کدخبر :240599 پرینت
29 دی 1398 - 15:54
تفاهم‌نامه همکاری حوزه آب و برق امضاء شد؛

ستاری: ایده‌های زیادی در حوزه پیک‌سایی وجود دارد/ از فناوری‌های هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء در حوزه‌ی آب و برق استفاده شود

با امضای تفاهم‌نامه همکاری با عنوان "توسعه زیست‌بوم نوآوری و فناوری حوزه آب و برق" میان سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهور و رضا اردکانیان وزیر نیرو، تولید محصولات «ایران ساخت» در حوزه آب و برق افزایش می‌یابد.

متن خبر

به گزارش خبرنگار سیتنا، سورنا ستاری در این مراسم با اشاره به اهمیت توسعه زیست‌بوم فناوری و نوآوری در کشور اظهار کرد: رشد در حوزه فناوری نیازمند وجود زیست‌بوم است. این زیست‌بوم بازیگران متفاوتی مانند مراکز دانشگاهی، شرکت‌های دانش‌بنیان، شتابدهنده‌ها، مراکز نوآوری، استارتاپ‌ها و کارخانه‌های نوآوری را دارد.

ستاری ادامه داد: در برخی حوزه‌ها مانند حوزه دارو این زیست‌بوم به خوبی شکل گرفته است. در زیست‌بوم شکل گرفته حوزه دارو مراکز دانشگاهی خوبی وجود دارد و در این زیست‌بوم نیاز کشور به دارو با محصولات ایران‌ساخت رفع شده است و داروی‌های جدید بدون نیاز به دولت در دو سال تولید می‌شود. این فعالیت‌ها به گونه‌ای است که بدون سرمایه‌گذاری دولت امسال موفق به تولید واکسن شدیم و سال آینده نیز ۴ واکسن دیگر از این مسیر تاییدیه خود را می‌گیرند.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور به نقش سازمان غذا و دارو در زیست‌بوم حوزه دارو اشاره کرد و افزود: این سازمان جزو همراه‌ترین نهادهای کشور در حوزه فناوری‌های دارویی است که وجود آن در سایر وزارتخانه‌ها نیز نیاز است. تاییدیه‌های ورود به بازار محصولات و ارزیابی‌ها به خوبی توسط این سازمان انجام می‌شود.

کاهش مصرف انرژی با ایده‌های فناورانه سرعت می‌گیرد

ستاری در بخش بعدی سخنان خود فعالیت‌های پژوهشگاه نیرو برای شکل‌گیری زیست بوم فناوری و نوآوری در حوزه آب و برق را قابل تقدیر دانست و گفت: پژوهشگاه نیرو برای توسعه این زیست بوم هوشمندانه وارد عمل شده است. این پژوهشگاه برای انجام پژوهش در این حوزه مجری نیست؛ بلکه راهبری می‌کند و مشاوره می‌دهد. معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در کنار این پژوهشگاه و وزارت نیرو آماده همکاری و حمایت برای تقویت این سیستم نوآوری باز است.

وی تصریح کرد: ظرفیت‌های خوبی در حوزه آب و برق برای فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان وجود دارد که این بازار فوق‌العاده این حوزه پذیرای فعالیت این شرکت‌ها و ایده‌های نیروی جوان است.

ستاری به تحریم‌های ظالمانه اشاره کرد و گفت: اگر در حوزه‌ای این تحریم‌ها اثرگذار باشد؛ یعنی سربازان مبارزه را در آن حوزه از دست داده‌ایم. شرکت‌های دانش‌بنیان سربازان ما در خط مقدم این مبارزه هستند و توسعه آنها معادل با توسعه لشگر ما در این جنگ است.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور توسعه علوم جدید مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا را برای توسعه فعالیت‌ها در حوزه آب و برق مناسب دانست و گفت: این فناوری‌ها قابلیتی دارند که از هر زاویه‌ای می‌توان به آنها نگاه کرد و در مسیر مورد نظر آنها را به کار برد و در حوزه‌هایی همچون صرفه‌جویی در بخش انرژی می‌توان آنها را توسعه داد.

رییس بنیاد ملی نخیگان همچنین گفت: در حوزه پیک‌سایی ایده‌های زیادی وجود دارد. از ایده‌هایی که در حوزه علوم شناختی برای تغییر رفتار مردم وجود دارد تا مباحث فنی. پس می‌توانیم عدد قابل توجهی کاهش در مصرف انرژی و صرفه‌جویی را از طریق فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان شاهد باشیم.

در این مراسم همچنین زینب حمیدزاده، مشاور معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور در امور بانوان درباره برنامه همکاری مشترک در راستای توسعه زیست بوم نوآوری و فناوری صنعت برق میان معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و وزارت نیرو توضیحاتی ارائه داد.

تفاهم‌نامه همکاری امضاء شد

این تفاهم‌نامه مشترک میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت نیرو امضا شد تا ایجاد ساز و کار همکاری، مشارکت، هم افزایی و هماهنگی اثربخش بازیگران محوری زیست بوم فناوری و نوآوری را شاهد باشیم.

با این اقدام قرار است نیازهای فناورانه زیرمجموعه های وزارت نیرو شناسایی و رفع شود. همچنین همکاری برای توسعه بازار محصولات، خدمات و راهکارهای فناورانه و نوآورانه در صنایع آب و برق و توانمندسازی شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور، استارتاپ‌های مرتبط با این حوزه با امضای این تفاهم‌نامه اجرایی می‌شود.

بر اساس اعلام معاونت علمی، همچنین سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با همراهی رضا اردکانیان وزیر نیرو از چند محصول دانش‌بنیان حوزه آب و برق مستقر در وزارت نیرو بازدید کرد.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.