وزیر ارتباطات در رونمایی از فاز دوم شبکه ملی اطلاعات:
حفظ حریم خصوصی کاربران در شبکه ملی اطلاعات مورد توجه قرار گرفته است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه حفظ حریم خصوصی کاربران در فضای مجازی بخشی از منشور حقوق شهروندی است که در شبکه ملی اطلاعات مورد توجه قرار گرفته است، گفت: فاز سوم شبکه ملی اطلاعات که بنام بلوغ نامگذاری شده است تا پایان کار دولت باید راه اندازی شود.
به گزارش سیتنا، دکتر محمود واعظی در مراسم بهره برداری از فاز دوم شبکه ملی اطلاعات، گفت: راه اندازی از شبکه ملی اطلاعات یکی از مطالبات مقام معظم رهبری بود از 13 تا 14 سال قبل بوده است که شاهدیم ایشان حتی از کسانی که در حوزه فضای مجازی فعال بودند و اشرافیت داشتند، بهتر می فهمیدند که با چه مزایا و چالش هایی روبرو هستیم و برهمین اساس تاکید داشتند به آن تا با راه اندازی شبکه ملی اطلاعات می توانیم از همه فرصت ها استفاده کنیم و تهدیدات آن را کم کنیم که بر همین اساس راه اندازی شبکه ملی اطلاعات در دستور کار وزارتخانه ها و دولت های قبل بوده و هیچ کدام از آنها بنا نداشتند که انجام ندهند اما تلاش کردیم و خرسندیم که در این دولت شبکه ملی اطلاعات راه اندازی شد که باید قدردان کار جمعی باشیم.
وی با بیان اینکه از روز نخست نگاهم بر این اساس بوده که به عنوان دولت باید بستر را فراهم کنیم و بعد همه را در اختیار دیگران بگذاریم، افزود: اگر نگاه تنگ نظرانه نداشته باشیم و حوزه ICT آنقدر بزرگ شود که همه شرکت ها دور آن سفره بنشینند آن موقع کار پیش می رود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به بازدیدی که از نمایشگاه برگزار شده در حاشیه مراسم بهره برداری از فاز دوم شبکه ملی اطلاعات داشت، اظهار کرد: راه اندازی شبکه ملی اطلاعات دستاورد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیست. بلکه دستاورد همه خانواده فعال در این حوزه است.
عضو دولت تدبیر و امید با تاکید بر اینکه تا پایان کار دولت در شهریورماه باید فاز سوم شبکه ملی اطلاعات باید راه اندازی شود، گفت: با فناوری های جدید و تغییر ذائقه مردم کاربران و ابتکارات جدید، شبکه ملی اطلاعات در داخل باید گسترش پیدا کند و لحظه ای که شبکه ملی اطلاعات در ایران وضعی را پیدا کند که بگوییم به هدف خود رسیده ایم آن وقت کارایی خود را از دست داده است چراکه شبکه ملی اطلاعات دائما درحال گسترش و توسعه باید باشد.
وی با اشاره به اینکه در دولت آینده هرکه مسوول این حوزه است باید تماما مراقب باشد که شبکه ملی اطلاعات از اهداف تعیین شده برای آن در شورای عالی فضای مجازی دور نشود، تصریح کرد: شورای عالی فضای مجازی نعمتی است چراکه وزارتخانه های دیگر هر وقت به مشکلی بر می خورند نمی دانند باید به کجا مراجعه کنند و تا وقتی بخواهند که برای حل مشکل خود سراغ دولت و مجلس روند ماه ها کارشان به طول می انجامد.
واعظی با بیان اینکه هم اکنون مرکز ملی فضای مجازی نیز به مرکزی تبدیل شده که کار کارشناسی انجام می دهد و همه از آن استفاده می کنند، خاطر نشان کرد: در مراحل راه اندازی شبکه ملی اطلاعات طی مصوبه ای 630 میلیارد تومان از درآمدهای شرکت ارتباطات زیرساخت کم شد تا ارزش اقتصادی فعالیت بر شبکه ملی اطلاعات افزوده شود که از این نظر جای قدردانی دارد که این اتفاق برای حمایت از تولید محتوای بومی و رونق کسب و کار در بستر شبکه ملی اطلاعات انجام شد.
وی با اشاره به رعایت حقوق شهروندی با راه اندازی از شبکه ملی اطلاعات افزود: ووقتی مردم از محتوای داخلی استفاده می کنند و اطلاعات خود را در این شبکه به اشتراک می گذارند، حقوق آنها در شبکه ملی اطلاعات حفظ می شود اما وقتی کسی که از شبکه اجتماعی استفاده می کند که سرور آن در خارج کشور است بنده به عنوان وزیر هیچ مسوولیتی را در قبال حفظ حریم خصوصی آن نمی توانم داشته باشم درصورتی که اگر در داخل باشد همه مسوولیت آن را بر عهده دارم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه اگر در شبکه ملی اطلاعات منافع نباشد، اقتصاد آن رونق نمی گیرد، گفت: شرکت ها باید احساس کنند که وارد فضایی شدند که می توانند از آن منافع داشته باشند بنابراین در این راستا آمادگی برای حل همه مشکلات را داریم.
وی همچنین با اشاره به ضرورت تنظیم و تصویب مقررات لازم برای کسب و کارهای الکترونیکی و فضای مجازی اظهار کرد: در بخش فضای مجازی و حوزه الکترونیکی با خلا قانونی و مقررات مواجه هستیم که بر همین اساس هر موقع این نوع از کسب و کارها وقتی رونق می گیرند، مخالفت ها از بخش هایی آغاز می شود که معتقدیم ظهور کسب و کارهای نوین باعث بزرگ شدن بازار می شود و اینطور نیست که با آمادن عده ای، عده دیگر بیکار شوند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید