ببینید| زارعپور: ثبتنام در پلتفرمهای داخلی به مثابه دریافت مجوز خواهد بود
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: هر کسبوکاری اگر در پلتفرمهای بومی شروع به فعالیت کند، ثبتنام در این پلتفرمها به مثابه دریافت مجوز آنها خواهد بود و البته احتمالاً درگاه ملی مجوزها، اطلاعاتی نیاز دارد که بهصورت برخط امکان بارگذاری آن فراهم خواهد شد.
به گزارش سیتنا، عیسی زارع پور شب گذشته در برنامه تلویزیونی گفتوگوی ویژه خبری حاضر شد تا به تشریح جزییات «طرح حمایت از کسبوکارهای اقتصاد دیجیتال کشور» که سه شنبه دهم آبان ماه ۱۴۰۱ با حضور احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد و دارایی رونمایی شده بود بپردازد.
زارع پور در ابتدای این برنامه در تشریح علت تشکیل کارگروه اقتصاد دیجیتال پرداخت گفت: از ابتدای دولت سیزدهم یکی از مهمترین موضوعاتی به دستور ریاست محترم جمهوری پیگیری شد، توجه به توسعه اقتصاد دیجیتال بود.
وی افزود: اقتصاد دیجیتال ظرفیت بسیار بالایی دارد و با توجه به این ظرفیت با دستور رئیس جمهور کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال با حضور یازده وزیر و مقام دولتی و با اختیارات ویژه تشکیل شد تا موانع موجود از سر راه کسبوکارهای این حوزه را کنار بزنند. یکی از مهمترین مصوباتی که این کارگروه تاکنون داشته است همین «طرح حمایت از کسبوکارهای اقتصاد دیجیتال کشور» است که با رونمایی از آیین نامه آن حمایت خود را از کسب و کارهای حوزه اقتصاد دیجیتال آغاز کردیم و امیدواریم با اجرای آن مسیر توسعه اقتصاد دیجیتال کشور هموار شود.
وزیر ارتباطات در ادامه درباره جزییات آییننامه «طرح حمایت از کسبوکارهای اقتصاد دیجیتال کشور» گفت: در این آییننامه 14 ماده و 30 نوع حمایت ویژه، هم برای پلتفرمها یا سکوها و هم برای کسب کارها پیشبینیشده است. اولاً برای آنکه انحصاری ایجاد نشود، این حمایتها را منحصر به پلتفرم محدودی نکردهایم. بر اساس ضوابطی که بهزودی بهصورت شفاف اعلام خواهد شد هر پلتفرم بومی که از شرایط لازم برخوردار باشد از این حمایتها برخوردار میشوند.
وی با اشاره به یکی از حمایتهای پیشبینیشده برای پلتفرمها گفت: بهعنوانمثال بانک مرکزی مکلف شده است که امکانات ویژهای مثل «حساب امانی» برای پلتفرمها پیشبینی کند. این حساب میتواند اطمینان میان فروشنده و خریدار را فراهم کند. بهطوریکه پس از خرید کالایی از یک کسبوکار در این پلتفرمها، پول بهحساب واسطی واریز میشود و پس از دریافت کالا پول بهحساب کسبوکار فروشنده واریز میشود.
زارع پور افزود: از دیگر امکانات پیشبینیشده بحث پرداخت اعتباری و برداشت مستقیم از حساب است. همچنین بانک مرکزی دنبال راهاندازی «رمز ریال» است که در صورت راهاندازی، بانک مرکزی مکلف شده تا امکان بهرهمندی از آن را برای پلتفرمهای مشمول فراهم کند.
یکی از مهمترین مصوباتی که این کارگروه تاکنون داشته است همین «طرح حمایت از کسبوکارهای اقتصاد دیجیتال کشور» است که با رونمایی از آیین نامه آن حمایت خود را از کسب و کارهای حوزه اقتصاد دیجیتال آغاز کردیم و امیدواریم با اجرای آن مسیر توسعه اقتصاد دیجیتال کشور هموار شود.
وی ادامه داد: همچنین هزینههای مربوط به توسعه و راهاندازی پلتفرمهای مشمول حمایت، بهعنوان هزینه قابلقبول مالیاتی پذیرفته خواهد شد و میتوان آن را از بدهیهای مالیاتی پلتفرمها کسر کرد. بستههای ویژه تبلیغاتی توسط صداوسیما در نظر گرفتهشده است و این سازمان مکلف به تهیه برنامههایی برای دعوت مردم به عضویت و فعالیتها در این پلتفرمها شده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه درباره حمایتهای پیشبینیشده برای کسبوکارها نیز گفت: برای کسبوکارهایی که در پلتفرمهایی خارجی فعالیت میکردند که به پلتفرمهای داخلی بهنوعی مهاجرت کردهاند، حمایتهایی پیشبینیشده است تا نگرانیهای آنها را برطرف کنیم؛ ازجمله اینکه هر کسبوکاری اگر در پلتفرمهای بومی شروع به فعالیت کند، ثبتنام در این پلتفرمها بهمثابه دریافت مجوز خواهد بود. البته احتمالاً درگاه ملی مجوزها، اطلاعاتی نیاز دارد که بهصورت برخط امکان بارگذاری آن فراهم خواهد شد.
وی افزود: نگرانی بعدی این بود که مالیات کسبوکارهای فعال در پلتفرمهای بومی چگونه خواهد بود که در همین راستا موافقت شده است که کسبوکارها تا دو سال از معافیت مالیاتی برخوردار شوند و اگر کسبوکاری دارای پرونده مالیاتی باشد در صورت فعالیت در پلتفرمهای داخلی از تخفیفهای مالیاتی برخوردار خواهند شد.
زارع پور تصریح کرد: یکی دیگر از نگرانیهایی که کسبوکارهای فعال در پلتفرمهای خارجی دارند تعداد دنبال کنندههایشان در آن پلتفرمها است که در این زمینه بستههای حمایتی را برای بازیابی شبکه مشتریان پیشبینیشده و خدمات ویژهای به این کسبوکارها ارائه میشود تا شبکه مشتریان خود را در پلتفرمهای داخلی بازیابی کنند؛ ازجمله اینکه صداوسیما بستههای تبلیغاتی را در نظر گرفته و یا بسته پیامکی ارائه خواهد شد و همچنین دستگاههای دولتی که از ظرفیت تبلیغاتی برخوردار هستند مکلف شدهاند که این ظرفیت را با تخفیف در اختیار کسبوکارها قرار دهند که امیدواریم با این حمایتها کسبوکارها بتوانند بهسرعت شبکه مشتریان خود را در پلتفرمهای بومی بازیابی کنند.
وزیر ارتباطات درباره پلتفرمها و کسبوکارهای مشمول حمایت نیز گفت: ضوابطی را طرحی میکنیم که کدام پلتفرمها مشمول این حمایتها خواهد شد و ظرف هفته آینده پلتفرمهای مشمول را اعلام خواهیم کرد. اما همه کسبوکارهایی که در چارچوب قوانین کشور در پلتفرمهایی بومی مشمول فعالیت کنند، از این حمایتها برخوردار میشوند.
زارع پور گفت: یک دبیرخانهای برای پیگیری و اجرای این آییننامه راهاندازی کردهایم و در خود آییننامه نیز یک کمیتهای با مسئولیت وزارت ارتباطات مأمور شده است که اجرای این طرح را پیگیری کند. این آییننامه یک کار بزرگ ملی است که با اجرای آن گام بلندی در توسعه اقتصاد دیجیتال کشور برداشته خواهد شد.
مردم دنبال پلتفرمی می روند که پاخور داشته باشد
زارع پور در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: آمار دقیق تعداد کسب و کارها، یک بخش کسب و کارهای سکوهای داخلی را در اختیار داریم. چون پلتفرم در اختیار نیروهای ایرانی است، آمارشان وجود دارد. ما چند میلیون فروشنده در همین پلتفرم های وطنی داریم، که الان از سرمایه های کشور هستند چون خیلی از کشورهای دیگر همین را هم ندارند و از پلتفرم های آمریکایی استفاده می کنند. این مایه خوشحالی است که جوان های کشور ما را بی نیاز کردند از پلتفرم های آمریکایی و اروپایی و ما در این زمینه کسب و کار روی پای خودمان هستیم. بخشی از کسب و کارهای مردم هم در پلتفرم های فیلتر خارجی بودند که با توجه به مسائل امنیتی با محدودیت روبرو شدند اما این ها بالاخره چون دسترسی به پلتفرم وجود ندارد، ما آمار دقیقی در این بخش نداریم. پیش بینی هایی است که دارد انجام می شود اما نکته مهم این است که اگر یک کسب و کار با مشکل روبرو شده باشد هم وظیفه ما در دولت این است تمهیداتی بیاندیشیم تا مشکلات شان را حل کنیم و برای شان اقدامات ویژه ای فراهم کردیم تا رونق کسب و کارها را داشته باشیم.
وزیر ارتباطات پیرامون این سوال که برای کسب و کارها چه اقداماتی در نظر گرفته شد؟ گفت: نکته درستی گفته شده که مردم دنبال جایی برای کسب و کارهای شان هستند که همه آنجا باشند. از قدیم گفتند برای کسب و کار دست فروش ها دنبال جایی بودند که پاخور داشته باشد. پاخور در دنیای دیجیتال می شود تعداد کاربر آنجا و برای هر کسب و کار می شود تعداد فالوور ها و بازدید کنندگانش. برای خود سکوها امکانات ویژه ای دیده شده و برای مثال بانک مرکزی مکلف شده امکاناتی را فراهم کند مثل حساب امانی که امکانی است که اعتماد بین فروشنده و مشتری را ایجاد می کند. این یعنی وقتی شما کالایی را می خری ، پول می رود در یک حساب واسط محصول باید به مشتری برسد ، او اعلام رضایت کند و بعد پول قابل برداشت شود.
مایه خوشحالی است که جوانان کشور ما را از پلتفرمهای های خارجی بینیاز کردند
عیسی زارع پور در بخش دیگر گفتگوی ویژه خبری تاکید کرد: وجود پلتفرم بومی که کسب و کارهای آنلاین در آن به فروش محصولات خود بپردازند در بسیاری از کشورهای دنیا محقق نشده است. در حال حاضر چند میلیون فروشنده در پلتفرمهای وطنی که الان جزو سرمایههای کشور هستند فعالیت دارند. این مایه خوشحالی است که جوانان کشور، ما را از پلتفرمهای عمدتا آمریکایی و اروپایی و بی نیاز کردند.
افزودن دیدگاه جدید