیرد.

در توضیح بیشتر باید گفت بندهای مختلفی از  اصل سوم قانون اساسی را می توان به عنوان مبنای حقوقی تحقق شبکه ملی اطلاعات دانست، برای نمونه در بند یک اصل سوم قانون اساسی آمده است: «ایجاد محیط مساعد برای رشد فضایل اخلاقی براساس ایمان وتقوا و مبارزه با کلیه مظاهر فساد و تباهی».

با توجه به این بند می توان گفت با توجه به رشد فزاینده فناوری اطلاعات و تلاش دشمنان برای گسترش فساد و تباهی در بین ملت ها با ابزار فضای مجازی، تنها گزینه رشد فضایل اخلاقی در جامعه و مبارزه با کلیه مظاهر فساد و تباهی در فضای مجازی، تحقق شبکه ملی اطلاعات است. لذا از آنجا که دشمنان اسلام همواره در راستای نابودی دین و از بین بردن فضایل اخلاقی، ارزش ها و باورهای دینی تلاش می کنند از این رو دولت اسلامی موظف است با قدرت و با توان کامل با فساد و تباهی مبارزه کند که یکی از مصادیق بارز آن تحقق شبکه ملی اطلاعات است.

همچنین در بند دو اصل سوم قانون اساسی در بیان وظایف دولت اسلامی چنین آمده است: «بالابردن سطح آگاهی های عمومی در همه زمینه ها با استفاده صحیح از مطبوعات و رسانه های گروهی و وسایل دیگر» از این رو مهمترین بستر ارتقای سطح آگاهی های عمومی در همه زمینه ها (اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی) در فضای مجازی، تکمیل شبکه ملی اطلاعات است.

در بند5 اصل سوم قانون اساسی نیز چنین آمده است: «طرد کامل استعمار و جلوگیری از نفوذ اجانب» در این باره باید گفت با توجه تسلط دشمنان بر فضای مجازی و مدیریت آن توسط آنان که از آن به عنوان استعمار فرانوین تعبیر می شود، تکمیل شبکه ملی اطلاعات می تواند موجب برهم زدن نقشه های دشمنان برای استعمار ملت ها شده و از نفوذ آنان بر افکار و روان ملل جلوگیری به عمل آید.

همچنین در بند6 این اصل آمده است: «محو هرگونه استبداد و خودکامگی و انحصارطلبی» متاسفانه مشاهده می شود دشمنان با خودکامگی و استبداد سعی در خاموش کردن هر گونه صدای آزادگی و حق پرستی هستند که این مساله را به وضوح در حذف محتوای انقلابی (حذف محتوای شهید حاج قاسم سلیمانی از شبکه های اجتماعی خارج پایه در دو سال اخیر از نمونه بارز این استبداد است) در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی در طی سال های اخیر شاهد بودیم.

مساله تحقق شبکه ملی اطلاعات می تواند سدبزرگی برای هر گونه استبداد و خودکامگی و انحصار طلبی دشمنان در فضای مجازی باشد و آزادی های سیاسی و اجتماعی مردم در حد قانون را تأمین نماید و این همان چیزی است که در بند هفت بدان اشاره شده است و این مساله به عنوان یکی از وظایف دولت اسلامی بدان یاد شده است.

بند دیگر مربوط به مبنای حقوقی تحقق شبکه ملی اطلاعات توسط دولت اسلامی بند 11 اصل سوم قانون اساسی است: « تقویتکامل بنیه دفاع ملی برای حفظ استقلال و تمامیت ارضی و نظام اسلامی کشور» مسلما با توجه به تهاجم دشمنان در عرصه های مختلف اقتصادی، اجتماعی و سیاسی و فرهنگی در فضای سایبر، بهترین راهکار برای ایجاد امنیت و تقویت کامل بنیه دفاع ملی و حفظ استقلال و حاکمیت و تمامیت ارضی کشور، تکمیل شبکه ملی اطلاعات خواهد بود که کشور را از گزند تهدیدات و آسیب های متعدد در فضای سایبری مأیوس خواهد کرد و زمینه شکست دشمنان را در عرصه تبلیغاتی فراهم خواهد نمود.

پیوست(یک) اصل سه: دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است برای نیل به اهداف مذکور در اصل دوم ، همه امکانات خود را برای امور زیر به کار برد:

1.ایجاد محیط مساعد برای رشد فضایل اخلاقی براساس ایمان وتقوا و مبارزه با کلیه مظاهر فساد و تباهی

2.بالابردن سطح آگاهی های عمومی در همه زمینه ها با استفاده صحیح از مطبوعات و رسانه های گروهی و وسایل دیگر

3.آموزش و پرورش و تربیت بدنی رایگان برای همه ، در تمام سطوح و تسهیل و تعمیم آموزش عالی

4.تقویت روح بررسی و تتبع و ابتکار در تمام زمینه های علمی ، فنی ، فرهنگی و اسلامی از طریق تاسیس مراکز تحقیق و تشویق محققان

5.طرد کامل استعمار و جلوگیری از نفوذ اجانب

6.محو هرگونه استبداد و خودکامگی و انحصارطلبی

7.تأمین آزادی های سیاسی و اجتماعی در حدود قانون

8.مشارکت عامه مردم در تعیین سرنوشت سیاسی ، اقتصادی ،اجتماعی و فرهنگی خویش

9.رفع تبعیضات ناروا و ایجاد امکانات عادلانه برای همه ، در تمام زمینه های مادی و معنوی

10.ایجادنظام اداری صحیح و حذف تشکیلات غیرضرور

11.تقویتکامل بنیه دفاع ملی از طریق آموزش نظامی عمومی برای حفظ استقلال و تمامیت ارضی و نظام اسلامی کشور

12.پی ریزی اقتصاد صحیح و عادلانه برطبق ضوابط اسلامی جهت ایجاد رفاه و رفع فقر و برطرف ساختن هر نوع محرومیت در زمینه های تغذیه و مسکن و کار و بهداشت و تعمیم بیمه

13.تأمین خودکفایی در علوم و فنون صنعت و کشاورزی و امورنظامی و مانند اینها

14.تأمین حقوق همه جانبه افراد از زن و مرد و ایجاد امنیت قضائی عادلانه برای همه و تساوی عموم در برابر قانون

15.توسعه و تحکیم برادری اسلامی و تعاون عمومی بین همه مردم

16.تنظیم سیاست خارجی کشور براساس معیارهای اسلام ، تعهد برادرانه نسبت به همه مسلمانان و حمایت بی دریغ از مستضعفان جهان

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.