ایجاد سامانه جامع شرکتهای دانشبنیان با هدف دسترسی آزاد و شفاف به اطلاعات جامع شرکتها
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهور از راهاندازی «سامانه جامع شرکتهای دانشبنیان» تا ابتدای سال آینده با هدف تسهیل دسترسی به اطلاعات، شبکهسازی و توسعه بازار این شرکتها خبر داد.
به گزارش سیتنا، نخستین همایش تجارت فناوری صبح امروز با حضور روح الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهور و جمعی از کارگزاران تجارت فناوری برگزار شد.
دهقانی در این همایش با اشاره به نقش ارتباطی و راهبردی کارگزاران تجارت فناوری در توسعه بازار شرکتهای دانشبنیان گفت: مهمترین رکن یک زیستبوم دانشبنیان، کارگزارهای تجارت فناوری هستند و همانگونه که شبکههای انتقال انرژی علیرغم وجود تجهیزات گرانقیمت و پیشرفته، بدون وجود خطوط انتقال دهنده ناکارآمد هستند، کارگزاران تجارت فناوری هم در حوزه توسعه بازار شرکتهای دانشبنیان چنین اهمیتی دارند؛ اما این نقش انتقال دهنده، هنوز تحقق نیافته است و باید به نقش کارگزاران تجارت فناوری در زنجیرههای اقتصاد دانشبنیان توجه جدی شود.
وی با بیان اینکه اهمیت کارگزاری علم و فناوری کمتر از اهمیت خطوط انتقال نیرو نیست بر ضرورت ایفای نقش کارگزاران تجارت فناوری در عرصه ارتباط صنعت و دانشگاه تأکید کرد و گفت: قبلاً هم در مصاحبهای مطرح کردم که با ارتباط مستقیم صنعت و دانشگاه مخالفم و در آن گفتوگو، تبیین و تحلیل کردم که کشور برای تحقق ارتباط صحیح و اثربخش عرصههای دانش و صنعت به یک شبکه کارگزاری فعال و کارآمد نیاز دارد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهور با بیان اینکه تجارت فناوری با تجارت محصول و راهکار فناورانه متفاوت است، ادامه داد: تجارت فناوری عمدتاً با فناوران، پژوهشکدهها، دانشگاهها و تولیدکنندگان فناوری در TRL هفت، هشت و 9 و تجارت محصول و راهکار فناورانه به شکل دیگری اتفاق میافتد.
وی با بیان اینکه اقتصاد مسکن نسبت به سایر اقتصادها در کشورمان پویاتر و مردمیتر است، افزود: فرض کنیم از فردا بنگاه های املاک را از اقتصاد مسکن حذف کنیم. اگر بخواهیم خانهای را خریداری کنیم، باید در خانهها را بزنیم و پرس و جو کنیم، در حقیقت بدون وجود بنگاههای معاملات املاک، اقتصاد مسکن به طور کامل از بین میرود. در واقع بنگاهها که نقش واسطه را ایفا میکنند نقشی بسیار مهم دارند و اگر این نقش از اقتصاد مسکن حذف شود، شاهد از بین رفتن این حوزه اقتصاد خواهیم بود. اما پرسش اینجاست که آیا در صورت نبود کارگزاران تجارت فناوری، اقتصاد دانشبنیان متلاشی میشود؟ پاسخ خیر است که این واقعیت نشان می دهد یک بخش از این زنجیره مشکلی وجود دارد و میبایست نقش کارگزاران تجارت فناوری به درستی بازتعریف شود.
دهقانی با بیان اینکه تخصص و شناخت فضای بازار کسب و کار دانشبنیان و صنعت، لازمه اثربخشی کارگزاران تجارت فناوری است، ادامه داد: سطح دانش، تخصص و تجربه کارگزاران تجارت فناوری باید ارتقا پیدا کند. همچنین میبایست تکنیکهای کارگزاری مورد استفاده کارگزاران تجارت در عرصه فناوری، منطبق با پیچیدگی و سطح اهمیت کار در این حوزه، روزآمد و کارآمد باشد. کارگزار تجارت فناوری باید از سطح دانش، تخصص و تجربه مطلوبی برخوردار بوده و به تکنیکهای اثربخش و روزآمد کارگزاری آگاه باشد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهور، راهاندازی سامانه جامع شرکتهای دانشبنیان را گامی در مسیر توسعه بازار و شبکهسازی میان عرضه و تقاضای محصولات و خدمات دانشبنیان دانست و گفت: با حمایت معاونت علمی، امسال سامانه جامع شرکت های دانش بنیان راه اندازی می شود تا دسترسی به اطلاعات جامع این شرکتها، برای فعالان زیستبوم فناوری و نوآوری و صنعت تسهیل شود. تمامی شرکت های دانش بنیان در این سامانه صفحه اختصاصی دارند و مشخصاتشان درج شده است. این سامانه دسترسی آزاد و شفاف به اطلاعات همه شرکتهای دانش بنیان را تسهیل خواهد کرد. اگر امروز نظام کارگزاری تجارت فناوری ما از ضعف دسترسی به اطلاعات آسیب میبیند، به کمک این سامانه یکی از ضعفهای این حوزه یعنی مشکل دسترسی به اطلاعات حل خواهد شد.
وی افزود: معتقدم اگرچه حمایت دولت و دستگاهها کمک کننده است، اما کارگزاری تجارت فناوری، همچون بنگاههای معاملات املاک با کمک ابزارهای کارآمد پیش می رود.
دهقانی با تأکید بر ساماندهی دقیق و مبتنی بر تسهیلگری و تخصیص ابزارهای کارآمد به کارگزاران تجارت فناوری گفت: معتقدم اگر می خواهیم کارگزاران شکل بگیرند ضمن آن که باید صاحب تجربه باشند و به طور تخصصی در منطقه و حوزه خود فعالیت کنند، باید از ابزارهای کارآمد برخوردار باشند. یک سری ابزارهای تنظیمگری و حکمرانی توسط دولت در اختیار این بنگاه ها قرار گرفته تا نفع مشتری و فروشنده را تامین کرده و جذابیت لازم را ایجاد کند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید