اولین همایش جهت گیریهای اقتصادی وزارت کار و رفاه اجتماعی با حمایت رایتل برگزار شد
اولین همایش جهت گیریهای اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مرکز همایشهای بین المللی صدا و سیما با حمایت رایتل برگزار شد.
به گزارش سیتنا به نقل از روابط عمومی رایتل، این همایش یک روزه با حضور نهاوندیان رئیس دفتر رئیس جمهور، طیب نیا وزیر امور اقتصاد و دارایی، نعمت زاده وزیر صنت، معدن و تجارت، سیف رئیس کل بانک مرکزی، فیروزآبادی قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رؤسای سازمان های تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و معاونان و مدیران وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر پا شد.
در این مراسم، "نهاوندیان" مسوول دفتر رییس جمهور با اشاره به ظرفیتهای اقتصاد کشور، گفت: در شرایط فعلی بسیاری از سرمایهگذاران به دنبال محلی برای سرمایهگذاری مناسب و بازگشت سرمایه هستند.
وی گفت: دولت با سه جهتگیری اصلی یعنی نجات اقتصاد، تعامل سازنده با جهان و احیای اخلاق مورد حمایت قرار گرفت و در هر مجمع اقتصادی توجه همزمان به هر سه محور ضروری است.
نهاوندیان افزود: وقتی از نجات اقتصادی صحبت میکنیم یعنی به وضعیت خطیر اقتصادی کشور و رکود تورمی توجه کردیم و مبارزه با این شرایط ناگوار که علامت نامناسبی به بدخواهان کشور در تشدید تحریمها داده بود با آرزو محقق نمیشود.
وی ادامه داد: باید تمام بنگاههای ما خود را از شرایط رکود، توقف تولید و تولید پایینتر از ظرفیت خارج کنند و سود بنگاه را از مسیر افزایش قیمت در انحصار جستجو نکنند.
رییس دفتر رییس جمهور گفت: در هیچ جای اقتصاد پذیرفته نیست که یک بنگاه بدون رشد درآمد به کار خودش ادامه دهد و درآمدش مبتنی بر بهرهوری نباشد.
وی اضافه کرد: در مدیریت دولتی و شبه دولتی بنگاهها موارد عدیدهای از این موارد را دیدهایم که منطق اولیه اقتصادی رعایت نشده بود و تلاش بنگاه این بود که تنها حقوق کارکنانش را پرداخت کند در حالی که نسل یک بنگاه محدود به مالکان آن نیست و مجموعه اقتصاد کشور باید از آن نفع ببرد.
نهاوندیان گفت: توفیق ما در اقتصاد کشور زمانی حاصل میشود که همه کارکنان یک مجموعه احساس کنند با عزت مشغول کارند و از کارشان لذت ببرند اما این نشان میدهد که مجموعه فرایند کاریابی، اشتغال و منابع انسانی ما با مشکل جدی روبهرو است.
رئیس دفتر ریاست جمهوری ابراز داشت: هر کدام از ما باید در بنگاهمان و دوران گذر از اقتصاد دولتی به اقتصاد رقابتی را سپری کنیم چون در اقتصاد رقابتی دولت تنها سیاستگذاری و نظارت میکند.
نهاوندیان با اشاره به اهمیت رعایت اخلاق در بنگاههای اقتصادی گفت: رعایت حقوق مصرفکننده و ارائه خدمات پس از فروش از جمله مواردی است که باید در بنگاهها رعایت شود.
وی با اشاره به لزوم تعامل سازنده با جهان گفت: ایران باید در وسط میدان مناسبات بینالمللی بدرخشد زیرا عزت زمانی تجلی پیدا میکند که در رقابتهای بینالمللی باشیم و برنده شویم و با غیبت از صحنه بینالمللی عزت به دست نمیآید.
نهاوندیان گفت: بازار منطقه نزدیکترین میدان حضور کالا و خدمات ما است و امروز در شرایطی هستیم که سرمایههای جهانی مسئله اولشان پیدا کردن بازارهایی برای بازگشت سرمایه بهتر است.
وی گفت: در اجلاس داووس در سوئیس چند نفر به من گفتند که بسیار علاقمندی در اقتصاد ایران حضور پیدا کنیم.
نهاوندیان تصریح کرد: در تجربه تلخ بحران جهانی مشخص شد که سرمایهگذاری در بخش مالی قابل ادامه نیست و اقتصادهایی که بخش واقعی داشته باشند میتوانند ادامه حیات دهند.
نهاوندیان اقتصاد ایران را برای سرمایهگذاری مشترک و ارتقای بهرهوری، قدرتمند دانست و افزود: الان بسیاری از صندوقهای بازنشستگی دنیا به دنبال فرصت سرمایهگذاری میگردند و راهیابی بخشی از این سرمایهگذاریها به پروژههای ملی کشور بر عهده مدیران ما است که باید بازارشناسی و همکاریابی کنند.
همچنین محمد نهاوندیان در حاشیه همایش جهت گیریهای اقتصادی وزارت تعاون و رفاه اجتماعی با اشاره به آخرین تحولات بودجهای در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اخیرا لایحه بودجه وارد بحث جزئیات در صحن علنی مجلس شده است.
وی ادامه داد: این عزم و اراده وجود دارد که در مجلس هم طی افق زمانی مقرر اقدامات بررسی و تصویب انجام شود تا برای نخستین بار باشد که بودجه مصوب را یک ماه قبل از پایان سال داشته باشیم.
وی اضافه کرد: آئیننامههای قانون بودجه و دستورالعملهای آن پیش از آغاز سال تهیه و ابلاغ شود که با آغاز سال، اجرای قانون بودجه سنواتی باشد.
نهاوندیان تاکید کرد: نباید بودجه طبق سنوات گذشته با کمال تاسف گاهی به میانه سال برسد اما بخشنامهها و دستورالعملهای آن ابلاغ نشده بود و طبیعتا تا پایان سال هم عملیاتی نمیشد و بسیاری از ارقام بودجه هم تحقق پیدا نمیکرد.
رئیسدفتر رئیسجمهور خاطرنشان کرد: ما به یک افق روشن فائق آمدن بر مشکلات رکود تورمی اقتصادمان پیش خواهیم رفت و امید داریم که این پسرفت اقتصادی در سالهای گذشته که رشد منفی ایجاد کرده بود، متوقف شود.
وی ادامه داد: در آینده با توجه به شرایط مساعد کشور، شاهد رونق اقتصادی خواهیم بود.
نهاوندیان با اشاره به جزئیات مدیریت بازار انرژی گفت: طرح جدید مدیریت بازار انرژی به تفصیل در اختیار مردم قرار داده خواهد شد و آنچه که در بودجه آمده همان تبصرهای است که تقدیم مجلس شورای اسلامی شد.
وی گفت: ارقام کلی مربوط به منابع و مصارف و نحوه تخصیص یا جزئیات قیمتها از جمله درمان عمومی، کمک به تولید در کنار پرداخت مستقیم نقدی مورد توجه قرار خواهد گرفت.
وی در پایان سخنانش خاطرنشان کرد: تفصیلات این موضوع در آینده توسط سخنگوی دولت در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
به گزارش سیتنا، در ادامه "علی ربیعی" وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز با اشاره به فعالیت بنگاه های اقتصادی خانواده بزرگ تعاون، کارورفاه اجتماعی، تاکید کرد: تخصصی کردن و آوردن دانش نو یکی از عوامل پیش برنده بنگاه های اقتصادی است.
وی با بیان اینکه در بعضی از بنگاه های اقتصادی تولید با شرایط کنونی متناسب نیست، خاطرنشان کرد: تنوع محصول، افزایش توان رقابت، پیوند با بازارهای مالی و تولیدی و فن آوری های جدید تولید و نوآوری های پیوسته راهکارهای خروج از شرایط کنونی این بنگاه هاست.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این همایش با تاکید بر افزایش توان رقابتی بنگاه های اقتصادی اظهار کرد: من به کمتر شدن واردات اعتقاد دارم که در این شرایط افزایش توان رقابتی معنای بیشتری پیدا می کند.
وی با تاکید بر افزایش ظرفیت جذب بنگاه های اقتصادی، اضافه کرد: ما در دولت تدبیر و امید باید حتما بتوانیم بحث مدیریت خوب را با شاخص های خود اداره کنیم.
دکتر ربیعی خواستار تدوین برنامه مدیریت خوب برای شرکت ها و بنگاه های اقتصادی جهت افزایش ظرفیت جذب آنان شد و افزود: ما در این زمینه در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برنامه هایی نیز داریم.
وی، ادامه داد : بهره وری امروز ما قابل قبول نیست و به این منظور نظام فکری و پیشنهادی مدیران بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
دکتر ربیعی در ادامه خاطرنشان کرد: افزایش بهره وری عامل تحرک اقتصادی است و ما در این زمینه دارای وزن بالای اقتصادی هستیم، چنانچه حرکت سه بنگاه اقتصادی خانواده بزرگ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی می تواند شاخص های بورس را جابه جا کند.
دکتر ربیعی گفت: دولت سه هدف اصلی؛ خروج از رکود، کاهش تورم و افزایش امید زندگی را به عهده دارد که در این میان وظیفه خروج از رکود در حدود سهم ما در اقتصاد به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مربوط می شود.
وی افزود: اگرچه خروج از رکود به سیاست های کلان کشور مربوط می شود و حتما شما باید در خروج از رکود کمک و در بودجه ریزی و سیاست های کلان نیز تصمیم گیری داشته باشید.
وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی در پایان یادآورشد: ما می توانیم با ارائه اندیشه های خود در این زمینه دولت را یاری کنیم.
دکتر ربیعی یکی از اهداف برگزاری این همایش را رسیدن به فهم مشترک و ایجاد هم افزایی بیشترخواند و گفت: ما باید در کارها دیدگاه اجتماعی مشترک داشته باشیم و همچنین با استفاده مناسب از تمام ظرفیت های موجود به هم افزایی برسیم چرا که این موارد آینده بهتری را برای کشور رقم می زند.
وی با اشاره به اینکه کارفرمای اصلی ما انسان هایی هستند که سفره های پر ازرنج دارند و از کم قدرت ترین افراد جامعه هستند، گفت: این موضوع ، انگیزه ما را برای کار افزایش می دهد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به تقارن برگزاری این همایش با دهه مبارک فجر، گفت: دهه فجر یاد آور تغییر است، تغییر از یک نظام فاسد به یک نظام دینی و ما این همایش را با تغییر آغاز خواهیم کرد و امیدوارم این همایش مبنایی برای تغییر در امور و ارائه جهت گیری هایی نوین در امور اقتصادی شود.
شایان ذکر است در حاشیه این همایش که با حمایت رایتل برگزار شده بود نشست های تخصصی بعد از ظهر در خصوص تأمین مالی، چالشها و راهکارها، بررسی ظرفیتهای بازار سرمایه و چشم اندازهای آتی و نیز بررسی ظرفیتهای هم افزایی و فرصتها برگزار شد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید