رئیس صندوق نوآوری: مسیر دانشبنیانی، مسیر توسعه کشور است
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: مسیر دانشبنیانی، مسیر توسعه کشور است و برای توسعه اقتصادی کشور، چارهای جز توجه به حوزه دانشبنیان و استفاده از ظرفیت این حوزه نداریم.
به گزارش سیتنا، در چهارمین روز از دهه فجر انقلاب اسلامی، «فاز توسعه تولید کاتالیستهای گرانبهای صنعت پتروشیمی» شرکت «نفت و گاز سرو» و «خط تولید کمپرسورهای یخچال خانگی» شرکت «سرماسازان دانشمحور» با حضور رییس صندوق نوآوری و شکوفایی در شهرک صنعتی عباسآباد افتتاح شد.
دکتر محمدصادق خیاطیان در جریان بازدید از فاز توسعه تولید کاتالیستهای گرانبهای صنعت پتروشیمی شرکت دانشبنیان نفت و گاز سرو گفت: دستاوردهای بسیار خوبی در حوزه دانشبنیان در کشور شکل گرفته است و باید به این حوزه توجه ویژهای کرد. از یک دهه گذشته تاکنون، در بُعد قانونی شاهد تصویب قوانین بسیار خوبی برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان هستیم و در ابعاد سیاستگذاری، برنامهریزی و اجرایی نیز شاهد تلاشهای زیادی هستیم و امیدواریم که این مسیر همچنان به توسعه خود ادامه دهد. معتقدیم که مسیر دانشبنیانی، مسیر توسعه کشور است و برای توسعه اقتصادی کشور، چارهای جز توجه به حوزه دانشبنیان و استفاده از ظرفیت این حوزه نداریم.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: شرکت دانشبنیان نفت و گاز سرو با توان و دانش متخصصان داخلی، به حوزهای ورود کرده است که موضوع کلیدی در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی به صورت خاص و سایر صنایع به صورت عام است. حوزه کاتالیست، محصول کلیدی در زنجیره نفت، گاز و پتروشیمی محسوب میشود و واقعا در این حوزه وابستگی داشتیم و نیاز بازار حدود ۸۰۰-۷۰۰ میلیون دلاری کاتالیستها عمدتا از کشورهای دیگر تأمین میشد. پژوهشگران این شرکت دانشبنیان وارد میدان شدند و دانش ناب ایرانی توانست با همه پیچیدگیها و سختیهایی که برای تولید این کاتالیستها وجود داشت، به دانش فنی تولید انواع کاتالیستها دست پیدا کرده و این محصول را در داخل تولید کند.
وی تأکید کرد: درحال حاضر بیش از ۳۰ نوع کاتالیست در این مجموعه تولید میشود که علاوه بر رفع نیاز داخل، صرفهجویی ارزی قابل توجهی نیز رقم خورده و حتی زمینههای صادراتی خوبی نیز فراهم شده است. با تولید این محصولات هایتک در کشور، بیش از ۷۰ درصد نیاز داخلی رفع شده است که بخش عمده نیاز داخلی در مجموعه «نفت و گاز سرو» تولید میشود.
بسیاری از شرکتهای دانشبنیان ایرانی در حال تبدیل شدن به یونیکورن ایرانی هستند
خیاطیان با بیان اینکه امروز نیازمند تولید ۱۰۰ نوع کاتالیست در صنایع مختلف هستیم که ۳۰ کاتالیست آنها تنها در این مجموعه دانشبنیان تولید میشود، تصریح کرد: امثال شرکت نفت و گاز سرو که با ماهیت دانشبنیان شکل گرفتهاند، ثابت کردهاند که ظرفیت تبدیل شدن به شرکت بزرگ را دارند. این شرکت و بسیاری از شرکتهای دانشبنیان ایرانی در آستانه ورود به فاز هزار میلیارد تومانی هستند و به اصطلاح میتوانیم آنها را یونیکورن ایرانی (شرکتهای هزار میلیارد تومانی) بنامیم که این موضوع اتفاق بسیار بزرگی است.
عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی خاطرنشان کرد: شرکتهای بزرگ درحال حرکت به سمت دانشبنیانها هستند و این یک رویکرد مناسبی است؛ به عنوان مثال شرکتهای بزرگ فولاد، سیمان، پتروشیمی و ... در زنجیره خودشان میتوانند از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان استفاده و در این شرکتها سرمایهگذاری کنند که کار بسیار ارزشمندی است؛ اما گاهی میبینیم که یک شرکت با ماهیت دانشبنیان به یک شرکت بزرگ تبدیل شده است.
وی با تاکید بر اینکه اعطای تسهیلات و منابع مالی در نگهداشت نخبگان تاثیر بسزایی دارد، گفت: اگر چه حوزه اقتصادی بسیار مهم و حائز اهمیت است، اما آنچه بیش از همه اهمیت دارد، حس اثربخشی و فعالیت این نخبگان در شرکتهای بزرگ و دانشبنیان است. معتقدم درحال حاضر شرکتهای دانشبنیان کشور، ویژگیهای مدنظر نخبگان را دارند و نخبگان علاقهمند هستند در بسیاری از این شرکتها فعالیت کنند.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه شرکتهای دانشبنیان میتوانند محملی برای جذب، نگهداشت و بازگشت نخبگان باشند و این وظیفه ما را دوچندان میکند تا در حمایت از شرکتهای دانشبنیان بیش از گذشته تلاش کنیم، یادآور شد: این شرکتها از لحاظ گردش مالی شاید به شرایط خوبی رسیده باشند، اما، چون رشد آنها تصاعدی است و همچنان درحال رشد هستند، حمایتها باید پیوسته و مداوم باشد. قانونگذار هم پیشبینی لازم را برای حمایت از آنها تا ۱۵ سال در نظر گرفته و معافیتهای مالیاتی هم پیشبینی کرده است؛ اما از طرف دیگر، خواسته سیاستگذاران این است که موضوع نوآوری، تحقیق و توسعه و انجام کارهای جدید در مجموعههای دانشبنیان تداوم داشته باشد.
خیاطیان، حمایت از شرکتهای دانشبنیان را وظیفه و رسالت اصلی صندوق نوآوری و شکوفایی برشمرد و گفت: ما نیز در صندوق در خدمت همه شرکتهای دانشبنیان هستیم؛ شرکتهایی که با دانش، ایمان و پشتکار، در این مسیر سخت و پر پیچ و خم ایستادهاند و در حال خدمترسانی به کشور و مردم جامعه هستند. امیدواریم با توسعه این شرکت و سایر مجموعههای دانش بنیان، هم فضای جذب نخبگان بیش از گذشته فراهم شود و هم این شرکتها در حل مسائل کشور بیش از گذشته اثرگذار باشند.
وی تاکید کرد: شرکتهای دانشبنیان نشان دادهاند که از قابلیتها و توانمندیهای بسیاری برای حل مسائل مختلف کشور برخوردار هستند. در بُعد اقتصادی هم نقشآفرینی جدی دارند و هدف گذاری شده است که سهم اقتصاد دانشبنیان از GDP در برنامه هفتم توسعه به ۷ درصد برسد. در این مسیر نیازمند عزم جدی و توسعه شرکتهای دانش بنیان هستیم و باور داریم با این ظرفیت نخبگی و نیروی انسانی تحصیلکرده، حتما میتوانیم به این هدفگذاری دست پیدا کنیم.
تولید کمپرسورهای یخچال خانگی با همت نخبگان و دانش ناب ایرانی
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین در جریان بهرهبرداری و بازدید از «خط تولید کمپرسورهای یخچال خانگی» گفت: به فناوران این شرکت خدا قوت میگویم که پای کار ایستادهاید و دست روی مسئلهای گذاشتهاند که جزو مسائل جدی کشور محسوب میشود. کمپرسورهای یخچال خانگی جزو محصولات گلوگاهی زنجیره تولید لوازم خانگی بود و تاکنون نیاز کشور از طریق واردات تأمین میشد و نمونههای داخلی هم مونتاژی هستند؛ اما با دانش ناب ایرانی و به همت نخبگان کشور، این محصول اکنون در داخل تولید شده است. کمپرسور یخچال محصول بسیار ارزشمندی است و تنها واردات یک قطعه آن بالغ بر ۸۰ میلیون دلار هزینه در بر دارد که در زنجیره پرمصرف یخچال در کشور، عدد کوچکی محسوب نمیشود.
خیاطیان افزود: معتقدم شما که پای کار ایستادهاید، همگی نخبه هستید. برخی، دانش بالایی دارند، اما کوچکترین سختی را تحمل نمیکنند، پای کار نمیایستند و برای کشور، خانواده و هم میهنانشان تلاشی نمیکنند. اما تلاش و همت شما که اینطور پای کار ایستادهاید، بسیار ارزشمند است و امیدوارم بتوانیم قدردان تلاشهای شما برای کشور باشیم.
وی تصریح کرد: ما نیز در صندوق نوآوری و شکوفایی در خدمت همه شرکتهای دانشبنیان هستیم. مسیر همسرمایهگذاری مشترک صندوق نوآوری و شکوفایی و صندوق پژوهش و فناوری ستارگان، به تولید این محصول در کشور کمک شایانی کرد و در ادامه نیز تلاش میکنیم مسیر را برای توسعه فعالیتهای این شرکت هموار کنیم. مجموعه دانشبنیانی که با انگیزه، ایمان، پشتکار، عزم و اراده جدی و توان نخبگی، پای کار ایستاده است تا امروز شاهد تولید کمپرسورهای یخچال خانگی در کشور باشیم. البته باید در ادامه مسیر و توسعه فعالیتها، همواره موضوع حفظ و ارتقای کیفیت محصول را مدنظر داشته باشید.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی در پایان خاطرنشان کرد: این پروژه مهم در صورت تکمیل و رسیدن به حداکثر ظرفیت تولید میتواند منجر به میلیونها دلار صرفهجویی ارزی شده و نیاز کشور به واردات این محصول را برطرف کند. در عین حال، زمینه خوبی را برای اشتغال نخبگان و افراد تحصیلکرده کشور فراهم کند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید