راهاندازی آزمایشگاههای تست محصولات اینترنت اشیاء تا پایان سال 1403
مدیرکل توسعه صنعت افتا سازمان فناری اطلاعات ایران از راه اندازی دو آزمایشگاه تست محصولات اینترنت اشیاء تا پایان سال جاری خبر داد.
به گزارش سیتنا، در سلسله نشستهای تبیین نقش و اهمیت شبکه 5G و اینترنت اشیاء در توسعه اقتصاد دیجیتال کشور، نشستی با موضوع تنظیمگری اینترنت اشیاء در نمایشگاه تلکام برگزار شد.
دکتر فرهاد سنجری فرد، مدیرکل توسعه صنعت افتا سازمان فناری اطلاعات ایران در مورد مدیریت و توسعه امنیت داده در سامانههای اینترنت اشیاء گفت: تا پایان سال 2023 بیش از 15 میلیارد دستگاه متصل به اینترنت اشیاء به ثبت رسیده و پیشبینی میشود که این تعداد تا سال 2030 به 30 میلیارد دستگاه برسد.
وی ادامه داد: در کشور ما نیز پیشبینی شده است که تا سال 1405 بیش از 200 میلیون شیء به اینترنت اشیاء متصل شود.
سنجریفرد افزود: کاربرد اینترنت اشیاء در صنعت شامل افزایش بهرهوری، خلق موقعیت برای کسب و کارهای جدید و بهبود کیفیت خدمات میشود که از نظر امنیتی طبق آمار تا سال 2023 حدود 1.5 میلیارد حمله به تجهیزات اینترنت اشیاء انجام شده است و طبق پیشبینیها سالیانه 20 درصد بر این حملات افزوده خواهد شد.
مدیرکل توسعه صنعت افتا سازمان فناری اطلاعات ایران تصریح کرد: طبق گزارشها در دنیا، 70 درصد از این حملات به بخش انرژی انجام شده است.
وی با بیان اینکه 40 درصد از تجهیزاتی که در بازار ایران وجود دارند حداقل الزامات امنیتی را رعایت نکردهاند، گفت: ما با پدیدهای مواجهیم که شاهدیم تعداد زیادی از تجهیزات، هم از طریق واردات و هم به صورت ساخت داخل در حال بکارگیری در کشور است و ما باید از قبل پیشبینیها و اقداماتی برای تامین امنیت این دستگاهها انجام میدادیم، اما از آزمایشگاههایی که دارای پروانه از سازمان فناوری اطلاعات هستند، هیچیک در حوزه اینترنت اشیاء نیستند.
سنجری فرد همچنین اظهار کرد: برنامهریزیهایی صورت گرفته که تا پایان سال جاری بتوانیم چند آزمایشگاه در این حوزه داشته باشیم.
مدیرکل توسعه صنعت افتا سازمان فناری اطلاعات ایران در ادامه خاطرنشان کرد: موضوع این است که حتی اگر این آزمایشگاهها نیز وجود داشته باشند، ما برای تجهیزات وارداتی و بومی هیچ الزامات امنیتی تدوینشدهای نداریم تا با آنها روی این دستگاهها تست انجام دهیم.
وی افزود: به همین دلیل ما در کارگروه امنیت اینترنت اشیاء 15 جلسه را با حضور و مشارکت بخش صنعت، سیاستگذاران دولتی و خصوصی برگزار کردیم و شرکتهای مختلف، پلتفرمهایی نظیر پلتفرم چندوجهی اشیاء و شبکه هوشمند معماری اشیاء را ارائه کردند.
وی در ادامه با بیان اینکه آزمایشگاه پژوهشگاه ارتباطات یک پیشنویس پروفایل حفاظتی تهیه کرده است، گفت: فهرست مخاطرات تدوین شده و با توجه به اینکه کمی از برنامه عقب هستیم، تلاش داریم تا پایان سال به برنامه برسیم. سپس الزامات امنیتی تدوین خواهد شد که تا پایان ماه جاری انجام خواهد پذیرفت. در انتها به سراغ تدوین نمایه حفاظتی برای تجهیزات بومی میرویم که در ماههای دی و بهمن انجام خواهد شد.
وی افزود: ما در نظر داریم در پروانهای که برای خدمات میدهیم، یک گروه برای نصب و پشتیبانی از تجهیزات اینترنت اشیاء اضافه کنیم که کارهای زیرساختی آن تا ماه آینده انجام خواهد شد.
مدیرکل توسعه صنعت افتا سازمان فناری اطلاعات ایران همچنین متذکر شد: پس از تدوین نمایه حفاظتی و الزامات امنیتی، در نظر داریم دو تا سه آزمایشگاه را تا پایان سال برای تست امنیتی تجهیزات وارداتی و ساخت داخل شناسایی کنیم.
وی در پایان با اشاره به اینکه برنامهریزی سازمان فناوری اطلاعات بر این اساس است که تا پایان سال جاری همه کارها در این زمینه انجام پذیرد، گفت: تولیدکنندگان و واردکنندگان بابت این موضوع، سردرگم هستند و اگر ما طبق برنامه پیش برویم، میتوانیم به آنها کمک کنیم. بنابراین سعی میکنیم با سرعت بیشتری عمل کنیم.
دکتر علی اصغر انصاری نیز در این نشست دو اتفاق مهم را در سال 1404 نوید داد و گفت: در اردیبهشت 1404 یک رویداد مهم خواهیم داشت که ماحصل فعالیتهایمان است و سپس با انتشار استانداردهای این حوزه، در هفته ارتباطات یک نمایشگاه از تجهیزات و نرمافزارهای فنی حوزه اینترنت اشیاء برگزار خواهیم کرد.
وی در ادامه به ارائه توضیحاتی درباره نقش دولت در تنظیمگری اینترنت اشیاء پرداخت.
دکتر فرد، مدیرکل دفتر نظارت بر طیف سازمان مقررات و ارتباطات رادیویی نیز در این نشست درباره توسعه شبکههای ارتباطی اختصاصی و مدیریت طیف اینترنت اشیاء سخنرانی کرد.
دکتر احسان آریانیان، رئیس پژوهشکده فناوری اطلاعات پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات حول محور استانداردهای ملی در حوزه اینترنت اشیاء توضیحاتی ارائه کرد.
مهندس مکرمی، مسئول صدور پروانه سرویسهای رادیویی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز درباره تدوین مقررات رادیویی در شبکههای اینترنت اشیاء صحبت کرد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید