نگرانی پیرامون سوءاستفاده از هوش مصنوعی برای نظارت جمعی
کنشگران جامعه مدنی میگویند در صورت قانونی شدن استفاده از هوش مصنوعی، به چالش کشیدن آن دشوارتر خواهد شد و به احتمال زیاد کشورهای دیگر در سراسر جهان، با این توجیه که مهر تأیید اتحادیه اروپا را دریافت کردهاند، از این فناوری برای نظارت جمعی استفاده خواهند کرد.
به گزارش سرویس بین الملل سیتنا، اتحادیه اروپا دسامبر پارسال به توافقی اولیه درباره مقررات کاربرد هوش مصنوعی دست یافت. این اولین مورد اقدام جهانی برای تنظیم فناوریهای نوظهور هوش مصنوعی، شامل وضع قوانین جدید برای استفاده از سیستمهای شناسایی بیومتریک مانند تشخیص چهره است.
کنشگران جامعه مدنی نگرانند که مبادا هوش مصنوعی به ابزاری برای نظارت جمعی تبدیل شود. آنها میگویند در صورت قانونی شدن استفاده از هوش مصنوعی، به چالش کشیدن آن دشوارتر خواهد شد و به احتمال زیاد کشورهای دیگر در سراسر جهان، با این توجیه که مهر تأیید اتحادیه اروپا را دریافت کردهاند، از این فناوری برای نظارت جمعی استفاده خواهند کرد.
مقررات جدید که در انتظار تصویب نهایی توسط شورای اتحادیه اروپا و پارلمان اروپا است، شرایط متفاوتی برای استفاده مستقیم یا از راه دور از سیستمهای تشخیص چهره تعیین میکند. هر دو مورد مشروط به مجوز قضایی خواهند بود و فقط در زمینههای خاص در دسترس مسئولان قرار میگیرند.
بر اساس مقررات پیشنهادی، استفاده مستقیم از هوش مصنوعی باید از نظر زمانی و مکانی محدود باشد و باید بر پیشگیری از تهدیدهای خاص، شناسایی مظنونان، آدمربایی، یا پیشبینی یک حمله متمرکز شود. استفاده از راه دور نیز روی یافتن مکان افرادی که محکوم یا مظنون به ارتکاب یک جرم جدی هستند تمرکز میکند.
پارلمان اروپا پیشتر خواستار ممنوعیت کامل استفاده از فناوری تشخیص چهره شده بود، اما در پاسخ به درخواست کشورهایی مانند فرانسه، از موضع خود کوتاه آمد. فرانسه مصر به استفاده امنیتی از هوش مصنوعی است، و پاریس اعلام کرده از این فناوری برای نظارت بر فعالیتهای مشکوک در جریان المپیک 2024 در این کشور استفاده خواهد کرد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید