کدخبر :181204 پرینت
11 مهر 1394 - 13:15

نوشابه‌های انرژی‌زا عامل بیش فعالی و عدم تمرکز کودکان

تحقیقات جدید محققان دانشگاه ییل نشان می‌دهد کودکان مدارس راهنمایی که نوشابه‌های انرژی‌زا به‌شدت شیرین مصرف می‌کنند 66 درصد بیشتر احتمال دارد در معرض خطر ابتلا به بیش فعالی و علائم مربوط به بی‌توجهی قرار گیرند.

متن خبر

به گزارش سیتنا به نقل از هم آگاه، یافته‌ها معنای ضمنی برای موفقیت در مدرسه به همراه دارد و توصیه‌های موجود برای محدود کردن مقدار نوشیدنی‌های شیرین در دانش آموزان را پشتیبانی می‌کند.

محققان همچنین تأکید کردند که کودکان نیز از نوشیدن نوشیدنی‌های انرژی‌زا اجتناب کنند برای اینکه علاوه بر سطح بالایی از شکرمعمولا حاوی کافئین هستند. این مطالعه در مجله Academic Pediatrics منتشر شده است.

گروه تحقیقاتی ـ به رهبری استاد ژانت Ickovics مدیر CARE (اتحاد جامعه پژوهش تعامل) در دانشکده بهداشت عمومی ـ یک هزار و 649 دانش‌آموز مدرسه راهنمایی را به‌صورت تصادفی از مدارس شهری ایالت کنکتیکوت (کنتیکت) ایالات متحده آمریکا انتخاب کردند.

محققان دریافتند که پسران بیشتر در مقایسه با دختران بیشتر تمایل دارند نوشابه‌های انرژی‌زا مصرف کنند و تمایل پسران سیاه‌پوست اسپانیایی و پرتغالی بیشتر از همسالان سفیدپوستشان است.

متوسط سن شرکت‌کنندگان 12.4 سال بود و مطالعه برای مصرف انواع دیگر نوشیدنی‌های شیرین کنترل‌شده بود.

به گفته Ickovics «همان‌طور که تعداد نوشیدنی‌های دارای مقادیر قابل‌توجه شکر افزایش می‌یابد، خطر ابتلا به بیش فعالی و عدم تمرکز نیز در میان دانش اموزان مدارس راهنمایی افزایش می‌یابد. نتایج ما به والدین توصیه می‌کند مصرف نوشابه‌های  انرژی‌زا را محدود کرده و کودکان نباید به‌هیچ‌وجه از این نوشابه‌ها استفاده کنند». 

درحالی‌که تحقیقات بیشتری برای یافتن اثرات و مکانیسم ارتباط نوشیدن‌های انرژی‌زا و بیش فعالی لازم است اما تحقیقات قبلی نشان داده‌اند همبستگی قوی بین کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی (ADHD) و نتایج تحصیلی ضعیف وجود دارد و میزان یادگیری آن‌ها را کاهش می‌دهد.

Ickovics بیان می‌کند که این ارتباط در میان اقلیتی از کودکان وجود داشته اما تحقیقات پیشین اختلال بیش‌فعال را در کودکان سیاه‌پوست وابسته به آمریکای لاتین نشان داده است.

برخی از نوشیدنی‌های شیرین و نوشابه‌های انرژی‌زا محبوب دانش آموزان به‌طور تقریبی حاوی 40 گرم شکر هستند و دانش آموزان مورد مطالعه در این تحقیق به‌طور میانگین روزانه دو نوشیدنی انرژی‌زا مصرف می‌کردند.

کارشناسان سلامت توصیه می‌کنند که بسته به سن کودکان در روزبه 21 تا 33 گرم قند یا شکر نیاز دارند. این میزان کالری اضافه به‌صورت چربی در بدن کودک ذخیره می‌شود و به‌تدریج موجب اضافه وزن آن‌ها می‌گردد.

Ickovics می‌گوید علاوه بر بیش فعالی و عدم تمرکز، نوشابه‌های حاوی مقادیر زیاد شکر همچنین بر چقی کودکان تأثیر دارد.

میزان کالری اضافه به‌صورت چربی در بدن کودک ذخیره می‌شود و به‌تدریج به علت کالری‌های اضافه موجب اضافه وزن می‌گردد.

در حال حاضر حدود یک‌سوم دانش آموزان آمریکایی دارای اضافه وزن قابل توجه بوده و یا چاق هستند.

مترجم: معصومه رشیدی

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.