کدخبر :267693 پرینت
18 فروردین 1401 - 11:50

ستاری: مدلی نوآورانه برای توسعه دانش‌بنیان در دانشگاه‌ها شکل گرفته است

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری گفت: تمام مراکزی که در ناحیه نوآوری شریف فعال است، با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی توسعه پیدا کرده است و همین الگو را می‌توان یک مدل جدید توسعه شهری به حساب آورد که یک مدل برای توسعه دانش‌بنیان دانشگاه‌ها است که قابلیت تکثیر در سایر دانشگاه‌های کشور را دارد.

متن خبر

به گزارش سیتنا، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری به همراه محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، ضمن بازدید از محصولات فناورانه ناحیه نوآوری شریف، از چند شرکت دانش بنیان بازدید کردند.

در این بازدید، از 20 شرکت ناحیه نوآوری شریف، برج بنتک، باشگاه کسب‌وکار دانش‌بنیان (باکس)، کارخانه نوآوری بایوتکس و کارخانه نوآوری آزادی به عمل آمد.

در جریان این بازدید، ضمن معرفی شرکت‌های مستقر در این ناحیه نوآوری، شکل فعالیت، میزان درآمدزایی و اشتغال‌آفرینی شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق مستقر و زمینه حمایت وزارت علوم در بحث‌های زیرساختی، تسهیل‌گری، پشتیبانی‌ و رفع موانع شرکت‌های فعال این حوزه مطرح شد.

یک مدل جدید توسعه شهری

سورنا ستاری در این بازدید، با بیان اینکه در طول این سال‌ها، بازدیدهای متعددی از ناحیه نوآوری شریف داشته، گفت: ناحیه نوآوری شریف، یک مدل جدید از توسعه است که نشان می‌دهد دانشگاه می‌تواند سرمنشا تغییراتی در جامعه باشد و یک مدل جدید توسعه شهری است.

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری با اعلام اینکه اساتید زیادی از دانشگاه‌های مختلف کشور، مشغول فعالیت در ناحیه نوآوری شریف هستند، افزود: تمام شرکت‌ها و مراکز نوآوری این ناحیه، با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی توسعه پیدا کرده است.

مدلی برای توسعه دانش‌بنیان دانشگاه‌ها

رییس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه تمام آزمایشگاه‌ها و مراکزی که در این ناحیه فعال است، با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی توسعه پیدا کرده است، گفت: همین الگو را می‌توان یک مدل جدید توسعه شهری به حساب آورد که یک مدل برای توسعه دانش‌بنیان دانشگاه‌ها است که قابلیت تکثیر در سایر دانشگاه‌های کشور را دارد.

ستاری با اعلام اینکه این ابتکار تنها در انحصار دانشگاه صنعتی شریف نیست و سایر دانشگاه‌ها نیز در این عرصه فعال هستند، افزود: ما حتی در دانشگاه‌های شهرستان هم این فعالیت‌ها را داریم و امیدوار هستیم که با حمایت‌های آقای زلفی‌گل که نشان داده‌اند حامی این جریان‌ها هستند، در آینده، اتفاق‌های بهتری در این حوزه رخ دهد.

محمدعلی زلفی‌گل

هویت تهران بر اساس فناوری تعریف می‌شود

محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه یکی از برنامه‌های آقای زاکانی به عنوان شهردار تهران، این است که تلاش کنیم در این دوره، هویت شهر تهران را بر اساس فناوری و نوآوری تعریف کنیم، گفت: این اقدامی که دانشگاه صنعتی شریف انجام داده و ناحیه نوآوری که آمده و در بطن جامعه و در منطقه‌ای که شهروندان زندگی می‌کنند، فعالیت را شروع کرده، به این معنا است که نوع نگاه جدیدی به شهرسازی و مدیریت شهری شده است.

مجوزهای لازم برای پارک‌های فناوری اطراف دانشگاه‌ها صادر می‌کنیم

وزیر علوم با بیان اینکه فناوری و نوآوری باید بخشی از بدنه شهری تمام شهرها به‌ویژه کلان‌شهر تهران باشد، افزود: ما در وزارت علوم تلاش می‌کنیم که در این زمینه، مجوزهای لازم را به دانشگاه‌ها برای ایجاد پهنه‌ها و پارک‌های علم و فناوری صادر کنیم. خوشبختانه با از سرگیری آموزش حضوری، آن چشمه زاینده‌ای که باید برای ایده‌ها وجود می‌داشت، دوباره شکل گرفته است.

زلفی‌گل اظهار امیدواری کرد که از این بعد، شتابدهنده‌هایی که در کارخانه نوآوری شریف وجود دارند، می‌توانند فعال‌تر باشند و خروجی آنها به شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق تبدیل شود که بیایند و در مناطق اطراف دانشگاه‌ها مستقر شده و زندگی عادی مردم در کنار شرکت‌های دانشگاهی و دانش‌بنیان شکل بگیرد و به مرور این فرهنگ، در جامعه ما تسری پیدا کند تا تولید و حرکت‌های دانش‌بنیان، خود را در امور مختلف زندگی مردم نشان دهد.

ناحیه نوآوری شریف به مساحت ۲۵۰ هکتار در خیابان آزادی واقع شده است و هم‌اکنون بیش از ۶۰۰ شـرکت با سرمایه‌گذاری خصوصی در آن مستقر هستند.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.