بیل گیتس: انرژی خورشیدی و باد برای تأمین نیازهای انرژی کافی نیستند؛ استفاده از انرژی هستهای ضروری است
بنیانگذار مایکروسافت با هشدار در مورد فاجعه آب و هوایی معتقد است که انرژیهای تجدیدپذیر خورشیدی و باد برای تأمین نیازها کافی نیستند و برای استفاده از انرژی هستهای گریزی نیست.
به گزارش سیتنا به نقل از دویچه وله، بیل گیتس در نظر دارد طی پنج سال آینده دو میلیارد دلار در استارتاپها و پروژههای گوناگون برای مقابله با تغییرات آب و هوایی سرمایهگذاری کند. بنیانگذار مایکروسافت در گفتوگویی با روزنامه آلمانیزبان"هندلزبلات" بر لزوم سرمایهگذاری در نوآوریها برای مقابله با "فاجعه آب و هوایی" تأکید کرده است.
بیل گیتس میگوید: این مبارزه غیرممکن نیست اما مسلما بسیار دشوار است. او در این مصاحبه خواستار افزایش پنج برابری سرمایهگذاریهای تحقیقاتی دولتی در سراسر جهان در انرژیهای پاک و سایر نوآوریهای مربوط به اقلیم طی دهه آینده شده است؛ سرمایهگذاریای که به گفته او برای رسیدن به هدف مدنظر، سالانه باید دستکم بالغ بر ۱۱۰ میلیارد دلار باشد.
گیتس در مصاحبه دیگری با آوردن یک مثال در مورد پیامدهای تغییرات آب و هوایی هشدار داده بود: "زمانی میرسد که دیگر قادر به کشت غلات هم نخواهیم بود."
اعتقاد گیتس به لزوم استفاده از انرژی هستهای
گیتس در تازهترین کتاب خود "چگونه از فاجعه آب و هوایی جلوگیری کنیم" در راستای جلوگیری از خسارات گسترده زیستمحیطی و اقتصادی، خواستار کاهش انتشار دیاکسید کربن به صفر تا سال ۲۰۵۰ شده است. برای این منظور به اعتقاد او باید اقتصاد تولیدی و انتخاب منابع و مصرف آنها را با سرعتی که تاکنون در تاریخ سابقه نداشته است، تغییر داد.
در همین رابطه به اعتقاد او تدابیری مانند مالیات بر پخش و نشر کربن ، بر تجارت آلایندهها و همچنین تقویت و گسترش انرژیهای جایگزین مانند خورشیدی و باد ضروری است.
او همچنین تأکید میکند که انرژی خورشیدی و باد به دلیل نامطمئن بودن، برای تأمین نیازهای انرژی کافی نیستند.
به همین دلیل گیتس معتقد است که استفاده از انرژی هستهای ضروری است.
هیدروژن از نظر مؤسس مایکروسافت برای تأمین انرژی یکی دیگر از مواد کلیدی است. به گفته او با این انرژی سبز به دستآمده از فناوریهای تجدیدپذیر، میتوان از انتشار گسترده دی اکسید کربن در حین تولید فولاد و سیمان جلوگیری کرد.
او در مصاحبه اشاره میکند که از سرعت پیشرفت در حوزه خودروهای برقی ناراضی است؛ خودروهایی که به اعتقاد او به استثنای کشورهایی مثل سوئد در بقیه کشورها گسترش آنها به کندی پیش میرود. گیتس میگوید، حتی در سادهترین مقولهها در هر زمینه تنها چند درصد بیشتر پیشرفت نبوده است.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید