دهقانی فیروزآبادی: نظام نوآوری با استفاده از توانمندیهای نیروی انسانی جهاد دانشگاهی تقویت میشود
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهوری گفت: سازوکار جهاد دانشگاهی یکی از بهینهترین سازوکارهای مدیریتی در کشور است و ین نهاد میتواند موتور محرک نظام نوآوری در کشور باشد.
به گزارش سیتنا، روح الله دهقانی فیروزآبادی در جلسه هیئت رئیسه جهاد دانشگاهی، نیروی انسانی توانمند را ارزشمندترین سرمایه این نهاد دانست و گفت: برخلاف تصور برخی مدیران دولتی، ساختمان و تجهیزات سرمایه و ابزار توسعه نیستند بلکه مهمترین و ارزشمندترین سرمایه هر نهادی نیروی انسانی توانمند است.
وی افزود: جهاد دانشگاهی نیز یکی از مجموعههایی است که از این نیروی توانمند و ارزشمند برخوردار است. باید به این نکته توجه داشته باشیم که تجربه و نیروی انسانی از ساختمان ارزش بیشتری دارد و تواناییهای فکری، علمی و معنوی آنها بهترین سرمایه سازمان است.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری با اشاره به اینکه سازوکار جهاددانشگاهی یکی از بهینهترین سازوکارهای مدیریتی در کشور است گفت: این نهاد میتواند موتور محرک نظام نوآوری در کشور باشد.
دهقانی فیروزآبادی ادامه داد: بنده پنج ماه در این نهاد حضور داشتم و در این مدت کوتاه با افراد پرانرژی و توانمند جهادی مواجه شدم که ظرفیتهای زیادی برای انجام فعالیتهای موردنیاز جامعه دارند.
وی با بیان اینکه این موضوع را در مراسم سالگرد جهاددانشگاهی خدمت رئیسجمهوری نیز اشاره کردم افزود: در آن دیدار تأکید کردم که در بدنه دولتی و شبهدولتی کمتر نهادی را سراغ داریم که همانند جهاددانشگاهی توانسته باشد با امکانات و توقعات کم دستاوردهای بسیار بزرگی به دست آورد.
رئیس سابق جهاددانشگاهی بابیان اینکه توجه مقام معظم رهبری نیز نسبت به این نهاد زبان زد است، گفت: رهبر انقلاب در دیدار دو هفته پیش نخبگان وقتی میخواستند به دستاوردهای کشور اشاره کنند در اولین مثال از جهادگر فقید مرحوم کاظمی آشتیانی نام بردند و در ادامه تأکید فرمودند که این دستاوردها در پژوهشگاه رویان ادامه دارد.
وی با بیان اینکه مجموعه رویان یکی از مجموعههای موفق جهاددانشگاهی است که بهواسطه توجه رهبر انقلاب پررنگ شده است، بیان کرد: در حوزههای دیگر پزشکی، مهندسی و غیره؛ جهاددانشگاهی مراکزی دارد که اگر به همین اندازه نباشند، کمتر از پژوهشگاه رویان نیست.
به گفته دهقانی فیروزآبادی، جهاددانشگاهی یکی از بهینهترین سازوکارهای مدیریتی در کشور را دارد. جهاد سعی کرده است محاسن هر دو سیستم خصوصی و دولتی را داشته باشد و کنار آن از معایب این دو دوری کند، بهنوعی جهاددانشگاهی راهحلی بین سیستم خصوصی و دولتی بوده که خیلی هنرمندانه طراحیشده است.
حمایت جدی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان از جهاد دانشگاهی
وی با بیان اینکه در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان نیز این موضوع را جدی پیگیری میکنیم تا از جهاددانشگاهی حمایت شود، ادامه داد: الگوهای موفق با مدل جهاددانشگاهی باید تکثیر شوند و این ظرفیت در اختیار رئیس جهاد دانشگاهی است تا از این فرصت استفاده کند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان در ادامه ظرفیت دیگر این نهاد را امکانات و تجهیزاتی که ظرف 42 سال با زحمت مدیران و اعضای جهاددانشگاهی آنهم با سلایق مختلف در این مجموعه ایجاد شده است دانست و بیان کرد: اما بهواسطه پراکندگی برخی از این تجهیزات و امکانات در مواردی از آنها استفاده و بهرهبرداری لازم نمیشود.
وی با بیان اینکه رئیس جهاددانشگاهی اختیار عمل خوبی برای اجرای طرحها و برنامههایش دارد، گفت: ثروت دیگر این نهاد تشکیلات و تشکیلاتی بودن آن است و امیدوارم در مدیریت جدید امور بر مبنای عقل جمعی و سلایق همه جهادگران دنبال شود.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور در پایان سخنانش با اشاره به علاقه جهادگران جهاددانشگاهی به رهبری، انقلاب و پیشرفت کشور گفت: آنها نه در حرف بلکه در برون داد عملکرد خود نیز این علاقهمندی را نشان میدهند.
دهقانی فیروزآبادی با اشاره به اقدامات خود در مدت حضور در جهاددانشگاهی گفت: با مطالعات انجامشده از نهادهایی همانند جهاددانشگاهی در سایر کشورها سند «جهاددانشگاهی، موتور محرک نظام ملی نوآوری» را طراحی و تدوین کردیم که نسخه اول آن تقدیم رئیس این نهاد میشود.
وی گفت: کشور امروز به یک نظام ملی نوآوری نیاز دارد و کار معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان این است که این نظام نوآوری را در همه ارکان کشور پیاده کند و جهاددانشگاهی نیز میتواند موتور محرک این نظام باشد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید