چرا زنان در بحرانها مقاومتر از مردان هستند؟
به رغم تمام فشارهایی که در طول تاریخ، زندگی زنان را تحت تأثیر خود داشته است این گروه جنسیتی همواره مقاومت بسیاری در برابر سختیها نشان میدهد. وقتی صحبت از شرایط عادی باشد زنان در مقایسه با مردان امید به زندگی بیشتری دارند. این اتفاق در وضعیتهای بحرانی نیز صادق است.
به گزارش شفقنا زندگی، محققان آلمانی و دانمارکی در مطالعه ای روی آمارهای تاریخی مربوط به امید به زندگی به این نتیجه رسیده اند که زنان به هنگام مواجهه با شرایط بسیار دشوار، به طور متوسط طول عمر بیشتری نسبت به مردان دارند.
در واقع بر اساس این مطالعه حتی در شرایط بسیار سخت و طاقت فرسا، زنان از مزیت بقا برخوردار هستند. البته کاملاً مشخص نیست که چرا زنان «قهرمان طول عمر» هستند اما با مراجعه به تحقیقات پیشین می توان متوجه شد که در شرایط عادی دلایل زیستی در کنار عوامل محیطی و رفتاری نقش مهمی ایفا می کنند.
محققان برای یافتن جواب این سؤال که آیا زنان حقیقتاً از مزیت بقا نسبت به مردان و در شرایط بسیار بغرنج که زندگی شان را به خطر بیندازد بهره مند هستند یا خیر، داده های تاریخی مربوط به سال های 1772 تا 1939 و مربوط به هفت جمعیت را که با سختی بسیار زیاد مواجه بودند بررسی کردند. تمرکز اصلی آنها بر میزان امید به زندگی و نرخ مرگ و میر گروه هایی بود که در زمان هایی مثل قحطی سیب زمینی در ایرلند (1845 تا 1849)، شیوع سرخک در ایسلند (1846 و 1882) و برده داری در مزارع ترینیداد (ابتدای قرن 19) با قحطی، بیماری و برده داری دست و پنجه نرم کرده بودند.
نتایج تحلیل های هفت بحران، نشان داد که زنان به طور متوسط به اندازه شش ماه تا چهار سال بیشتر از مردان زنده مانده بودند. بیشتر این مزیت زنانه در طول بحران ها به خاطر تفاوت زنده ماندن در مرگ و میر جنین بود. در واقع نوزادان دختر بهتر از نوزادان پسر از شرایط دشوار جان سالم به در برده بودند.
یکی از دلایلی که این نتیجه را شگفت انگیز می کند این است که آثار به جا مانده از آن دوره زمانی نشان دهنده نگرش مثبت تر والدین نسبت به جنس پر است؛ یعنی پدر و مادر با احتمال بیشتری به دنبال درمان برای نوزاد پسر مریض خود هستند تا نوزاد دخترشان یا به هنگام کمبود منابع غذایی، به پسرها بیشتر از دخترها غذا می دهند.
این یافته ها اهمیت عوامل زیستی در افزایش بقای جنس زن را تقویت می کند. زیرا تفاوت های رفتاری در میان نوزادان بسیار کم و غیر قابل استناد است و نیز هر دو جنس، شرایط زیست محیطی یکسانی را تجربه می کنند. برخی از این فاکتورها به هورمون ها و ژنتیک مربوط است. درحالی که استروژن از آثار حفاظتی برای سیستم ایمنی برخوردار است، تستوسترون برعکس عمل می کند و ریسک مرگ تصادفی و خشونت آمیز مردان را بالا می برد.
انتهای یپام
افزودن دیدگاه جدید