کدخبر :203335 پرینت
30 شهریور 1396 - 23:22

اروپا در پی دریافت مالیات بیش‌تر از غول‌های اینترنت‌بنیان

اتحادیه اروپا همچنان در پی راه‌هایی است تا مالیات شرکت‌های اینترنت‌بنیان مانند گوگل، فیس‌بوک، آمازون و نتفلیکس را "منصفانه‌‌تر" کند. این طرح از سوی فرانسه ارائه شده و حمایت قوی آلمان، ایتالیا و اسپانیا را با خود دارد.

متن خبر

به گزارش سیتنا به نقل از دویچه وله، اتحادیه اروپا همچنان طرح جنجال‌برانگیز اصلاح سیستم مالیاتی شرکت‌های غول‌آسای مبتنی بر اینترنت، نظیر گوگل، فیس‌بوک، آمازون و نتفلیکس را به پیش می‌برد. اکنون کمیسیون اروپا به دنبال راه‌هایی است تا بتواند از کمپانی‌هایی مالیات دریافت کند که ممکن است حتی هیچ دفتر یا مرکز فروشی در  یک کشور اروپایی نداشته باشند اما سود سرشاری از فروش محصولات خود به صورت آن‌لاین در آن کشور می‌برند.

کمیسیون اروپا روز پنج‌شنبه (۳۰ شهریور / ۲۱ سپتامبر) در گزارشی اعلام کرد که مالیات پرداختی شرکت‌های حوزه تکنولوژی به طور میانگین کم‌تر از نصف مبلغی است که شرکت‌های دیگر به عنوان مالیات می‌پردازند. بر اساس این گزارش، این شرکت‌های اینترنت‌بنیان در اتحادیه اروپا به‌طور میانگین مالیاتی با نرخ  حدود ۱۰ درصد می‌پردازند. در حالی که نرخ مالیات شرکت‌های سنتی بیش از  ۲۳ درصد است.

تا کنون مبنای محاسبه مالیات در مورد شرکت‌های اینترنت‌بنیان بر اساس سود بود. کمیسیون اروپا اکنون می‌خواهد این روش محاسبه را تغییر دهد تا بتواند وضعیت منصفانه‌تری را در پرداخت مالیات‌ها ایجاد کند. غول‌های اینترنت‌بنیان متهم هستند که با نشان دادن سودهای کم توانسته‌اند مالیات بسیار کم‌تری بپردازند. یک راه‌حل پیشنهادشده محاسبه مالیات بر اساس حجم معاملات این شرکت‌هاست.

علاوه براین کمیسیون اروپا برای تغییر شیوه اخذ مالیات از شرکت‌های حوزه تکنولوژی دو گزینه‌ی دیگر در نظر دارد. یکی از این گزینه‌ها، مقرر کردن مالیات بر تبلیغات آن‌لاین و دیگری، مقرر کردن مالیات استهلاک (withholding tax) برای این شرکت‌هاست.

تغییر در شیوه دریافت مالیات از شرکت‌های آمریکایی ابتدا از سوی فرانسه مطرح شد و توانست پشتیباتی ۱۰ کشور دیگر از جمله آلمان، ایتالیا و اسپانیا را نیز با خود به همراه داشته باشد. با این ‌همه کشورهایی نظیر ایرلند و لوکزامبورگ که مقر بسیاری از این شرکت‌ها در اروپا هستند از مخالفان چنین تغییری هستند.

اکنون کمیسیون اروپا قصد دارد برای پیشگیری از مقاومت آن دسته از اعضای مخالف خود نظیر ایرلند و لوکزامبورگ، از قوانین و مقررات کم‌تر شناخته شده‌ی اتحادیه اروپا بهره ببرد. برای مثال  اتحادیه اروپا که در مورد مالیات‌ها با نظر همه ۲۸ عضو خود تصمیم می‌گیرد، ظاهرا قصد دارد در این مورد اعضا را از حق وتوی خود محروم کند.

در همین حال این احتمال می‌رود که در صورت تغییر در سیستم پرداخت مالیات شرکت‌های اینترنت‌بنیان، تنش به داخل اروپا محدود نماند و در روابط آمریکا با اروپا نیز بر سر این موضوع تنش به وجود آید.

انتهای پیام

برچسب ها

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.