ماجرای درز اطلاعات سایتهای اینترنتی
اخباری در برخی سایتهای اینترنتی منتشر شده که از درز اطلاعات هزاران سایت و وبلاگ ثبت شده در سایت ستاد ساماندهی پایگاههای اینترنتی خبر میدهد. بر اساس این اخبار گفته میشود یکی از کارمندان مرکز توسعهی فنآوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال موجب درز اطلاعات محرمانه سایتها و وبلاگها شده است.
به گزارش سیتنا، در این زمینه صحبتها به راهاندازی جمعی با نام مجمع فعالان فنآوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال کشیده شد و از عدم صلاحیت این مجمع و غیرمجاز بودن فعالیت آن صحبت به میان آمد. حتی عدهای اینگونه مطرح کردهاند که فعالان این مجمع که برخی از آنها پیشتر در مرکز توسعهی فنآوری اطلاعات و رسانهها فعالیت داشتند، موجب درز این اطلاعات شدهاند.
به گزراش ایسنا، به منظور انتظام امور و فعالیتهای اطلاعرسانی و توسعه خدمات دسترسی به اینترنت در کشور و با هدف ساماندهی (ثبت، حمایت و نظارت) فعالیت پایگاههای اطلاعرسانی اینترنتی ایرانی در کشور و با مدنظر قرارد ادن حق دسترسی آزاد و سالم مردم به اطلاعات و دانش، حمایت از پایگاههای اطلاعرسانی قانونی و رعایت حقوق اجتماعی و صیانت از ارزشهای اسلامی، ملی، فرهنگی و اجتماعی کشور و همچنین تصویب نامه هیأت وزیران مبنی بر آیین نامه ساماندهی فعالیت پایگاههای اطلاع رسانی و سایت های ایرانی اعم از وب سایت ها و وبلاگ ها این طرح از دی ماه سال 1385 به اجرا درآمد.
کلیه دارندگان وب سایت ها و وبلاگ ها میتوانستند نسبت به ثبت پایگاه اینترنتی خود در سایت ساماندهی اقدام کنند. پس از ثبت وب سایت ها و وبلاگ ها نامه الکترونیکی از طرف ستاد ساماندهی وب سایتهای ایرانی مبنی بر دریافت اطلاعات به آدرس الکترونیکی وب سایت مذکور ارسال میشد.
نکتهای که ممکن است باعث ابهام شود این است که مگر در این سایتها و وبلاگها که تمام اخبار و مطالب خود را در فضای مجازی منتشر کردهاند، چه سرمگویی وجود داشته است و یا حتی صاحبان این سایتها چه اطلاعات محرمانهای داشتهاند که اکنون انتشار آنها بخواهد تا این اندازه حساسیت برانگیز باشد؟
محمدصادق افراسیابی - معاون مرکز توسعه فنآوری اطلاعات و رسانهها دیجیتال ارشاد - در گفتوگو با خبرنگار ایسنا توضیح بیشتر در این زمینه را به جلسهای که قرار است با حضور مدیر عامل مرکز توسعه برگزار شود، موکول کرد.
اما محمد جعفر محمدزاده - معاون امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی - در گفتوگو با خبرنگار رسانه ایسنا درباره درز اطلاعات سایتها و وبلاگها از پایگاه ساماندهی گفت: سرور این پایگاه دست مرکز توسعه فنآوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال است و کل سایتها و وبلاگهایی که ساماندهی شدند، در این سایت ثبت میشوند و ما هم به نوعی کاربر آن هستیم و از آن بهرهبرداری میکنیم.
او با تاکید مجدد بر اینکه سرور اصلی دست مرکز توسعه فنآوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال است و اطلاعات مهمی لو نرفته خاطر نشان کرد: اما امسال طرح ما برای رسانههایی است که کار ارتباط جمعی میکنند، مثل پایگاههای اطلاعرسانی و خبرگزاریها.
وی گفت: دوستان ما دراین باره تدبیر میکنند و آنقدر نباید این مساله مشکلدار باشد، برای مجموعهای که به معاونت مربوط تلاش میکنیم، زیرا وبلاگها و فروشگاههای اینترنتی هم در این سایت ثبت شدهاند اما آنچه ما متولی آن هستیم، خبرگزاریها، روزنامههای الکترونیکی و پایگاههای اطلاعرسانی هستند که تا پایان سال جمعآوری و ساماندهی این اطلاعات نیز انجام میشود.
بنا بر اعلام ثبت وب سایتها گامی بود در جهت ساماندهی وب سایتها تا با حمایتهای در نظر گرفته شده و نظارت بر آنها خدمات شایانی در عرصه اطلاعرسانی آنها ایفا گردد اما پس از انتشار خبر درز اطلاعات این سوال ایجاد شده که این اطلاعات چیست؟
بر اساس اطلاعات موجود کلیه سایتها اعم از خبری، اطلاع رسانی ، علمی ، آموزشی و ... که دارای دامنه منحصر به فرد (Domain) هستند، ملزم به تکمیل فرم ثبت نام در طرح ساماندهی سایتهای ایرانی بودند.
همچنین ثبت وبلاگهای بدون دامنه اختصاصی (به عنوان مثال test.samandehi.com ) اجباری نبوده و در صورت تمایل به ثبت وب لاگ ، از اطلاعات جمع آوری شده در طرح های حمایت از پایگاه های اینترنتی استفاده خواهد شد.
در بخش مربوطه به راهنمای ثبت نام مسوول سایت شما باید اطلاعات مربوط به مدیر مسوول سایت را تکمیل کنید که شامل موارد زیر است:
1- نام : (نام مدیر مسئول سایت )
2- نام خانوادگی : (نام خانوادگی مدیر مسئول سایت )
3- شماره شناسنامه : (شماره شناسنامه مسئول سایت)
4- تاریخ تولد : (تاریخ تولد مسئول سایت)
5- شماره ملی : (شماره ملی مسئول سایت)
6- ملیت : (ملیت مسئول سایت)
7- جنسیت : (جنسیت مسئول سایت)
8- آدرس : ( آدرس محل سکونت یا محل کار مدیر مسوول سایت که در صورت لزوم از طریق این آدرس قادر به دریافت نامه های ارسالی باشد. لطفا حتما شهر و استان را نیز در آدرس خود انتخاب کنید.)
9- تلفن همراه : (از این شماره جهت تماس های ضروری با مسئول سایت استفاده خواهد شد.)
10- تلفن : ( تلفن ثابت مدیر مسوول سایت که در صورت لزوم از این طریق با مدیر مسوول سایت تماس گرفته می شود. لطفا حتما کد شهرستان را نیز درج کنید)
در صفحه بعدی باید مشخصات کاربری مورد نظر خود را برای عضویت در سایت ساماندهی وارد کنید که شامل:
1- نام کاربری (نام کاربری دلخواه برای ورود به سایت ساماندهی. در صورتی که این نام قبلا استفاده شده باشد بلافاصله نمایش داده خواهد شد. )
2- کلمه عبور : (کلمه عبور مورد نظر)
3- کلمه عبور مجدد : (تکرار کلمه عبور مورد نظر)
4- آدرس پست الکترونیکی : ( در این قسمت آدرس پست الکترونیکی خود را که بطور مرتب کنترل می کنید بنویسید. در صورتی که این آدرس قبلا استفاده شده باشد بلافاصله نمایش داده خواهد شد. )
با پایان این مرحله شما یکی از کاربران سایت ستاد ساماندهی وب سایت ها خواهید بود. در این زمان فرم ثبت نام وب سایت به شما نمایش داده خواهد شد تا بتوانید اولین وب سایت را به نام خود ثبت نمایید. پس از این هر زمان که بخواهید می توانید با ورود به سایت ستاد ساماندهی، وب سایت های دیگری را به نام خود ثبت نمایید.
به گزارش ایسنا، در فرم ثبت مشخصات سایت نیز باید اطلاعات زیر را وارد کنید:
1- نام وب سایت: (عنوان دلخواه برای ثبت وب سایت)
2- آدرس وب سایت : (بهتر است آدرس سایت خود را به صورت کامل مانند http://www.samandehi.ir وارد نمایید.)
3- نوع پایگاه اینترنتی : در این قسمت باید نوع پایگاه اینترنتی خود را مشخص نمایید، گزینه های قابل انتخاب به شرح ذیل می باشند : وب سایت : (چنانچه پایگاه اینترنتی شما دارای دامنه (domain ) مستقل و منحصر به فرد مانند www.samandehi.com یا www.samandehi.ir است ، این گزینه را انتخاب کنید.)
وبلاگ دارای دامنه اختصاصی: (چنانچه پایگاه اینترنتی شما از نوع وب لاگ می باشد و دارای دامنه (domain) اختصاصی و منحصر به فرد مانند www.samandehi.com است، این گزینه را انتخاب کنید.
وبلاگ : چنانچه پایگاه اینترنتی شما به صورت وبلاگ بوده و شما این پایگاه را با استفاده از خدمات سرویس دهندگان وبلاگ راهاندازی کردهاید و آدرس وبلاگ شما شبیه test.samandehi.com است ، این گزینه را انتخاب کنید.
توجه : ثبت وبلاگهای بدون دامنه اختصاصی، اجباری نیست. در صورت تمایل به ثبت وبلاگ ، از اطلاعات جمع آوری شده در طرح های حمایت از پایگاه های اینترنتی استفاده خواهد شد.
راهنمای ویرایش مشخصات سایت شامل: 1- عنوان وب سایت، 2- نوع پایگاه اینترنتی : ( چنانچه پایگاه اینترنتی شما مربوط به سازمانی دولتی می باشد گزینه "دولتی" را انتخاب کنید، اگر سایت مربوط به یک شرکت خصوصی می باشد گزینه "شرکتی" و اگر سایت شخصی می باشد گزینه "شخصی" را انتخاب کنید.؛ 3- هدف از ایجاد وب سایت: ( لطفا در این قسمت انگیزه خود را از راه اندازی این سایت به طور اختصار بیان کنید.)4- زبان برنامه نویسی سایت : (لطفا از بین گزینه های موجود در این قسمت تکنولوژی های به کار رفته در سایت خود را انتخاب کنیند.) 5- نوع بانک اطلاعاتی: ( چنانچه سایت شما دارای بانک اطلاعاتی می باشد نوع آن را مشخص کنید.)
6- سال ایجاد وب سایت، 7- تعداد تقریبی بازدید روزانه از سایت، 8- نام سایت میزبان،9- کشور میزبان سایت، 10- زبان سایت، 11- کاربری پایگاه اینترنتی، 12- نوع محتوای سایت، 13- مخاطبین به لحاظ رده بندی سنی و 14- مخاطبین به لحاظ تخصص: در این قسمت باید مخاطبین پایگاه اینترنتی خود را از نظر تخصص مشخص کنید.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید