هندوانه یا خربزه: کدام را بخوریم؟
خربزه شکم سیر کن است؛ مقدار بیشتری فیبر غذایی دارد، که برای عملکرد پایدار روده مهم است.
به گزارش ایران پژواک، اولگا کوبورلاوا، متخصص تغذیه در روسیه در مقاله ای به تفاوت بین خربزه و هندوانه و فوایت ان پرداخت؛ کدام یک از غذاهای محبوب تابستانی دارای کالری بیشتری است و کدام حاوی ویتامینهای بیشتر است که برای سلامتی ارزش بیشتری دارد.
وی گفت: "خربزه حاوی 35 کیلو کالری در هر 100 گرم است، در حالی که مقدار کالری هندوانه فقط 25 است. خربزه شکم سیر کن است؛ مقدار بیشتری فیبر غذایی دارد، که برای عملکرد پایدار روده مهم است. به ویژه فیبر بدن را تمیز می کند و کلسترول را تثبیت می کند. هر گرم خربزه، حدود 0.9 گرم فیبر غذایی است، در حالی که در هندوانه - حدود 0.4 گرم (برای یک بزرگسال، میزان فیبر در روز 25-35 گرم است) می باشد.
به گفته این متخصص، خربزه حاوی ویتامین C بیشتری نسبت به هندوانه است. صد گرم خربزه حاوی حدود 36 میلی گرم ویتامین C است، در حالی که هندوانه حاوی حدود هشت میلی گرم است. این بدان معنی است که شما برای تأمین نیاز روزانه اسید اسکوربیک، که برای بزرگسالان 70-100 میلی گرم است، فقط 200 گرم خربزه بخورید برای بدن کافی است. ویتامین C نه تنها برای ایمنی مهم است و اثر مفیدی روی پوست دارد.
این متخصص تغذیه در ادامه افزود: "هندوانه حاوی لیکوپن است، ماده ای که هنداوانه را رنگ قرمز می نماید. این یک آنتی اکسیدان است که خطر تصلب شرایین و بیماری های قلبی را کاهش می دهد. مطالعات نشان می دهد استفاده از لیکوپن می تواند افسردگی، اضطراب و حتی کاهش درد مفاصل را کاهش دهد".
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید