کدخبر :285581 پرینت
05 مهر 1402 - 17:42

بیرون کشیدن یک ابزار عجیب نیم میلیون‌ ساله از دل خاک

بر اساس یک مطالعه جدید، نیم میلیون سال پیش، گونه‌ای انسانی از چوب برای ساختن سازه‌ها استفاده می‌کرد. حفاری چوبی به خوبی حفظ شده در سایت باستان شناسی آبشار کالامبو در زامبیا، با قدمت حداقل 476000 سال مربوط به قبل از تکامل انسان خردمند است.

متن خبر

به گزارش سیتنا، محققان گفتند که آثار برش ابزار سنگی روی چوب نشان می‌دهد که انسان‌های اولیه دو کنده را شکل داده و به هم متصل کرده‌اند تا ساختاری بسازند که احتمالاً شالوده یک سکو است. این اولین شواهد دال بر ساخت عمدی کنده‌ها برای قرار گرفتن در کنار هم است، زیرا شواهدی مبنی بر استفاده انسان از چوب به استفاده از آن برای ساختن آتش، چوب و نیزه محدود شده بود.

چوب به ندرت در مکان‌های باستانی یافت می‌شود زیرا معمولاً پوسیده و ناپدید می‌شود. با این حال، سطح بالای آب دائمی در آبشار کالامبو این نمونه گرانبها را حفظ کرد. این یافته همچنین این دیدگاه را که انسان‌های عصر حجر کوچ نشین بوده‌اند به چالش می‌کشد. در کالامبو، این انسان‌ها منبع آب پایدار و غذای کافی برای ساکن شدن و ساختن سازه‌های دائمی داشتند.

لری برهام، یکی از نویسندگان این مطالعه، در بیانیه‌ای گفت:« این یافته طرز فکر من را در مورد اجداد اولیه ما تغییر داده‌است. برچسب "عصر حجر" را فراموش کنید، آنها چیزی جدید و بزرگ از چوب ساختند. آنها از هوش، تخیل و مهارت‌های خود برای خلق چیزی استفاده کردند که قبلاً ندیده بودند.»

چوبی که در زامبیا یافت شد، خیلی قدیمی بود که نمی‌توان مستقیماً با استفاده از تکنیک‌های کربن رادیویی تاریخ‌گذاری کرد. در عوض، محققان دانشگاه لیورپول و دانشگاه Aberystwyth از تکنیکی به نام تاریخ‌گذاری لومینسانس استفاده کردند.

جف دالر، یکی از نویسندگان این مطالعه، در بیانیه‌ای گفت:« این روش به محققان اجازه می‌دهد تا در زمان بسیار دورتر بروند و «نگاهی اجمالی به تکامل انسان» ارائه می‌دهند. دالر با استفاده از قدمت لومینسانس دریافت که این سازه 476000 سال قدمت دارد. آنها همچنین قدمت چهار ابزار چوبی یافت شده در این منطقه (مانند گوه) را 324000 سال تعیین کردند.»

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.