شبکه ملی اطلاعات ابزاری کارآمد برای نظارت بر شبکه های اجتماعی
سواد فضای مجازی به معنی برنامه ریزی منطقی، صحیح و هوشمندانه برای استفاده از این فضا، ضرورتی است که کارشناسان آن را برای بهره برداری مناسب جامعه از شبکه های اجتماعی ضروری می دانند.
به گزارش سیتنا، "روح الله مومن نسب" کارشناس حوزه فضای مجازی به خبرنگار علمی ایرنا گفت: در صورت نهادینه شدن ضرورت ارتقای سواد فضای مجازی در جامعه و افزایش سطح آگاهی های عمومی، مردم دیگر به سراغ شبکه های اجتماعی خارجی نمی روند.
وی در این راستا بر لزوم مراقبت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی تاکید کرد و گفت: خانواده ها باید مراقبت کامل نسبت به نحوه استفاده فرزندان خود از شبکه های اجتماعی و اینترنت داشته باشند.
مومن نسب افزود: خانواده های ایرانی توجه کافی و لازم به این موضوع ندارند، از این رو استفاده نامناسب از شبکه های اجتماعی سبب ایجاد آسیب های اجتماعی در نسل جوان شده است.
وی به روش استفاده از شبکه های اجتماعی و اینترنتی در کشورهای پیشرفته مانند آمریکا اشاره کرد و گفت: اگر خانواده ای در آمریکا اجازه دهد فرزند کمتر از 18 سال خود از شبکه های اجتماعی و بازی های رایانه ای نامناسب استفاده کند، دادگاه حضانت فرزند را از ان خانواده می گیرد و در برخی از کشورهای اروپایی مانند بلژیک و هلند این سخت گیری ها بیشتر است و محدودیت هایی نیز برای افراد کمتر از 22 سال اعمال می شود.
مومن نسب، شبکه ملی اطلاعات را ابزاری کارآمد برای کنترل و نظارت بر نحوه استفاده از شبکه های اجتماعی دانست و گفت: اتحادیه اروپا درصدد راه اندازی شبکه ملی اطلاعات اروپا است و در کشور ما نیز اقداماتی در این زمینه آغاز شده است.
** ضرورت راه اندازی شبکه های اجتماعی و اینترنت مخصوص نسل جوان در کشور
کارشناس فضای مجازی اظهار کرد: شبکه های اجتماعی و اینترنت خاص کودکان و نوجوانان باید در کشور راه اندازی شود تا این افراد با کمترین آسیب از محصولات این فناوری پیشرفته استفاده کنند.
مومن نسب افزود: در برنامه پنجم توسعه اشاراتی به مشخص شدن هویت استفاده کنندگان از شبکه های اینترنتی شده است بر این اساس می توان تقسیم بندی استفاده از شبکه های اینترنتی را فراهم کرد.
وی با بیان این که تاکنون اقدام جدی برای راه اندازی اینترنت کودکان و نوجوانان انجام نگرفته است، ابراز امیدواری کرد که در برنامه ششم توسعه به این موضوع توجه ویژه شود تا این موضوع در کشور نهادینه شود.
** تعریف دسترسی افراد به اینترنت متناسب با سن آنان
مومن نسب با تاکید بر این که شبکه اینترنت افراد در سنین مختلف باید متفاوت باشد، گفت: دسترسی افراد به اینترنت باید متناسب با سن آنان تعریف شود و کودکان باید از اینترنت محدودتری استفاده کنند.
وی به راه اندازی اینترنت خانواده در انگلیس اشاره کرد و افزود: در این طرح همه اعضای خانواده از یک نوع اینترنت استفاده نمی کنند و هر یک از اعضای خانواده دارای شناسه مجزا برای استفاده از اینترنت هستند.
مومن نسب ادامه داد: اینترنت خانواده دارای محدودیت های شدیدی است و آمارهای بین المللی منتشره در این زمینه، نشان می دهد که تا 70 درصد سایت ها در این نوع اینترنت فیلتر شده اند.
کارشناس فضای مجازی افزود: در آمریکا و برخی کشورهای اروپایی اینترنت دانش آموزی با درنظرگرفتن محدودیت هایی در نظر گرفته شده است تا این افراد از اینترنت خاص خود استفاده کنند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید