کدخبر :3479 پرینت
15 مرداد 1391 - 20:58

السیت مشهد؛ رویایی دور از دسترس !

متن خبر

دبیر علمی سمینار امنیت اطلاعات و شبکه در سازمان، گفت: دولت با تشکیل کارگروه هایی ویژه مسئولیت ایجاد شهرهای الکترونیکی را به بخش خصوصی واگذار کند.

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات "سیتنا"، "نوید کمالی" در ملاقات با جمعی از دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترای حوزه فناوری اطلاعات که در محل دبیرخانه "سمینار امنیت اطلاعات و شبکه در سازمان" در شهر مشهد برگزار شد با تاکید بر اینکه دولت تنها راهگشای توسعه شهرهای الکترونیک کشور است، افزود: کشور ما و مدیران حوزه فناوری اطلاعات با پدیده شهرهای الکترونیک غریبه نیستند هر چند تاکنون پروژه‌هایی نظیر شهر الکترونیک کیش، تهران و حتی مشهد فقط در حد تبلیغات رسانه ای باقی مانده است و حداکثر عملکرد آنها به راه‌اندازی یک سایت اینترنتی خلاصه شده است.

وی ادامه داد: ایده ایجاد شهرهای الکترونیک در ایران از سال ۱۳۷۹ با بحث شهر الکترونیک کیش آغاز شد ولی بدلیل مسائل فرهنگی و عدم شناخت کافی از شهر الکترونیک در کشور به ویژه در سطح مسئولین حمایت کافی از این پروژه صورت نگرفت اما متعاقب این مسئله پس از بازدید مسئولین وقت مشهد از شهر الکترونیک سئول در کره جنوبی قرار شد تا مشهد گام برداشتن در راستای رسیدن به شهر الکترونیکی را آغاز کند که در آن بازه زمانی با همت دکتر علی اکبر جلالی و دانشگاه علم و صنعت سند راهبردی شهر الکترونیک مشهد تدوین شد و برای فرهنگ سازی و ایجاد فضای مناسب فرهنگی یک وبسایت اولیه با نام شهر الکترونیک مشهد ایجاد شد.

وی افزود: شهر الکترونیک مشهد در آینده شهری خواهد بود که با استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات بتواند خدمات مختلف شهری اعم از خدمات شهرداری یا سایر بخش‌های دولتی و حتی خصوصی در زمینه‌های اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی را در ۲۴ ساعت شبانه‌روز و ۷ روز هفته با کیفیت مناسب در اختیار شهروندان قرار دهد.

عضو انجمن تجارت الکترونیک ایران ادامه داد: با ایجاد شهر الکترونیک که نماد آن از طریق وب سایت شهر الکترونیک به مردم معرفی می‌شود از بسیاری رفت و آمدهای غیرضروری جلوگیری می‌شود در نتیجه شهر از ترافیک کمتر و هوای پاکیزه‌تری برخوردار است و نیز هزینه‌های مصرف زیاد بنزین کاهش یافته و منافع اقتصادی زیادی برای شهروندان به وجود می‌آید.

او افزود: خدمات با کیفیت بیشتری ارائه می‌شود به عنوان مثال شهروند برای خرید (از این شهر) دارای حق انتخاب بیشتر و تنوع زیادتری در انتخاب با هزینه مناسب‌تری می‌گردد. شهر الکترونیک می تواند فرصتهای شغلی را افزایش ‌دهد البته شاید ظاهرا برخی شغل‌ها از بین بروند و دیگر به کار نیایند ولی خدمات کاربرانی که کالا را منتقل می‌کنند یا افرادی که برنامه‌های کامپیوتری برای فروشگاه‌ها می‌نویسند زیاد می‌شود.

کمالی ادامه داد: شهر الکترونیکی مشهد می‌تواند خود را در سطح جهان معرفی کند و با ارائه پتانسیل‌های مختلف شهر به دنیا و شهرهای دیگر سرمایه‌گذاران بیشتری را جلب کرده و در نتیجه اقتصاد خود را بهبود بخشد و آموزش شهروندی در یک شهر الکترونیک بسیار راحت و کم‌هزینه است.

او تاکید کرد: از مهمترین ویژگی های شهر الکترونیک در حوزه در شهر الکترونیک از بسیاری از تبعیض‌ها جلوگیری می‌شود. چرا که در این شهر تمام مناقصه‌ها و داد و ستدهایی که از طریق بخش دولتی انجام می‌شود به اطلاع شهروندان می‌رسد در نتیجه فقط عده خاصی نیستند که با مطلع‌شدن بتوانند خدمات خاصی را بگیرند.

 

وی افزود: شفاف‌سازی اطلاعات یکی از موارد جدی در شهر الکترونیک است به طوری که پیگیری یک کار یا یک تقاضا به راحتی امکان‌پذیر می‌گردد و اگر فردی در اداره‌ای یا سازمانی در انجام کار مربوطه قصور یا مسامحه کند مشخص می‌شود یعنی کارکنان به راحتی مورد ارزیابی قرار می‌گیرند و حداقل از اشکالاتی که در مسیر رسیدگی به بعضی نامه‌ها ایجاد می‌گردد جلوگیری می‌شود.

وی ادامه داد: شاید یک از عمده دلایل مخالفت با شکل گیری شهر الکترونیک از جانب بعضی مدیران سازمانها و نهاد ها در کشور را می توان شفاف زایی فرایندها و اطلاعات نامید. حذف رابطه ها و واسطه ها در نظام اداری می تواند علاوه بر جلوگیری از فساد اداری باعث افزایش تعامل گردد از این رو شهر الکترونیک مشهد به عنوان پایتخت معنوی ایران اسلامی می تواند گامی در راستای معرفی مشهد به عنوان الگوی نظام پاک اداری گردد.

به گزارش سیتنا (citna.ir)، دبیر علمی سمینار امنیت اطلاعات و شبکه در سازمان و عضو انجمن تجارت الکترونیک ایران   افزود: متاسفانه بدلیل برخی سوءمدیریتها امروزه در کشور شاهدیم که امثال نمایشگاههای حوزه فناوری اطلاعات و شهر الکترونیکی مانند السیت مشهد جایگاه والای علمی و فرهنگی خود را تبدیل به بازارچه هایی سالیانه نموده اند که این خود قابل بررسی و تحلیل است.

وی ادامه داد: بررسی تجربه شهرهای الکترونیکی در کشور نشان می دهد که مدیریت این گونه پروژه های فرهنگی که منجر تغییرات اجتماعی و اقتصادی در کلان شهرهای کشور می گردد باید در ساختارهایی جدا از شهرداریها و سازمانهای فناوری اطلاعات وابسته به این نهاد صورت گیرد و دولت بدلیل انسجام بالا و مدیریت هدفمند خود باید با تشکیل کارگروه هایی در حوزه توسعه شهرهای الکترونیک بطور مستقیم و با همکاری بخش خصوصی وارد عمل گردد.

وی در پایان تاکید کرد: امروزه با توجه به نظر متخصصین حوزه فناوری اطلاعات شهرداریها بدلیل عدم انسجام و نبود تخصص کافی توان مدیریتی لازم برای ایجاد شهرهای الکترونیک را ندارند.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.