رشد 10 برابری ظرفیت پهنای باند اینترنت داخل و بین الملل
همزمان با گرامیداشت هفته دولت، سرپرست شرکت ارتباطات زیرساخت آخرین وضعیت توسعه شبکه ارتباطی را تشریح کرد.
به گزارش سیتنا، فرهاد معارفی با اشاره به تحقق اهداف مد نظر در توسعه شبکه زیرساخت ارتباطی کشور طی 4 سال اخیر ، اظهار داشت : هم اکنون 63 هزار و 737 کیلومتر فیبرنوری در کشور دایر است که در ابتدای دولت یازدهم این آمار حدود 51 هزار و 850 کیلومتر فیبرنوری بین شهری بود.
در همین حال در راستای توسعه ظرفیت پهنای باند شبکه انتقال کشور نیز شاهد رسیدن به ظرفیت 10 هزار و 41 گیگابیت بر ثانیه هستیم و این در حالی است که در سال 92 و در ابتدای فعالیت دولت یازدهم ، این ظرفیت یکهزار و 116 گیگابیت بر ثانیه بود .
وی با اشاره به برنامه تجمعی برای رشد شاخص های این بخش گفت : باید تا پایان امسال ، ظرفیت شبکه فیبرنوری به 66 هزار و 935 کیلومتر و ظرفیت پهنای باند شبکه انتقال به 20 هزار گیگابیت بر ثانیه برسد.
سرپرست شرکت ارتباطات زیرساخت با اشاره به رشد بیش از 10 برابری ظرفیت پهنای باند اینترنت بین الملل وشبکه آی پی کشور طی 4 سال اخیر تأکید کرد: ظرفیت پهنای باند اینترنت بین الملل در ابتدای دولت یازدهم نزدیک به 82 گیگابیت بر ثانیه بود که تا پایان مردادماه امسال به 995گیگابیت رسید. همچنین پهنای باند شبکه IP داخل کشور در ابتدای دولت یازدهم 625 گیگابیت بود که تا پایان مردادماه امسال به 6 هزار و 800 گیگابیت رسیده و تا پایان سال ، ظرفیت IP کشور به 10 هزار گیگابیت بر ثانیه می رسد.
معارفی در مورد وضعیت ظرفیت ترانزیت ارتباطات بین الملل به عنوان یکی از تکالیف شرکت ارتباطات زیرساخت مطابق با برنامه ششم توسعه گفت :
در ابتدای دولت یازدهم ، ظرفیت ترانزیت ارتباطات بین الملل 116 گیگابیت بر ثانیه بود که این ظرفیت در حال حاضر به 1500 گیگابیت رسیده و در این زمینه پیش بینی می شود اهداف برنامه ششم برای تحقق 30 ترابیت ترانزیت ارتباطات بین الملل تا پایان این برنامه محقق شود.
سرپرست شرکت ارتباطات زیرساخت افزود :برآوردها نشان می دهد که ظرفیت پهنای باند شبکه IP کشور در دولت یازدهم ، رشد 980 درصدی و ظرفیت پهنای باند شبکه انتقال کشور رشد 800 درصدی را تجربه کرده است.
وی با اشاره به راه اندازی 7 مرکز تبادل ترافیک داده در کشور در راستای تحقق اهداف شبکه ملی اطلاعات به عنوان یکی از دستاوردهای مهم شرکت ارتباطات ز یرساخت در دولت یازدهم، خاطر نشان کرد : با راه اندازی مراکز NIX علاوه بر مدیریت ترافیک داخلی شبکه اینترنت ، شاهد بهبود کیفیت سرویس های داخل تا 20 برابر ، افزایش سطح امنیت شبکه ملی، اصلاح مدل اقتصادی فعالیت سرویس های بومی و کاهش چشمگیر هزینه های تأمین پهنای باند هستیم.
معارفی ادامه داد : با راه اندازی مراکز تبادل ترافیک شبکه ملی در تهران ، تبریز، شیراز، اصفهان، اهواز، مهشد و قم علاوه بر جلوگیری از گردش ترافیک زائد در شبکه ملی اطلاعات و اتلاف منابع ، قیمت اینترنت از شبکه زیرساخت تا 42% و قیمت تبادل اطلاعات در شبکه داخلی تا 84% کاهش یافت.
وی حمایت از شرکت های دانش بنیان و استفاده از تجهیزات تولید داخل را از دیگر رویکردهای شرکت ارتباطات ز یرساخت در طول 4 سال فعالیت دولت یازدهم عنوان کرد و افزود : توسعه بخشی از تجهیزات سوئیچ ، دیتا و انتقال شبکه های مادرمخابراتی در مناطق شمال شرق، شرق، و جنوب شرق کشور در قالب پروژه « توانا» و با انتخاب پیمانکاران ایرانی سازنده تجهیزات مخابراتی نوری، اجرایی شد که علاوه بر توسعه توانمندی های ملی و استفاده از فناوری های بومی، مدیریت شبکه مستقل و ارتباطات امن و پایدار و سطح ملی را به همراه داشته است.
معارفی در طرح های توسعه زیرساخت های ارتباطی نیز به پروژه ( نور 1) برای توسعه شبکه فیبر نوری کشور، پروژه (نور 2) برای تکمیل این شبکه ، پروژه تلاش 1 برای توسعه لایه انتقال به 2000 و 900 گیگابیت بر ثانیه اشاره کرد و گفت : برای توسعه لایه دیتا نیز پروژه های تجمیع 1 و 2 تعریف شد که با اجرای آن ، ظرفیت زیرساخت شبکه دیتای کشور به میزان 100% افزایش یافت.
به گفته وی ، پروژه تلاش 3 (فجر) نیز که ترکیبی از اجرای پروژه های تلاش 2 و تجمیع 1 و 2 بود در دولت یازدهم به بهره برداری رسید و با اجرای آن، ظرفیت شبکه انتقال 800 گیگابیت ارتقا یافت و ظرفیت دسترسی شبکه دیتای کشور به 5 برابر رسید.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید