عجایب هفت گانه دنیای اینترنت
اینترنت، را باید بزرگترین سامانهای دانست که تاکنون به دست انسان طراحی، مهندسی و اجرا شدهاست. وابسته شدن تمامی فعالیتهای بشر به اینترنت در مقیاسی بسیار عظیم و در زمانی چنین کوتاه، حکایت از آغاز یک دوران تاریخی نوین در عرصههای گوناگون علوم، فناوری و به خصوص در نحوه تفکر انسان دارد. شواهد زیادی در دست است که از آنچه اینترنت برای بشر خواهد ساخت تنها مقدار بسیار اندکی به واقعیت درآمدهاست.
سازمان خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (سیتنا)، هفت مورد از عجایب این دنیای عجیب را ارائه کرده است:
1. اولین دامنه ثبت شده دات کام
فکر می کنید چقدر دامنه مختلف در دنیا هست؟ فکر می کنید 10 سال پیش و یا 20 سال پیش چه تعداد بوده است؟ مسن ترین و اولین دامنه دات کام ثبت شده دامنه سایت Symbolics.com شرکت سیمبولیکس دامنشونو است که در ماه مارس سال 1985 ثبت شده است.
2. اولین دامنه یک سوپر استار
واقعا پیش بینی این نکته در 15 سال پیش که آینده دنیا دست اینترنت خواهد بود کار سختی بود. David Bowie اولین سوپر استاری بود که دامنه ای را به اسم خودش ثبت کرد و سایت شخصی برای خودش افتتاح کرد.
3. سنگین ترین سایت دنیا
سایت 28Fields ادعا می کند که سنگین ترین سایت دنیا را دارد. اگر به صفحه اول این سایت برید این سایت اذعان می کند که با یک اینترنت پرسرعت لود شدن این سایت چیزی در حدود 120 روز طول می کشد. همچنین این سایت هم از نظر ارتفاع، بلندترین سایت اینترنت است که چیزی در حدود 18 کیلومتر ارتفاع دارد.
4. صفحه 404
این صفحه که تقریبا اکثر سایت ها و وبلاگ ها آن را دارند، یکی از پر بازدیدترین صفحات اینترنت است. این خطا هنگامی بروز می کند که لینک مورد نظر در دسترس نباشد و یا پاک شده باشد. البته شماره های دیگه ای هم نظیر 403 و 303 و 302 و 301 برای بقیه خطاها وجود دارد ولی صفحه 404 معروفترین آنهاست.
5. مرورگر نت اسکیپ
شاید این مورد جزو عجایب خود اینترنت نباشد ولی توانست مسیر رسیدن به اینترنت را متحول کند. این مرورگر در سال 94 نوشته شد و به عنوان یک برنامه برای کامپیوتر های خانگی مورد استقبال قرار گرفت. در حالی استفاده از مرورگر نت اسکیپ رو به افزایش بود که در سال 95 مایکروسافت با انتشار اینترنت اکسپلورر و همراهی آن با ویندوز این دو شرکت را وارد نبردی جدی کرد. ولی از آنجایی که IE همراه با ویندوز ارائه می شد، جای نت اسکیپ را گرفت و کم کم باعث ورشکستگی این شرکت شد. هرچند که مدتهاست که دیگه نت اسکیپ منشتر نمی شود ولی راه را برای مرورگر دوست داشتنی فایرفاکس باز کرد.
6. جوایز وبی
جوایز وبی از سال 1996 هر ساله به تعدادی سایتها در زمینه های مختلف تغلق می گیرد و در هر زمینه هم دو سایت برنده می شوند، یکی به انتخاب اعضا آکادمی وبی و یکی هم به انتخاب مردم.
7. Google
اگه بخواهیم حتی یه لیست یک عضوه هم از عجایب اینترنت درست کنیم، آن یک عضو فقط می تواند گوگل باشد. گوگل چیزهایی را به ما داده و کارهایی را برای ما آسان کرده که حتی ما تصورش را هم نمی کردیم.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید