کدخبر :7736 پرینت
28 خرداد 1392 - 20:43

شرکت‌های شاخص اینترنتی آمریکا: می‌خواهیم جزئیات درخواست‌های امنیتی را منتشر کنیم

متن خبر

گوگل، فیس‌بوک و مایکروسافت، از شرکت‌های شاخص فعال در عرصه اینترنت، از دولت آمریکا خواسته‌اند تا اجازه دهد جزئیات مربوط به درخواست‌های نهادهای امنیتی برای دریافت داده‌ها و اطلاعات کاربرانشان را منتشر کنند.

به گزارش سرویس بین الملل سیتنا (citna.ir)، به تازگی گزارش‌هایی منتشر شده‌اند که بر اساس آنها، نهادهای امنیتی آمریکا به سرورهای ۹ شرکت آمریکایی از جمله گوگل و اپل دسترسی مستقیم داشته‌اند.

دولت آمریکا وجود برنامه‌ای برای چنین نظارت‌هایی را تایید کرده است. اما در چند روز گذشته، به شدت تحت فشار بوده است تا به اجرای این برنامه پایان دهد.

روز سه‌شنبه گذشته، اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا با تشکیل پرونده‌ای حقوقی علیه این برنامه، قانونی بودن چنین نظارتی را به چالش کشید.

ائتلافی از بیش از ۸۰ شرکت اینترنتی و گروه فعال در زمینه آزادی‌های مدنی هم یک وبسایت راه‌اندازی کرده‌اند و از کنگره آمریکا خواسته‌اند تا در این باره تحقیقات کاملی انجام دهد.

این سایت مورد حمایت بنیاد شبکه جهانی وب نیز هست. این بنیاد را تیم برنرز لی، بنیانگذار اینترنت ایجاد کرده است.

دیوید دراموند، از مدیران بخش حقوقی گوگل از دادستان کل آمریکا خواسته است تا مجوز لازم را برای انتشار اطلاعات مربوط به "موارد متعدد درخواست‌های نهادهای امنیت ملی" آمریکا صادر کند.

او در نامه‌ای به دادستان آمریکا نوشت: "شمار درخواست‌هایی که گوگل داشته است، به وضوح نشان می‌دهد که تعداد مواردی که گوگل با این درخواست‌ها موافقت کرده، به مراتب کمتر از مواردی است که ادعا می‌شود."

او گفت: "گوگل چیزی برای مخفی کردن ندارد."

مایکروسافت هم اعلام کرده است که شفافیت بیشتر درباره این درخواست‌ها "می‌تواند در درک جامعه و طرح این مسائل مهم، موثر باشد."

تد اولیوت، از مشاوران فیس‌بوک نیز گفت که این شبکه اجتماعی می‌خواهد با انتشار جزئیات مربوط به درخواست نهادهای امنیتی "تصویری کامل از درخواست‌های (نهادهای امنیتی) دولت و نیز شیوه واکنش" فیس‌بوک به این درخواست‌ها ارائه کند.

دسترسی نامحدود؟

این برنامه نظارتی که تحت عنوان پریسم شناخته می‌شود، هفته گذشته و پس از آن مورد توجه قرار گرفت که ادوارد اسنودن، از کارکنان سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) مجموعه اطلاعاتی را در این باره فاش کرد.

در مدارکی که در اختیار روزنامه‌های گاردین و واشنگتن‌پست قرار گرفت، این ادعا مطرح شد که دولت آمریکا شبکه نظارتی گسترده‌ای دارد که به مراتب کمتر از آنچه قبلا تصور می‌شد، بر عملکرد آن نظارت می‌شود.

اسنودن به گاردین گفت که افرادی که در این شبکه فعالیت می‌کنند، این قدرت را داشته‌اند که هر وقت بخواهند وارد ایمیل‌های هر کسی که بخواهند، بشوند.

او به گاردین گفت که می‌توان با دستکاری نرم‌افزار رایانه‌ها کاری کرد که "وقتی شما با آن دستگاه، به شبکه اینترنت وصل می‌شوید، قابل شناسایی باشید. در چنین مواردی، شما هر چقدر هم حواستان به امنیت و ایمنی (آنلاین) خودتان باشد، باز در امان نیستید."

اما شرکت‌های اصلی فعال در عرصه فناوری در آمریکا، دادن دسترسی نامحدود اینچنینی به مقامات آمریکا را تکذیب کرده‌اند.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.