انتقال چمدانی یک میلیارد دلار به ایران؟
یک مشاور مالی نزدیک به دولت عراق به رویترز گفت که عراق منبع اصلی انتقال دلار برای ایران است/ معمولا در هر مرحله انتقال دلار، سه یا چهار نفر با استفاده از چمدان به ایران دلار منتقل می کنند.
به گزارش سیتنا، عصر ایران در ادامه مینویسد: رویترز به نقل از منابع آگاه می گوید در چند ماه اخیر یک میلیارد دلار برای دور زدن تحریم ها به صورت چمدانی و نقدی به ایران منتقل شده است.
رویترز نوشته است به دلیل تحریم ها، ایران مجبور شده است این دلارها را به صورت نقدی و از طریق چمدان و مسافرتهای هوایی از دبی، عراق و ترکیه دریافت کند.
معمولا در هر مرحله انتقال دلار، سه یا چهار نفر با استفاده از چمدان به ایران دلار منتقل می کنند. شرکت های همکار در جابجایی ارز هم در مقابل دلار، درهم امارات یا نفت دریافت می کنند. از این مبلغ، 500 میلیون دلار از طریق بازرگانان در عراق به ایران منتقل شده است.
یک مشاور مالی نزدیک به دولت عراق به رویترز گفت که عراق منبع اصلی انتقال دلار برای ایران است. 500 میلیون دلار دیگر نیز از طریق شرکت های مستقر در دبی به ایران منتقل شده اند. این آمار و ارقام با برآوردهای اولیه از سوی خزانه داری آمریکا که در ماه دسامبر گذشته منتشر شد مطابقت دارد.
خبرگزاری رویترز اضافه کرد: مقامات ایرانی و منابع آگاه در سرویس های اطلاعاتی و دیپلماتی های غربی می گویند این جابجایی نقدی بزرگ با نقش آفرینی اصلی بانک مرکزی ایران انجام شده است.
تحریم های غربی علیه ایران باعث شده دسترسی تهران به بانک های خارجی و جابجایی پولی و بانکی برای این کشور به شدت محدود شود. علاوه بر این دسترسی ایران به دلار نیز بسیار کم شده است.
وزارت خزانه داری آمریکا نیز در ماه دسامبر گذشته اعلام کرد که دولت ایران صدها میلیون دلار را به صورت نقدی و با پوشش برخی شرکت ها دریافت کرده است.
مصاحبه های انجام شده توسط رویترز با مقامات ایرانی و منابع آگاه در سرویس های امنیتی و دیپلمات های غربی نشان می دهد تلاش های تهران برای دور زدن تحریم ها افزایش یافته است.
سه منبع دیپلماتیک غربی و سه مقام دولتی ایرانی گفته اند تهران از ماه مارس گذشته (اردیبهشت) برای ایجاد راه های جدیدی برای دریافت دلار فعالیت می کند. همه این منابع خواسته اند در این گزارش نام آنها منتشر نشود.
این منابع آگاه گفته اند این پول نقد به وسیله چمدان از طریق پروازهای از دبی، ترکیه یا عراق به ایران منتقل شده اند. این پول ها قبل از انتقال به ایران از طریق صرافی ها و شرکت هایی در دبی و عراق به دست آمده اند.
بانک مرکزی ایران و مقامات مسؤول در دولت ترکیه از اظهار نظر در این باره خودداری کردند. مقامات اماراتی هم واکنش فوری نداشته است و این در حالی است که بانک مرکزی امارات از اظهار نظر در این باره خودداری کرده است. ایران شرکت هایی را در دبی مستقر کرده است تا دریافت دلار و مبادلات خارجی را آسان کنند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید