کدخبر :177856 پرینت
15 خرداد 1394 - 19:26

ناکامی آمریکا در هک کردن تاسیسات اتمی کره شمالی

رویترز در گزارشی اختصاصی از تلاش ناکام آمریکا برای تزریق ویروسی مشابه استاکس‌نت به تاسیسات هسته‌ای کره شمالی خبر داده است. استاکس‌نت ویروسی پیچیده بود که در تاسیسات غنی‌سازی ایران اختلالاتی پدید آورد.

متن خبر

به گزارش سرویس بین الملل سیتنا، خبرگزاری رویترز در گزارشی اختصاصی به نقل از افرادی که در جریان یک پروژه پنهانی و محرمانه برای نفوذ به تاسیسات هسته‌ای کره شمالی بوده‌اند٬ خبر داده که پنج سال پیش تلاش سرویس اطلاعاتی آمریکا برای ایجاد اختلال در تاسیسات پیونگ‌یانگ با ابزاری مشابه استاکس‌نت که اختلالاتی در تاسیسات هسته‌ای ایران ایجاد کرد٬ با شکست مواجه شده است.

رویترز و دیگر رسانه‌های جهانی، پیش‌تر گزارش داده بودند که حمله پیچیده‌ای در حد استاکس‌نت فقط می‌توانست عملیات مشترکی از سوی نیروهای امنیتی و اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل باشد.

آن‌طور که یکی از منابع اطلاعاتی به رویترز گفته٬ برنامه‌نویسان استاکس‌نت ویروس مشابهی را طراحی کرده بودند که قرار بود به محض مواجهه با تنظیمات به زبان کره‌ای روی سیستم‌ها و شبکه‌های آلوده فعال شود و عملیات تخریبی خود را آغاز کند٬ اما در نهایت جاسوسان آمریکایی نتوانستند به هسته اصلی تاسیسات پیونگ‌یانگ دست یابند و آن را هدف قرار دهند.

عملیات علیه پیونگ‌یانگ به خاطر محرمانه ماندن اطلاعات مرتبط با هسته تاسیسات هسته‌ای این کشور و نیز انزوای بی‌حد و حصر سیستم‌های ارتباطی در این کشور به بن‌بست رسید.

دو منبع اطلاعاتی دیگر هم در گفت‌وگو با رویترز این عملیات ناکام را تایید کرده‌اند. مقامات آژانس امنیت ملی آمریکا حاضر نشدند به سوالات رویترز درباره جزئیات این ماجرا پاسخ دهند.

بر اساس گزارش رویترز٬ تفاوت‌های وضعیت شبکه‌های ارتباطی و اینترنت در ایران و کره شمالی از مهم‌ترین علل موفقیت استاکس‌نت در ایران و ناکامی‌اش در کره شمالی بوده است.

شبکه‌های ارتباطی در کره شمالی به غایت منزوی‌اند. داشتن کامپیوتر در این کشور نیازمند دریافت مجوز مخصوص از سوی پلیس است. فقط کسر کوچکی از نخبگان وابسته به حاکمیت در این کشور به اینترنت دسترسی دارند و اتصال اینترنتی آنها با بقیه جهان از طریق لینکی برقرار می‌شود که از چین می‌گذرد.

وضعیت بی‌همتای اینترنت در کره شمالی و سیاست‌های دیکتاتوری پیونگ‌یانگ در قبال ارتباطات دیجیتال٬ این امکان را به این کشور داده که بتواند آسیب‌های جدی در دنیای آنلاین وارد کند و هم‌زمان به‌طور قابل‌توجهی از آسیب‌های جدی سایبری مصون بماند.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.