هوش مصنوعی و گسترش فعالیت صنایع مختلف جهان
کاربریهای گسترده هوش مصنوعی، جایگاه این فناوری را در میان صنایع مختلف، با محبوبیت بیشتری مواجه کرده و بشر را به زیستبومهای جدیدی از خلاقیت و بهرهمندی از فناوری دعوت میکند.
به گزارش سیتنا، امیر شریفیان، مدیر مرکز رصد و ترویج اقتصاد دیجیتال معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در یادداشتی نوشت:
کاربردهای هوش مصنوعی همزمان با میل به گسترش فعالیتهای صنایع مختلف جهان، ابعاد بیشتری پیدا کرده و دایره خدمات آنها را وسیعتر کرده است.
در حالحاضر سیستمهای هوش مصنوعی قادر هستند تصاویر، متون و صداها را به گونهای ایجاد کنند که تشخیص ساختگی بودن آنها برای افراد، بسیار دشوار باشد. این موضوع سبب ایجاد کاربریهایی مفید برای هوش مصنوعی در بین جوامع شده است.
از طرفی دیگر، این موضوع سبب شده است تا محققان بر روی سیستمها و فناوریهایی مانند «دیپفیک» سرمایهگذاریهای وسیعی انجام دهند. فناوریهایی که میتواند موارد ساختگی را از غیرساختگی جدا کند.
فناوری بینایی ماشین به لطف همهگیریهای تکنیک یادگیری ماشین، در دهه گذشته، به شکلی پهناور مورد استفاده قرار گرفته است. دادههای جدید حاکی از صنعتی شدن بینایی ماشین دارد.
در صنایع مختلف سرمایهگذاریهای وسیعی درخصوص گسترش این تکنیکها به منظورهای مختلف انجام شده است. بهطور همزمان سیستمهای مستقر فعلی مانند چارچوبهای شناسایی اشیاء برای تحلیلهای قالب فولادی از روی تصاویر ویدئویی، بهشدت درحال همهگیری در میان صنایع مرتبط است.
پیشرفت سریع در فناوری یادگیری زبان طبیعی باعث ایجاد ظرفیتهای ارتقاءیافته با قابلیت ایجاد صرفههای اقتصادی در بین صنایع مختلف شده است.گوگل و مایکروسافت در ارائه راهکارهای خود از BERT استفاده کردهاند و بسیاری مدلهای دیگر توسط سایر شرکتهای بزرگ دنیا در حال استفاده است.
اکثر سنجههای مسائل فنی تنها قادر به تحلیل یک زمان خاص بر روی یک سیستم خاص هستند. روشهای تحلیل جدید میتوانند راهکارهایی را جهت سنجش یک سیستم پویا در اختیار کاربران قرار دهند. این روشها بر روی دو مساله بنیادی حوزه هوش مصنوعی پیاده شدهاند که شامل مساله اثبات قاعده اتوماسیون و مساله ارضای فرمولاسیون بولین میشوند.
چشمانداز صنایع زیستشناسی و سلامت با استفاده گسترده از یادگیری ماشین بهشدت روشن است. فناوری «دیپمایند» شرکت AlphaFold توانسته است پیشرفتهای بسیار زیادی در زمینه مشکل چنددههای صنعت زیستشناسی یعنی تا کردن پروتئینها داشته باشد.
محققان از روشهای یادگیری ماشین برای ایجاد شبهمولکولهای شیمیایی در فرایندهای سنتزشیمیایی بهره میبرند. شرکت خلاق هوش مصنوعی PostEra با استفاده از یادگیری ماشینی توانست در طول دوره پاندمی کرونا، به فرایند کشف دارو برای درمان آن شتاب بسیاری ببخشد.
این کاربریهای گسترده، جایگاه هوش مصنوعی را در میان صنایع مختلف، با محبوبیت بیشتری مواجه کرده و بشر را به زیستبومهای جدیدی از خلاقیت و بهرهمندی از فناوری دعوت میکند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید