مشکل تجهیزات ارتباطی برای افزایش پهنای باند؛ دلیل اختلال گسترده در سرویس اینترنت هایوب
مدیر ارشد فناوری در یک هلدینگ حوزه فناوری اطلاعات دلیل اختلال گسترده در سرویس اینترنت هایوب را مشکل تجهیزات ارتباطی برای افزایش پهنای باند دانست و گفت: با توجه به تعداد کم کور فیبرنوری که در طراحی پیشبینی شده است، این مجموعه مجبور به استفاده از dwdm هستند و اکنون همین تجهیزات گلوگاه شده است، هر چند تایید رسمی در خصوص ریشه مشکل وجود ندارد ولی قول رفع مشکل تا صبح 17 مهرماه داده شده است.
به گزارش سرویس وبگردی سیتنا، به دنبال اختلال گسترده در سرویس اینترنت هایوب، مظفری، مدیر ارشد فناوری در یک هلدینگ دانش بنیان حوزه فناوری اطلاعات، روز گذشته (16 مهر ماه) طی رشته توئیتی اعلام کرد:
دیتاسنتری که چندین ساعت است مشکل دارد و به نام های وب معروف است، در واقع مربوط به شرکت ایرانیان نت است، شرکتی که بعنوان اپراتور چهارم بوجود آمد و سهام داران آن از بزرگان تلکام بودند. دیتاسنتر پونک معروفترین خروجی این شرکت است که های وب یکی از بهره برداران آن است.
های وب در یک برنامه بلند پروازانه پس از خرید پارس آنلاین اقدام به تخلیه دو دیتاسنتر پردیس در پارک فناوری پردیس (که به بیمه مرکزی واگذار شد) و آپادانا در خیابان خرمشهر (که در مالکیت آقای فاتح خالق پارس آنلاین باقی مانده بود و در اجاره های وب بود) کرد و امیدوار بود بعنوان یک ارایه دهنده انحصاری در دیتاسنتر پونک بتواند تمام ظرفیت این دیتاسنتر را در اختیار بگیرد.
ولی مدت زیادی طول نکشید تا مشکلات عجیب این دیتاسنتر عیان بشود. اکنون غیر از های وب بهره بردارهای دیگری هم وارد این دیتاسنتر شدند. بخشی از دیتاسنتر به افرانت واگذار شده و مذاکرات با برخی دیگر از شرکت های معروف دارنده دیتاسنتر برای مشارکت در بهره برداری این دیتاسنتر در جریان است. غیر از مشکلات مدیریتی که برای افرادی که یکبار قصد ورود به این دیتاسنتر را داشتند کاملا ملموس است، از نظر تامین برق پشتیبان چالش ها در سال جاری نشان داد عمق فاجعه چقدر است.
تامین سرمایش در برخی ردیف ها هم دیگر مشکل موجود است که چندبار باعث اختلال در تجهیزات شده است، در نهایت وجود فقط یک لینک ارتباطی آن هم تا مرکز انقلاب اسلامی شرکت زیرساخت که از نظر تعداد کور و پهنای باند محدودیت دارد کلکسیون طراحی و پیاده سازی این دیتاسنتر را تکمیل کرده است. مشکل کنونی نیز به نظر میرسد به تجهیزات ارتباطی که برای افزایش پهنای باند استفاده میشود مربوط باشد. با توجه به تعداد کم کور فیبرنوری که در طراحی پیش بینی شده است مجبور به استفاده از dwdm هستند و اکنون همین تجهیزات گلوگاه شده است. هرچند تایید رسمی در خصوص ریشه مشکل وجود ندارد ولی قول رفع مشکل تا صبح فردا (17 مهرماه) داده شده است.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید