۱۰ کاربرد برتر هوش مصنوعی در حل کردن مشکلات جهانی
هوش مصنوعی، فناوری مهمی با کاربردهای فراوان است و میتواند ابزار ارزشمندی برای حل کردن مشکلات جهانی باشد.
به گزارش ایسنا و به نقل از فوربس، یکی از مزایای هوش مصنوعی این است که امکان دیدن مشکلات اجتماعی را از جنبه متفاوتی فراهم میکند. اگرچه نظراتی در مورد سوءاستفاده از هوش مصنوعی وجود دارد اما ما نباید نکات مثبت استفاده از هوش مصنوعی را نادیده بگیریم. مشکلات جهانی، پیچیده هستند و هوش مصنوعی میتواند ابزار ارزشمندی باشد که تلاش انسان را در ارائه راه حلهایی برای مشکلات آزاردهنده تقویت کند.
در این گزارش، به ۱۰ حوزه میپردازیم که هوش مصنوعی، کاربرد خوبی در آنها به نمایش میگذارد.
بررسی سرطان
هوش مصنوعی که مبتنی بر الگوهای یادگیری عمیق است، در حال حاضر در حوزه سلامت به کار میرود. قابلیتهای تصویربرداری هوش مصنوعی، به خصوص برای تشخیص و بررسی سرطانهای گوناگون از جمله سرطان پستان، امیدوارکننده هستند. همچنین هوش مصنوعی، برای پیشبینی گسترش بیماری در یک شبکه مراقبت سلامت کاربرد دارد.
گروهی از پزشکان "بیمارستان مانت ساینای"(Mount Sinai Hospital) آمریکا، الگوریتمهای هوش مصنوعی مبتنی بر یادگیری عمیق را برای پیشبینی گسترش بیماریهای ریه، راستروده و پروستات با ۹۷ درصد دقت مورد استفاده قرار دادهاند. پژوهشهای منتشر شده در مورد سرطان، آزمایشهای بالینی و تولید دارو، به ارائه دادههای بسیاری میانجامند که نشان میدهند هوش مصنوعی میتواند به بررسی، راهنمایی و تصمیمگیری در مورد مراقبتهای بهداشتی کمک کند.
نجات زنبورها
پروژهای موسوم به "پروژه جهانی زنبور"(The World Bee Project) که با تلاش پژوهشگران انگلیسی آغاز شده، یک پروژه اجتماعی است که هوش مصنوعی را برای نجات زنبورها به کار میگیرد. جمعیت زنبورهای جهان، رو به کاهش است و این میتواند خبر بدی برای سیاره ما و همین طور ذخیره غذای ما باشد.
پژوهشگران در این پروژه، با همکاری شرکت آمریکایی موسوم به "ابرشرکت اوراکل"(Oracle Corporation) تلاش میکنند تا با جمعآوری داده به وسیله حسگرها، میکروفنها و دوربینهایی که نزدیک کندوی زنبورها کار گذاشته شدهاند، نحوه نجات دادن این موجودات سودمند را یاد بگیرند.
دادههای به دست آمده، در فضای ابری بارگذاری میشوند و سپس با کمک هوش مصنوعی مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرند تا الگوها و روندهایی که به زنده ماندن زنبورها کمک میکنند، شناسایی شوند. نهایتا هوش مصنوعی کمک میکند تا انتشار دادهها در زمان واقعی و مقیاس جهانی، سادهتر باشد و نجات زنبورها نیز سادهتر انجام شود.
ابزاری برای افراد ناتوان
دیگر کاربرد خوب هوش مصنوعی، کمک کردن به افراد ناتوان برای غلبه بر مشکلات است. شرکت "هوآوی"(Huawei) در این راستا، از هوش مصنوعی و واقعیت افزوده برای ابداع یک اپلیکیشن رایگان تلفن همراه موسوم به "استوریساین"(StorySign) استفاده کرد که به کودکان ناشنوا کمک میکند تا با ترجمه متن به زبان اشاره، خواندن را بیاموزند.
این شرکت، ابزار مقرون به صرفهای موسوم به "ترک.آی" (Track.Ai) را نیز ابداع کرده است که استفاده از آن بسیار ساده است و میتواند اختلالات بصری را در کودکان شناسایی کند؛ در نتیجه میتوان درمان را پیش از این که اختلالات موجب نابینایی شوند، آغاز کرد.
اپلیکیشن "فیسینگ ایموشنز"(Facing Emotions)، دیگر اپلیکیشن شرکت هوآوی است که احساسات را به شکل صداهای کوتاه و ساده ارائه میدهد. این اپلیکیشن، احساسی را که در چهره دیگران میبیند، مورد ارزیابی قرار میدهد تا به کاربر در دیدن احساس مخاطب او کمک کند. این اپلیکیشن برای ارزیابی بینی، دهان، ابروها و چشمها، دوربین عقب تلفن همراه را به کار میگیرد و از هوش مصنوعی برای تحلیل احساسات چهره افراد مانند احساس خشم، ترس، انزجار، ناراحتی، شادی و شگفتی استفاده میکند.
تغییرات اقلیمی
ما میتوانیم با پشتیبانی هوش مصنوعی، پیشرفت بزرگی در حل کردن یکی از بزرگترین معضلات جهان داشته باشیم. تغییرات اقلیمی، یک معضل بسیار بزرگ به شمار میروند اما برخی از افراد پیشرو در حوزه هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی باور دارند که ممکن است فناوری بتواند بر این مشکلات غلبه کند.
یادگیری ماشینی میتواند انفورماتیک اقلیمی را بهبود ببخشد. الگوریتمهای یادگیری ماشینی، حدود ۳۰ مدل آب و هوا را شامل میشوند که "هیئت بیندولتی تغییر اقلیم"(IPCC) از آنها استفاده میکند. هوش مصنوعی میتواند به آموزش و پیشبینی پیامدهای تغییرات اقلیمی در نواحی گوناگون بپردازد.
پژوهشگران "موسسه الگوریتمهای یادگیری مونترآل"(MILA)، از شبکههای عصبی برای شبیهسازی آسیبهای ناشی از طوفانهای شدید و بالا رفتن سطح دریا استفاده میکنند.
محافظت از حیات وحش
یکی دیگر از کاربردهای خوب هوش مصنوعی برای سیاره زمین، حمایت از تلاشهای مربوط به محافظت از حیات وحش است. هوش مصنوعی میتواند امکان محافظت و تجزیه و تحلیل دادهها را با کمترین هزینه فراهم کند.
گروهی از پژوهشگران "دانشگاه هاوایی در مانوا"(U.H)، پروژهای را برای محافظت از حیات وحش آغاز کردهاند و در آن، هوش مصنوعی را برای تجزیه و تحلیل ۶۰۰ ساعت داده صوتی به کار گرفتهاند تا شمار برخوردهای میان پرندگان و خط انتقال هوایی را تشخیص دهند.
پژوهشگران مرکز هوش مصنوعی "دانشگاه کالیفرنیای جنوبی"(USC)، طی پروژهای از نوعی پهپاد برای شناسایی شکارچیان غیرقانونی و تعیین موقعیت حیوانات استفاده کردند. دادههای جمعآوری شده با پهپاد، با کمک ابزار مبتنی بر یادگیری ماشینی تجزیه و تحلیل میشوند تا به پیشبینی فعالیت شکارچیان غیرقانونی و حیوانات کمک کنند.
سازمان "وایلد می"(Wild Me) و شرکت "مایکروسافت"(Microsoft) نیز برای تشخیص و ردیابی خودکار حیواناتی مانند کوسهنهنگها، از هوش مصنوعی استفاده میکنند. آنها با کمک هوش مصنوعی، به تحلیل تصاویری میپردازند که مردم در اینترنت آپلود کردهاند.
مقابله با گرسنگی جهانی
یکی از بادوامترین ابزار برای مبارزه با بحران گرسنگی در جهان، هوش مصنوعی است. هوش مصنوعی میتواند با ارزیابی میلیونها داده، به داشتن محصول بدون نقص و تقویت دانهها کمک کند، خروجی را به حداکثر برساند و مصرف علفکشها را نیز به دقت تحت کنترل قرار دهد.
پژوهشگران همچنین از هوش مصنوعی برای شناسایی مناطقی استفاده میکنند که به خاطر آسیب دیدن محصولات کشاورزی، افزایش هزینه مواد غذایی و خشکسالی، بیشتر در معرض خطر کمبود غذا قرار دارند.
کاهش نابرابری و فقر
اگرچه یکی از نقدهایی که همیشه به هوش مصنوعی وارد میشود، تبعیضی است که به واسطه آموزشهای انسان به آن انتقال یافته است اما هوش مصنوعی در واقع میتواند به کاهش نابرابری کمک کند.
پژوهشگران "دانشگاه شیکاگو"(UChicago) در پروژه جدیدی، به ردیابی و اصلاح تبعیضهای هوش مصنوعی پرداختند.
پژوهشگران "امپریال کالج لندن"(Imperial College London)، در حال آموزش دادن به هوش مصنوعی هستند تا بتواند نابرابری را با بررسی تصاویر ثبت شده از شرایط زندگی در شهرها تشخیص دهد. هدف آنها این است تا با استفاده از اطلاعات به دست آمده، به بهبود شرایط زندگی در شهرها بپردازند.
پژوهشگران "دانشگاه استنفورد"(Stanford University) نیز پروژهای را برای شناسایی نواحی فقیرنشین آغاز کردهاند که با هدف بهبود شرایط اقتصادی صورت میگیرد.
شناسایی اخبار دروغین
اگرچه هوش مصنوعی میتواند ابزاری برای گسترش اخبار دروغین باشد اما شرکتهایی مانند گوگل و مایکروسافت سعی دارند تا با استفاده از هوش مصنوعی، به ارزیابی واقعی بودن اخبار بپردازند.
فیسبوک نیز هوش مصنوعی را به کار میگیرد تا واژهها و الگوهایی که میتوانند نشاندهنده اخبار دروغ باشند را پیدا کنند.
ارزیابی تصاویر پزشکی
هوش مصنوعی میتواند به بهبود سامانه مراقبت از سلامت کمک کند. یک شرکت آلمانی موسوم به "زیمنس هلثینیر"(Siemens Healthineers) که در حوزه فناوری پزشکی فعالیت دارد، هوش مصنوعی را برای ابداع فناوریهای نوین حوزه سلامت به کار میگیرد.
یکی از این فناوریها موسوم به "AI-Rad Companion.4"، نوعی دستیار رادیولوژی است که کار بررسی تصویرهای پزشکی را انجام میدهد.
دیگر فناوری موسوم به "AI-Pathway Companion5"، بینشهایی را در مورد آسیبشناسی، تصاویر پزشکی، آزمایشگاه و پزشکی ارائه میدهد. دادههای ارائه شده در مورد هر بیمار، متفاوت هستند و AI-Pathway Companion5 براساس این دادهها، مراحل بعدی درمان را نشان میدهد.
به روزرسانی اولویتها
پژوهشگران آمریکایی، هوش مصنوعی را برای دستیابی به ذخایر آب لسآنجلس در زمان وقوع زلزله به کار گرفتهاند. هدف از این پروژه، شناسایی نواحی استراتژیک برای بهبود سامانه لولههای آب است تا براساس آن، زیرساختهای مهم را برای به روزرسانی اولویتبندی کند. هوش مصنوعی میتواند با شبیهسازی شرایط متفاوت، به یافتن بهترین راهحل کمک کند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید