کدخبر :271719 پرینت
03 شهریور 1401 - 11:54

تسهیل دسترسی مردم به خدمات بانکی

رئیس کل بانک مرکزی گفت: سهولت دسترسی مردم به خدمات نظام بانکی جزو اولویت های بانک مرکزی است و سامانه‌های تسهیلات فرزند و پل (پرداخت لحظه‌ای) در همین راستا طراحی شده‌اند و ما از هر ابزاری در راستای تسهیل دسترسی مردم به نظام بانکی حمایت می‌کنیم.

متن خبر

به گزارش سیتنا، دکتر علی صالح آبادی در آیین رونمایی از سامانه های تسهیلات قرض الحسنه فرزند و پل (پرداخت لحظه ای) در هفته دولت، گفت: با توجه به ابلاغ پرداخت تسهیلات فرزندآوری در قانون و حجم بالای تقاضا ها برای آن بانک مرکزی طراحی سامانه ای برای ثبت نام و معرفی متقاضیان به شعب بانک ها را در دستور کار قرار داد تا پرداخت این تسهیلات با سرعت و سهولت بیشتری انجام شود.

وی افزود: فرآیند پرداخت تسهیلات فرزند مشخص است و بانک‌ها مکلف هستند حداکثر ظرف ده روز پس از تکمیل مدارک نسبت به واریز وجه اقدام کنند.

صالح آبادی در خصوص وثایق لازم بری این تسهیلات نیز گفت: طبق قانون این تسهیلات باید با یک ضامن یا یک سفته پرداخت شود. همچنین بانکها بر اساس دستورالعملی که در بسته تسهیلات خرد ابلاغ شده است اگر مشتری دارای رتبه اعتباری مناسب باشد موظف به تسهیل وثایق هستند.

وی تاکید کرد: همچنین مردم می توانند شکایات خود در این خصوص را بانک مرکزی اعلام کنند.

رئیس کل بانک مرکزی همچنین راه اندازی سامانه پل را در راستای سهولت دسترسی مردم به نظام بانکی دانست و گفت: هر سامانه و اقدامی که موجب تسهیل دسترسی مردم به نظام بانکی و شمولیت مالی شود مورد حمایت بانک مرکزی خواهد بود.

وی ادامه داد: اقدامات در این زمینه به این سامانه ها محدود نخواهد بود و بانک مرکزی تلاش می کند خدمات بانکی غیر حضوری توسعه یابد تا ضرورت مراجعه مردم به شعب فیزیکی بانکها کاهش پیدا کند.

صالح آبادی افزود: در همین راستا زیرساخت های لازم شامل امضای الکترونیک، سفته الکترونیک، احراز هویت غیر حضوری برای افتتاح حساب و دریافت خدمات و نیز اعتبار سنجی غیر حضوری توسط بانک مرکزی ایجاد شده و انتظار ما از بانک ها این است که به سرعت به این خدمات مجهز شده و امکانات لازم را در این باره فراهم کنند.

پرداخت تسهیلات فرزند مشخص است و بانک‌ها مکلف هستند حداکثر ظرف ده روز پس از تکمیل مدارک نسبت به واریز وجه اقدام کنند.

وی با بیان اینکه توسعه خدمات غیر حضوری بانکی موجب کاهش هزینه های عملیاتی و ناترازی بانکها می شود گفت: انشالله بتوانیم سامانه های دیگری هم راه اندازی کنیم تا دسترسی مردم به نظام بانکی بیشتر شود و خود را موظف می دانیم که از هر امکانی که موجب تسهیل دسترسی مردم به بانکها شود حمایت کنیم.رئیس کل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: بانک‌ها جزو دستگاه هایی هستند که بیشترین مراجعات و خدمات مردمی را دارند و هرچه دسترسی به این خدمات تسهیل شود رضایتمندی بیشتری را برای مشتریان ایجاد خواهد کرد.

سهولت و امنیت بیشتر دستاورد سامانه پل (پرداخت لحظه ای)

مهران محرمیان معاون فناوری نوین بانک مرکزی در این مراسم در خصوص سامانه پل (پرداخت لحظه ای) گفت: سهولت و امنیت بیشتر از جمله مزایای اصلی این سامانه به حساب می آید و برخی از مشکلات احتمالی در انتقال وجه کارت به کارت با استفاده از این سامانه رفع شده است.

مهران محرمیان

وی کارمزد پایین‌تر نسبت به سرویس کارت به کارت و کارکرد هفت در 24 و بدون وقفه در تمام ایام سال را از دیگر مزایای سامانه پل برشمرد و گفت: سامانه پل و تابا که طی چند روز آینده رونمایی خواهد شد تکمیل کننده حلقه نظام های پرداخت در کشور هستند.

محرمیان افزود: این سامانه به‌عنوان یکی از سامانه‌های ملی پرداخت، بستر مناسبی را برای انتقال آنی الکترونیکی وجوه خرد بین بانک‌های کشور بر اساس شماره حساب (شبا) در هر ساعتی از شبانه‌روز فراهم می‌آورد.

معاون فناوری های نوین بانک مرکزی تاکید کرد: مشتریان شبکه بانکی از طریق این سامانه می‌توانند مبالغ خرد را از یک شماره شبا به شماره شبای دیگر به صورت آنی منتقل کنند و سقف انتقال وجه با استفاده از این روش در اینترنت‌بانک و موبایل‌بانک ۱۰۰ میلیون ریال و در داخل شعب ۱۵۰ میلیون ریال است.

محرمیان با بیان اینکه هدف اصلی راه‌اندازی این سامانه ایجاد بستری نوین و ایمن برای انتقال وجه آنی بین مشتریان بر مبنای شماره شبا است. گفت: در حال حاضر ۲۷ بانک به این سامانه متصل هستند و مجموعا ۴۴ درصد درگاه های بانکی این خدمت را ارائه می دهند که به زودی شاهد افزایش این تعداد خواهیم بود.

تاکنون 285 هزار فقره تسهیلات فرزند پرداخت شده است

مهدی صحابی معاون اداره اعتبارات بانک مرکزی در این مراسم در خصوص سامانه تسهیلات قرض الحسنه فرزند گفت: این سامانه به منظور تسهیل ثبت نام متقاضیان، بررسی لحظه ای عملکرد بانکها و جلوگیری از انحراف پرداخت این تسهیلات طراحی شده است.

مهدی صحابی

صحابی خاطرنشان کرد: این سامانه به سرعت پس از ابلاغ قانون بودجه سال جاری  به صورت آزمایشی در بانک مرکزی راه اندازی شد و تاکنون ۲۸۵ هزار فقره تسهیلات فرزندآوری به مبلغ 11.4 هزار میلیارد تومان پرداخت شده است که بخش زیادی از آن به فرزندان دوم تعلق دارد.

وی افزود: با توجه به اینکه بانک ها طبق قانون مکلف به پرداخت این تسهیلات به موالید از ابتدای سال 1400 هستند و در سال گذشته یک میلیون و صد هزار نفر موالید داشتیم، تعداد تقاضا ها در این سامانه در ماه های ابتدایی بسیار زیاد بود و با این وجود بانک ها علیرغم محدودیت منابع نسبت به پرداخت تسهیلات اقدام کرده اند و در حال حاضر پرداخت این تسهیلات سرعت گرفته است.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.