رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران: دیتا باید به اطلاعات و پس از آن به دانش تبدیل شود
رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران، گفت: آمار زمانی برای ما ارزشمند میشود که امکان تولید دانش را فراهم کند چرا که دانش میتواند بستری را برای مقایسه فراهم کند، این که بتوانیم داده با دادههای کشورهای دیگر یا در زمانهای متفاوت، مقایسه کنیم.
به گزارش سیتنا، امیر ناظمی در مراسم تبادل قرارداد بین سازمان فناوری اطلاعات ایران و مرکز آمار ایران با موضوع طرح «آمارگیری برخورداری خانوار و استفاده افراد از فاوا» گفت: امروزه در حوزه فناوری، دیتا باید به اطلاعات و پس از آن به دانش تبدیل شود تا کارایی داشته باشد.
ناظمی با بیان اینکه کشورهای دنیا از طریق اتحادیههای جهانی و سازمانهای زیر مجموعه ملل متحد به آمار مشترک بین خودشان دست پیدا کنند تا بتوانند آن را برای عموم منتشر کنند، افزود: اتحادیه جهانی مخابرات (ITU) یکی از نهادهای تخصصی در حیطه فناوری اطلاعات است که شاخصهایی برای میزان آمادگی کشورها برای توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات را به شکل دورهای منتشر میکند. در سال 2019 تازهترین شاخصها از سوی این اتحادیه اعلام شد.
وی افزود: این شاخصها دو محور اصلی دارد. یکی از آنها تعاریف جدید در حوزه فناوری اطلاعات است. تعریف پهنای باند مناسب و کاربر اینترنت در سالهای گذشته با تغییر زیادی رو به رو شده و برای آمارگیری در حوزه فناوری باید از آن تعاریف که با برگزاری سلسله جلسات متعدد با حضور کشورهای جهان به دست آمده، استفاده کرد.
معاون وزیر ارتباطات تصریح کرد: محور بعدی مطرح شده در شاخصهای جدید این است که کدام آمارها باید صورت سرشماری انسانی انجام شود و کدامیک با استفاده از دیتا قابل محاسبه است. افرادی که به پهن باند دسترسی دارند را میتوان با کمک بانک داده مقایسه کرد اما این کار چالشهایی دارد و در برخی موارد دوباره شماری اتفاق میافتد. برای مثال 1 نفر با چند سیمکارت که به نام افراد دیگر است به اینترنت دسترسی دارد. در واقعیت با یک کاربر فضای مجازی رو به رو هستیم در حالی که بانک دیتا آمار افرادی که سیمکارت به نام آنهاست را نشان میدهد.به همین دلیل بسیاری اوقات آمار بیشتر از تعداد جمعیت کشورها است.
ناظمی در همین راستا تاکید کرد: اکنون میزان دسترسی به پهنباند از نظر جمعیتی و از طریق تلفن همراه، 84 میلیون نفر است چیزی حدود 100درصد جمعیت کشور اما این آمار به همان علت که ممکن است یک فرد چند سیمکارت داشته باشد، آمار درستی نیست. در برخی موارد اینچنینی برای آمارگیری باید به مراجعه انسانی استناد کنیم.
معاون وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: درباره طرحی که با همکاری مرکز آمار قرار است انجام شود، افزود: آمارگیری برخورداری خانوار و استفاده افراد از فاوا از امروز آغاز میشود. در این طرح 20 هزار خانوار در کل کشور مورد آمارگیری قرار میگیرند. جامعه آماری طوری انتخاب شده تا دادههای ارائه شده از سوی آنها قابلیت تعمیم به کل کشور را داشته باشد و به پژوهشگران برای دریافت تصویر بهتری از وضعیت جامعه کمک کند. نتایج این طرح که از امروز کار خود را آغاز کرده، تا 25 اسفندماه اعلام خواهد شد.
ناظمی افزود: علاوه بر شهروندان و پژوهشگران، افرادی که به تازگی قصد دارند کسبوکار خود را راهاندازی کنند، میتوانند از این دادهها به عنوان دادههای ورودی بهره بگیرند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید