اینترنت ماهوارهای استارلینک با سرعت ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه، یک ماه دیگر در دسترس مردم دنیا
شبکه ماهوارهای استارلینک ایلان ماسک در آستانهی پخش اینترنت پرسرعت در همه جای دنیا بهجز مناطق قطبی است و ایلان ماسک وعده داد که استارلینک تا یک ماه و اندی دیگر در اختیار نقاط مختلف جهان قرار بگیرد.
به گزارش سیتنا به نقل از دویچه وله، ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت اسپیس ایکس در کنگره جهانی موبایل ۲۰۲۱ در بارسلون گفت انتظار میرود که پوشش جهانی و پایدار برای سرویس اینترنت پرسرعت ماهوارهای این شرکت حدود یک ماه و اندی دیگر میسر شود.
او در ادامه اعلام زمانبندی عرضه اینترنت جهانی استارلینک گفت که هماکنون ۶۹۰۰۰ کاربر از استارلینک به عنوان آزمایشی استفاده میکنند. ماسک امیدوار است که شمار کاربران سال آینده به تقریبا نیم میلیون نفر برسد. او معتقد است که پتانسیل زیادی در این حوزه وجود دارد: شرکت اسپیس اکس انتظار دارد که با گسترش مداوم شبکهی ماهوارهای در ماه اوت سال جاری بخش اعظم جهان را با اینترنت ماهوارهای تأمین کند.
پوششی از قطب تا قطب، البته با مجوز
ماسک میگوید به زودی ارتباطات جهانی در همه جا جز قطبهای کره زمین برقرار خواهد بود. برای رسیدن به این هدف به تا کنون اسپیس ایکس بیش از ۱۵۰۰ ماهواره مستقر کرده و در بیش از ۱۰ کشور فعال است که البته برای دیگر کشورها، پس از راهاندازی، به دریافت مجوز فعالیت در آن کشورها نیازمند است.
ایلان ماسک یکی از ثروتمندترین افراد جهان و یکی از چهرههای تأثیرگذار در عرصه فناوری است. او بنیانگذار شرکتهایی همچون تسلا موتورز و اسپیس ایکس است و هماکنون مدیرعامل و مدیرفنی اسپیس اکس است. اسپیس اکس ( شرکت فناوریهای اکتشاف فضایی) در سال ۲۰۰۲ در کالیفرنیا پایهگذاری شد.
استارلینک جبرانی برای کمبودهای 5G
او در کنگره جهانی موبایل موبایل ۲۰۲۱ تأکید کرد که نباید استارلینک را به عنوان رقیبی برای خدمات مشابه موجود دانست. ماسک تأکید کرد، استارلینک را به عنوان سرویسی در نظربگیرید که میتواند تأمین نیاز مشتری در مناطقی دورافتاده را به عهده بگیرد و کمبودهای ۵ جی و فیبر نوری را در این نقاط پوشش دهد.
با تأخیری برابر با ۲۰ میلیثانیه، استارلینک به آن چیزی نزدیک است که نسل پنجم شبکه تلفن همراه 5G ارائه میکند. تأخیر یا نهفتگی به بازهی زمانی بین محرک و پاسخ گفته میشود.
۵ تا ۱۰ میلیارد سرمایهگذاری اولیه برای رسیدن به سودآوری
ماسک هزینه لازم برای گسترش سیستم استارلینک را در مجموع تقریبا ۲۰ تا ۳۰ میلیارد دلار برآورد میکند.
به گفته این کارآفرین برای رساندن استارلینک به مرحله سودآوری در ابتدا نیاز به سرمایهگذاری ۵ تا ۱۰ میلیارد دلاری است. ماسک میگوید، سود به دست آمده باید برای تکمیل ساخت استارشیپ (پرتابگر فوقسنگین) صرف شود.
فضاپیمای اسپیس ایکس استارشیپ و پرتابگر فوق سنگین که در مجموع استارشیپ خوانده میشود یک سامانه حمل انسان و محموله به مدار زمین، ماه، مریخ و حتی فراتر از آن است.
۹۹ دلار در ماه برای حداکثر سرعت ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه
استارلینک هم اکنون به کاربران سرعت دانلود تا حداکثر ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه و سرعت بارگذاری تا حداکثر ۲۰ مگابیت در ثانیه ارائه میدهد.
خدمات استارلینک برای نخستین مشتریان ۹۹ دلار در ماه است (بعلاوه هزینهای که یکبار برای تهیه دیش به بهای ۴۹۹ دلار میخرند). به گفتهی ماسک خود اسپیس ایکس برای این دیشها ۱۰۰۰ دلار هزینه کرده است. اسپیس اکس میخواهد به مرور زمان بهای آن را برای مشتری چندین برابر کاهش دهد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید